Fursecuri fine cu cremă de caramel și decor de susan – rețetă detaliată
Am vazut o poza cu aceste fursecuri cu cremă de caramel și susan, absolut senzaționale, de vreo doua saptamani, pe un blog frantuzesc. Mi-a ramas gandul la ele, pur și simplu le-am visat noaptea!
Cum v-am spus deja ca sunt de parere ca niciodata nu stii destule retete de fursecuri si mici prajiturele pentru platourile de sarbatori, m-am gandit ca in acest an frumuselele astea si-ar putea face cu succes loc printre celelalte mici delicii cu care o sa-mi rasfat oaspetii.
Față de rețeta din care m-am inspirat, diferită e doar crema, care in cazul meu e un dulce de leche (crema de caramel din lapte condensat). Nici nu voi insista asupra retetei de crema, pentru ca autoarea retetei a folosit o crema cumparata din comert, cred ca fiecare poate folosi nutella, de exemplu, cu rezultate foarte bune. Biscuitii sunt foarte fragezi si fini, imi amintesc de alfajores (biscuiti argentinieni cu amidon de porumb) iar ideea de decor e pur si simplu geniala, dupa parerea mea.
Ingrediente Fursecuri fine cu cremă de caramel și decor de susan
- 1 ou
- 1 galbenus
- 125 de grame de unt topit si racit
- 90 de grame de zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
- 80 de grame de amidon de porumb (gustin)
- 200 de grame de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 praf de sare
- 200-250 de grame de crema tartinabila la alegere (eu am folosit dulce de leche preparat acasa dintr-o conserva de lapte condensat)
- 100 de grame de seminte de susan sau fulgi de cocos
- decor: 1 galbenus, 1 lingura de lapte, 1 lingurita de cafea solubila
Mod de preparare Fursecuri fine cu cremă de caramel și decor de susan – rețetă detaliată
Dintru inceput tin sa va spun ca daca nu aveti acasa sau nu va place gustul destul de intens al semintelor de susan, puteti finisa acesate fursecuri cu cremă de caramel folosind fulgi de cocos, ciocolata rasa etc. In privinta cremei, la fel, posibilitatile sunt nelimitate. Biscuitii sunt fragezi, adaptabili si se fac destul de usor.
Aluatul pentru biscuiți
1. Untul topit, 1 ou intreg si 1 galbenus impreuna cu zaharul pudra si vanilia se mixeaza intr-un castron pana se omogenizeaza (poza 1).
2. Se adauga amidonul amestecat omogen cu praful de copt si se incorporeaza.
3. Se adauga faina, cate 1 lingura o dată (poza 2). In final, se formeaza un aluat care trebuie sa fie inca molcut, dar omogen.
4. Aluatul se infoliaza in film alimentar si se da la frigider pentru o ora (poza 3).
5. Dupa trecerea timpului de odihna, se presara planul de lucru cu faina si se intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 4 mm., care se taie in forme pe cat posibil mai egale. Se poate folosi rola de patiserie, o forma speciala pentru biscuiti sau cutitul.
6. Se dizolva cafeaua solubila intr-o lingura de lapte, se adauga galbenusul si se omogenizeaza.
7. Se pun biscuitii in tava acoperita cu hartie de copt (vor rezulta 2 tavi) iar jumatate dintre biscuitii formati se ung pe deasupra cu amestecul de galbenus si cafea. Cu o furculita, se treseaza pe suprafata biscuitilor unsi diferite modele.
Coacerea
8. Se coc 13-15 minute in cuptorul preincins la 180 de grade, supraveghindu-se cu atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, abia sa inceapa sa se coloreze pe margini (ca in ultima poza – cea mai mare – din montajul de mai jos).
Biscuitii copti se lasa sa se raceasca, apoi se ung cu crema (cei fara decor).
Daca doriti sa va preparati acasa dulce de leche – as zice cea mai delicioasa crema de caramel – procedeul e foarte simplu si îl puteți accesa, descris în detaliu (inclusiv video) cu un click pe poza de mai jos.
Se acopera biscuitii unsi cu crema cu jumatatile decorate, se unge putina crema de jur imprejur si se imbraca marginile in seminte de susan, fulgi de cocos, nuca macinata, ciocolata razuita etc. Daca folositi seminte de susan, e bine sa le prajiti intr-o tigaie fara grasime timp de 2-3 minute, amestecand continuu, doar cat sa-si dezvolte aroma si sa se coloreze putin.
Aceste fursecuri cu crema de caramel si susan sunt nemaipomenit de delicioase. Asa cum se intampla in cazul celor mai multe frusecuri, parca a doua zi sunt inca si mai bune.
Cred ca, asa frumoase cum sunt, daca se ambaleaza frumos intr-o cutie sau o pungulita de celofan, pot constitui un cadou dragut de sarbatori.
Spor la copt si degustat!
Lasă un răspuns