Cautare in site
x inchide
prajitura pufoasa de post reteta prajitura de post pas cu pas

Prajitura pufoasa de post

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 18.04.2013
4.8
(288)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 288

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

117 comentarii la Prajitura pufoasa de post

  1. Dina spune:

    Am încercat reteta și a ieșit minunat, atât ca gust și ca aspect.
    Mulțumesc pentru toate rețetele pe care le publicați! Am făcut multe și toate mi au ieșit bine. Au fost cazuri când am ratat dar a fost din neatenția mea.
    Va doresc succes și sănătate.

  2. Maria spune:

    O prăjitură excelentă! Poate fi servită cu orice ocazie, nu doar in perioada postului. Eu am pus in plus la cremă 100g de nucă de cocos. A ieșit genial de gustoasă!

  3. Andreea spune:

    Eu sunt mofturoasa cand vine vorba de orice fel de dulce si ma gandeam ca nu o sa imi placa aceasta prajitura, dar arata bine si am zis sa ii dau o sansa. Am inlocuit laptele de soia cu cel de migdale si am mancat pana am simtit ca plesnesc!!! A fost bataie pe ea. Deeeeeeelicioasa!!! Multumesc

  4. Andreea T spune:

    Buna ziua. Laptele de soia se poate inlocui cu lapte de orez sau migdale?

  5. Alina spune:

    Cand se adaugă margarină in crema…..cat de racita trebuie sa fie crema???Multumesc!

  6. Palade spune:

    Arata senzational! Oare cu ce as putea sa inlocuiesc untul sau margarina in crema? :)

  7. Andreea spune:

    Se poate omite zahărul ori înlocui cu altceva? :)

    • Omiteți-l, dar nu știu ce gust ar mai putea să aibă.

    • Chris spune:

      Depinde ce urmăriți. Îl puteți înlocui cu stevia sau sucraloză dacă e din cauza diabetului (sper că nu e cazul). Dacă pur și simplu nu doriți zahăr rafinat în deserturi îl puteți înlocui cu miere, sirop de arțar, sirop de agave, zahăr de cocos etc.

  8. Marilena spune:

    Excepțională rețeta, deși am folosit margarina in loc de unt de cocos!

  9. Georgiana spune:

    Delicioasă! Am redus la jumătate zahărul și am adăugat în plus coajă de lămâie în cremă și ciocolată rasă pe deasupra.

  10. Ana spune:

    Se poate inlocui laptele de soia cu un alt fel de lapte vegetal: cocos sau ovaz? Arata super bune si as vrea sa faca un tortulet pentru prima aniversare a baietelului meu care e alergic la lactate soia si oua.

  11. Andreea spune:

    Pot folosi lapte de migdale?

  12. Maria Craciun spune:

    Cred ca-i tare buna prajiturica si as incerca si eu, dar nu cunosc notiunea de unt de cocos, este vreo diferenta intre uleiul de cocos si untul de cocos?? Eu nu am vazut niciodata pe vreun pachet cu eticheta UNT de COCOS. Se apropie ziua nepotelei mele si as incerca aceasta reteta, pt. ca mi se pare mai deosebita si pentru ca sunt unii dintre copii care postesc. Daca ma puteti ajuta, unde pot gasi acest unt de cocos, nu folosim margarina la gatit, mai ales pentru copii. Multumesc!

  13. Diana spune:

    Cu ce pot inlocui amidonul?

  14. Catalin spune:

    Buna ziua! Multumim pentru reteta!
    Mi-ati putea da, va rog, cantitatea in gr a celor 3 linguri de cacao, cel putin estimativ?
    Va multumesc!

  15. Elena spune:

    A iesit extraordinar de buna! Eu am inlocuit amidonul cu faina pastrand proportiile si am redus putin cantitatea de zahar atat din blat cat si din crema. Un pic de zeama de lamaie in plus in crema ii da o aroma excelenta.
    Asa ca dupa ce am facut-o „de proba”, am mai facut inca 2 ziua urmatoare :-)
    De recomandat

  16. Anca spune:

    Prajitura este buna insaa merge redusa cantitatea de zahar. Eu am pus o jumatate din cantitatea de zahar la blat, o treime din cantitatea de zahar la crema, si chiar si asa mi s-a parut foarte dulce (dupa gustul meu). Blatul mi-a iesit sfaramicios desi a trecut testul scobitorii, se sfarama cand il taiam, o sa masor cu grija cantitatea de lichid la urmatoarea tura (pentru ca musai o voi mai incerca). Asteptam si alte retete la inaltimea acesteia.

    • Anca dragă, zahărul are proprietatea de a se dizolva, mărind volumul fluidelor în care este adăugat. Așadar, micșorând cantitatea de zahăr, automat blatul a devenit mai uscat, ar fi trebuit să adaugi mai mult lapte de soia/migdale/nuci pentru a echilibra raportul între solide și lichide.

  17. Stanescu Raluca spune:

    Am facut prajitura si a iesit minunata si foarte gustoasa. Eu am adaugat fulgi de cocos in crema si dupa ce am pudrat-o cu zahar am presarat si cateva granule de ness. A fost super! Multumim pentru reteta!

  18. ioana spune:

    Am facut-o de 2 ori.Este extraordinara.Eu mi-am permis sa modific un pic crema,adaugand un pic de coaja de portocala,iar cantitatea de zahar am injumatatit-o.A fost mult mai apreciata.Va multumesc pentru reteta.

  19. Ana Maria spune:

    O pot face si cu lapte de vacă? Nu vreau sa fie de post. Mi se pare ff faina

  20. Roxana spune:

    Am incercat-o. Multumesc pt reteta. A iesit chiar buna, tinand cont de faptul ca e de post.
    Ca si ingrediente, am gasit destul de greu untul de cocos si mi s-a parut scump, asa ca l-am inlocuit cu unt de cacao.

  21. Ana spune:

    De unde ai luat untul de cocos? Eu am intrebat pe la supermarket si se uitau la mine ca la o thailandeza picata in România…

  22. arissa spune:

    Buna Laura,pot sa scot cacao din blat si sa adaug cacao la crema? As dori prajitura cu blat alb si crema de cacao.Multumesc.Arissa.

    • lauralaurentiu spune:

      Arissa, nu stiu ce sa zic :). Daca renunti la cacao, ti-as sugera sa faci asa: pune de cu seara 1 lingura de seminte de in la inmuiat, cu apa cat sa le depaseasca cu un deget. A doua zi da la blender si adauga-le la prajitura, sau macar scurge bine mucilagiul format si adauga-l pe acesta (fara seminte). Probabil si cantitatea de faina va trebui ajustata. Succes!

  23. www.maildirect spune:

    foarte buna dar si saitul aces

  24. Corina spune:

    Multumesc mult ..mi-a fost de ajutor aceasta reteta …Si a iesit grozav..:)

  25. nadina toia spune:

    Am facut-o aseara cu lapte de cocos facut in casa. A iesit super, numai ca, neincrederea se plateste cu munca in plus. N-am facut blatul in tava mare, mi se parea ca nu e suficienta compozitie, am facut in una mai mica si inca jumatate de doza in tava de chec, doar ca cel din tava de chec nu arata deloc a blat; am improvizat, am facut 2 blaturi din prima foaie iar cel din tava de chec l-am faramitat si l-am pus deasupra. Cred ca a fost o iesire inspirata din situatie!
    Multuiri pentru reteta!

  26. Myreluta spune:

    Rasfoind aceste retete delicioase am gasit aceasta prajitura delicioasa de post si ma bucur tare mult ca pot face ceva special pentru familia mea Sunt curioasa de untul de cocos cum e Spunetimi va rog unde pot gasi untul de cocos Va multumesc pt aceasta ideie delicioasa……………

  27. lavinia spune:

    arata bine, chiar trebuie sa fac un tort sau prajitura de ziua mamei mele si nu stiam ce pot sa fac de post :) N-am incercat niciodata laptele de soia, dar odata si odata tot trebuie sa-l gust. Acum e momentul.

  28. ioana spune:

    Intrebare: in loc sa coc tot blatul odata, as putea sa fac 3 foi din compozitie si sa le coc separat? am nevoie sa arate bine si ma tem ca nu ma prea pricep la taiat…

    • lauralaurentiu spune:

      Ioana, da, daca ai o tava destul de mica (cam de 28×17-18 de cm), sa reprezinte cam 1/3 din suprafata tavii de la aragaz.

  29. Marinela Vrinceanu spune:

    am sa o incerc si eu ca arata bine multumesc!

  30. Marina spune:

    as putea sa folosesc lapte in loc de lapte de soia, daca oricum postul a trecut? mi se pare o prajitura delicioasa si as’ vrea sa o incerc, doar ca cu lapte de vaca.
    :)

  31. www.transportmarfarutier.ro spune:

    ce bestia arata, abia astept sa o gust

  32. Agnes Toma spune:

    Excelenta prajitura si nici nu zici ca e de post! Am facut-o in week-end si am mancat-o cu o mare placere si viteza :-) . Va multumesc pentru minunatele retete pe care ni le impartasiti! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  33. eva spune:

    vreau sa stiu cum este crema??cine a facut spunetimi si mie parerea ? :))
    ms anticipat :*

  34. Monica spune:

    Super reteta de post,a iesit foarte buna,au mancat si copiii ,crema a fost foarte buna ca si crema de vanilie.In consecinta s-a mancat in mai putin de 2 ore.

  35. excelenta reteta!mi-a iesit ff buna delicioasa dar mai ales fina,de se topea in gura
    Felicitarile mele si continua tot asa!

  36. Lia spune:

    Am zis ca revin cu un feedback :)
    Azi am reusit sa fac prajitura, e foarte gustoasa si foarte usor de facut. Singuru lucru ce am mai schimbat la ea a fost sa adaug putin suc de lamaie in crema ca mi s-a parut cam dulce, dar pot sa va zic ca e minunata.
    Multumesc Laura

  37. Mimi spune:

    Arata excelent prajitura asta, as manca-o pe loc!!! Totusi, sa nu uitam ca nu este bine sa mancam produse din soia in exces. Femeile care au probleme hormonale, insuficienta luteala, chisturi ovariene, menstruatii neregulate, noduli la san, fibroame uterine trebuie sa reduca la minim consumul de soia, pentru ca soia intretine o dominanta estrogenica in organism, dezechilibrand balanta estrogen/progesteron. De asemenea, nici copiii nu trebuie sa consume soia.

    • lauralaurentiu spune:

      Mimi, daca nu faci excese eu as zice ca merge. Unii consuma boabe de soia prajite ca pe seminte. In ce ma priveste, in familia mea nu s-a consumat soia sau lapte de soia de mai mult de un an. :)

  38. Lorena spune:

    Laura,ador retetele tale! Sunt minunate si tu te pricepi foarte bine. Vroiam sa te intreb daca laptele de soia se poate inlocui cu laptele de migdale? Multumesc si succes in continuare!

  39. Gela Dumi spune:

    Laura, ce bine mi-a picat reteta asta, tocmai cautam ceva nou, neaparat de post, pentru Sf. Gheorghe, asa ca, asta-mi va fi tortul, multumesc de reteta.

  40. alena spune:

    neaparat trebuie sa o fac….yam-yam,arata delicios;multumim frumos

  41. Lia spune:

    Azi merg sa cumpar cele necesare si revin cu un feedback :)

  42. Rocsy Ciobanu spune:

    O super prajiturica de post..O zi frumoasa!

  43. miri miriam spune:

    suuuper…de aseara asteptam reteta asta, ma gandeam dak s-ar putea inlocui o parte din laptele de la blat cu apa minerala sau coca cola….

    • lauralaurentiu spune:

      Hm… cred ca s-ar putea, sincer, doar sa pastrezi proportiile (volumul de lichide). Chiar sunt curioasa de rezultatul pe care o sa-l obtii, te astept cu impresii!

      • miri miriam spune:

        cred k o sa iasa un pic mai poros blatul, mai ales cu coca cola. m-as apuca si acuma sa fac prajitura numai k nu am deloc cacao in casa……

      • lauralaurentiu spune:

        Miriam, te asigur ca blatul oricum este foarte poros si pufos, dar da, un lichid acidulat poate sa-l faca si mai si :).

      • Mara spune:

        Buna. Arata foarte bine prajitura ta! Vreau sa o incerc si eu, dar, cate grame de unt/margarina ar tebui sa folosesc?

        Multumesc!!

      • lauralaurentiu spune:

        Pai… scrie in lista ingredientelor, 100 de grame de margarina pentru prajituri sau unt de cocos (daca vrei sa faci crema de post).

      • ema spune:

        Am facut si eu reteta si e foarte buna,nici nu iti dai seama ca e de post.Eu am mai adaugat peste crema ananas din conserva si kiwi.

      • dalia spune:

        dragele mele ,nu credeti ca e cam mica portia?
        pt ca eu am facut.o deja,

      • lauralaurentiu spune:

        Dalia draga, eu am mentionat din start ca e o portie mica. Daca vrei o prajitura mai mare, dubleaza cantitatile. Ma bucur ca ti-a reusit.

      • Irina Deaconescu spune:

        CE UNT DE COCOS NE RECOMANDATI? EU RECUNOSC CA NU AM FOLOSIT NICIODATA SI CHIAR AS VREA SA INCERC.