Cautare in site
x inchide

Sangerete, caltabosi si toba – ca la mama acasa

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 17.12.2010
4.9
(11)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 11

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27 comentarii la Sangerete, caltabosi si toba – ca la mama acasa

  1. Liviu Navrescu spune:

    Va rog frumos, precizati continutul ingredientelor pt caltabos. Din expunere nu reiese clar. Cand vorbiti de toba, apoi sariti la sangerete ca sa reveniti iar la caltabosi.
    Spuneti clar: ingrediente pt caltabosi: si enumerati,
    apoi, ingrediente pt toba: si enumerati
    Ati spus ca la sangerete adaugati material pastos de la caltabos, ce inseamna asta?
    Nu va suparati, eu incerc sa prepar singur ceva ce dumneavoastra spuneti ca este ca la mama. As vrea si eu sa reusesc sa fac ceva bun. Cu multumiri anticipate! L.N.

    • ”Material păstos de la caltaboș”= tocătura de organe + cap fierte. Sângeretele se face din supa respectivă, cea în care au fiert capul și organele, sânge, și ceva din carnea fiartă și dezosată, cu tot cu șoric și organe tocate. Proporția este cea dorită, puteți pune mai multă pastă sau mai puțină, în funcție de gust. Unii prepară sângeretele ca pe un caltaboș în care pun și sânge, noi îl facem ceva mai gelatinos, cu mai multă supă decât caltaboșul. Odată pregătită și bine condimentată pasta – e important să fie condimentat curajos, mai ales sângeretele – se amestecă și cu ceva slăninuță fiartă, tăiată cubulețe.
      Mi-e destul de greu să dau cantități exacte pentru că nu cântărim niciodată ingredientele la aceste preparate, dar mi-ați dat o bună temă de gândire, data viitoare o voi face.
      Sper că precizările mele vă vor fi de folos.

  2. Jamila spune:

    doamne cum arata, morrr de pofta!

  3. Tavi spune:

    Felicitări!!!!!!!
    Doamnă Laura , a-ti reușit să-mi faceți poftă !!!!!!!!
    Va mulțumesc !

  4. foarte buna reteta…mai ales sangeretele…imi place la nebunie…asa ca fiecare cu gusturile lui …biblia nu are nici o treaba ,si nici popa…si el e om si mananca la fel ca si noi poate mai bine…

  5. VIRGIL spune:

    A-SI DORI MULT SA GASESC O RETETA PENTRU LEBAR DE PORC

  6. Andrei spune:

    Aceste trei produse au fost proaspete sau le-ati afumat?

  7. Dorel Bircea spune:

    dar o reteta de borandau ::::) ?

  8. Ino Ino spune:

    Unde pot gasi intestine de oaie ? Pentru ca am cumparat din selgros si se rupeau rau de tot , nu am putut sa fac nimic cu ele ., aveau un ambalaj albastru cu o fata pe ele , proaste rau de tot .

  9. C Aragorn spune:

    cand tai porcu tre sa stai cu laptopu lng tn k aici iti arata tot

  10. Anonymous spune:

    CORECT!! la abatorul "european" cu tine!!

  11. Doru R spune:

    @Anonim: pai cine te opreste sa vezi? Du-te matale la un abator "european" si vezi cat iti pofteste inima…
    Iote, nene, de ce nu pot dormi unii! Partea proasta e ca nici nu realizeaza cat sunt de penibili…

  12. Anonymous spune:

    As dori sa vad sacrificare porcului conform normelor Europene,nu traditional si chinuit

  13. Cuisinette spune:

    Laura draga, sa fa vie de bine.
    Eu iti multumesc din suflet pt detalii. Abia astept sa am si eu curtea mea unde cu siguranta voi creste animale pe langa casa, si la randul meu voi prepara dupa sfaturile tale aceste bunatati.

    Multumiri cu plecaciune tie si familiei tale.
    Multa sanatate, fericire, Craciun fericit si un prosper An Nou.

    Pupici si sa auzum numai de bine…

  14. Ionela spune:

    Fantastic, felicitari! Nu cred ca voi reusi niciodata sa fac singura asa bunatati! Daca le afumi, nu stau mai mult?

  15. Nana spune:

    de borandau nu ne zici nimic :-p?

  16. aphextwinz spune:

    mvaaaai doamna, sangerete chiar ca nu am mai mancat de ani buni de zile. romanesti, ca asa mancai la spanioli ca si aceia au traditii asemanatoare, fireste, au alt gust.

    schimb carnati de oaie pe sangerete :D