Iată că a fost și The Sandwich Battle, o provocare frumoasă lansată de Cris-Tim, la care au participat cinci bloggeri importanți din România, alături de câte un coechipier ales dintre cititorii blogului. Felicitările mele merg și spre Impressum, care și-au imaginat această campanie atât de frumoasă și interactivă și au orchestrat-o perfect.
Competiția de rețete de sandwich de pe blogul meu s-a desfășurat pe perioada ultimei luni calendaristice și a avut-o drept câștigător pe Claudia Vasilache, cea care a propus rețeta de sandwich care mi s-a părut mie cel mai tentantă.
Marea finală a avut loc la București, la restaurantul Iconic Food Wine&Design by Camelia Șucu. Ne-am prezentat la locul stabilit pe 10 seoptembrie, dis de dimineață, Oana Igrețiu și Cezar Stanislau (savoriurbane.com) Florin Itu și Melinda Teohari (Crazy Mother Cooker), Cristina Toth și Isabela Dobrin (divainbucatarie.ro), Teodora Rogobete și Corina Apostu (teoskitchen.ro) și eu alături de Claudia.
Fiecare dintre participanți și-a imaginat propria rețetă de sandwich, menită să îi impresioneze pe jurați și s-a străduit să o pună în practică așa cum s-a priceput mai bine: echipa mea și cea a Savorilor Urbane și-a făcut propria pâine, echipa Crazy Mother Cooker a făcut zeci de ouă ochiuri (de prepeliță) cu care au garnisit sandwich-ul lor gourmet, în fine, cu toții au dat tot ce au avut mai bun în cele două ore și jumătate pe care le-am avut la dispoziție.
Am avut timp, însă, și de poze, iată-mă alături de coechipiera mea Claudia împreună cu echipa rivală formată din Oana și Cezar.
Sunt convinsă că mai mult decât orice altceva, vă interesează rețetele de sandwich, așa că le-am consemnat pentru voi și vi le voi dezvălui:
Sandwich-ul meu și al Claudiei s-a numit Not So Guitly Pleasure, ni l-am imaginat light, ușor, cu o tentă de propețime, fiind destinat în primul rând doamnelor dar și domnilor care preferă gustările mai ușurele. Am folosit salamul crud-uscat Napoli de la Cris-Tim, 25 de grame/porție. Ca și pâine, am folosit mini baghete făcute de noi, pornind de la rețeta mea de chifle moi din care am făcut cantitate dublă și am împărțit aluatul în patruzeci de porții a câte 55 de grame…
…apoi am rulat fiecare minge formată la primul shaping, în baghețele, foma finală a pâinicilor mele.
Între timp, Claudia, cu care am lucrat în echipă perfect, toca, rădea și mărunțea ingredientele pentru salata cu gust proaspăt pe care am inclus-o în sandwichul nostru: mere acrișoare, stropite cu zeamă de lămâie, pentru a preîntâmpina oxidarea, morcovi, țelină apio și mango.
Sandwich-ul nostru a avut la baza o cremă de unt și gorgonzola picantă (2 părți unt și 1 parte gorgonzola), la care am adăugat coajă de lămâie, sare și piper. Salata de crudități am legat-o cu un dressing făcut din 3-4 linguri de maioneză de gălbenuș fiert tare (click pe link pentru rețetă), amestecată cu iaurt grecesc și lămâie. Am mai adăugat rucola picantă și baby spanac și, pentru textură, sâmburi de nucă prăjită.
O poză de grup cu echipa și… la degustare! În ciuda faptului că foarte multe doamne ne-au felicitat pentru gustul sandwich-ului nostru și ne-au cerut și rețeta, domnii din juriu nu au fost prea impresionați de prestația noastră. :)) Atâta bai să fie, eu vă asigur că sanwich-ul e foarte gustos și merită încercat.
Cu mulțumiri celor de la super-hrana.ro care au consemnat tot ce s-a întâmplat la eveniment, sunt în măsură să vă descriu și celelalte sandwichuri:
Bloggerul Florin Ițu și coechipiera Melinda Teohari au pregătit un sandwich cu salam Chorizo de la Cris-Tim și boia afumată, cu care au cucerit locul 1 în competiție.
”Sandwich-ul nostru se numește Club 99. Am creat un sandwich folosind o pâine ciabatta cu maia. Condimentele pe care le-am folosit sunt: oregano, cimbru, pătrunjel, usturoi copt, ceapă caramelizată, roșii uscate și boia afumată. Sandwich-ul este completat de sosul Sriracha, brânza de capră și castraveții murați. Am prăjit salamul Chorizo ca să fie crocant. Deasupra sandwich-ului am făcut câte un ochi de ou de prepeliță și am presărat boia afumată. Acest sandwich este ideal pentru cei care duc o viață activă, oferind tot necesarul de nutrienți de care ai nevoie pentru a face față zilelor obositoare. Sperăm să vă placă rețeta noastră”, ne-au declarat cei doi coechipieri care au pus la cale această rețetă inedită.
2. Sandwich italian marca ”Diva în bucătărie” Blogger-ul Cristina Toth, împreună cu ajutorul său de nădejde, Isabela Dobrin, au reinterpretat un sandwich italian, folosind salamul crud-uscat Napoli produs de Cris-Tim.
”Am facut un sandwich italian pe care l-am mâncat chiar la Roma, un sandwich care mi-a plăcut foarte mult și m-am gândit să-l fac și eu acasă, doar că eu m-am gândit să schimb ceva la el și am adăugat ceva în plus: dulceața de roșii. Sandwich-ul l-am facut într-o baghetă neagră, iar ingredientele folosite sunt foarte simple. Pentru acest sandwich m-am folosit de salamul Napoli, rucola, roșii, brânză Gorgonzola și dulceața de roșii. Aparent simplu, dar cu un gust extrem de plăcut. Un sandwich ușor și delicios”, ne-a spus Cristina Toth, despre sandwich-ul pe care l-a facut, ispirată fiind de o rețetă italiană.
3. Sandwich Paella de la ”Teo`s Kitchen” – căștigător al premiului 3. Blogger-ul Teo Rogobete împreună cu a sa coechipieră, Corina Apostu, s-au gândit să facă o reinterpretare a prepratului spaniol Paella într-un sandwich de senzație cu Chorizo de la Cris-Tim.
”Corina a fost cea care mi-a propus un sandwich foarte drăguț, căruia nu am putut să-i rezist. Am încercat să integrăm ingrediente din Paella într-un sandwich. Nu știam cu aș putea să integrez salamul în sandwich-ul meu, mai ales că eu consum salam doar gol, fără nimic altceva. Preferatul meu din gama Cris-Tim este salamul crud-uscat Chorizo, iar în materie de mâncare ador Paella și mi-am spus să facem în așa fel încât să transformăm Paella într-un sandwich folosindu-ne de salamului de la Cris-Tim. Pentru acest sandwich am folosit: un ardei kapia, o ceapă, un morcov mediu, câteva păstăi, doi căței de usturoi, salam Chorizo, câțiva creveți, boia afumată, sare, șofran pudră, Sos Piri Piri, supă de pui, o baghetă, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Am încercat să vă oferim imaginea unei mici petreceri, am facut chiar și Sangria proaspătă care merge de minune cu sandwich-ul nostru și niște chipsuri de tortilla cumpărate.”, ne-a demonstrat Teo că se poate face sandwich și cu ingredientele pe care le folosești în mod normal pentru Paella.
5. Sandwich Cris Adriatico marca ”Savori Urbane” – câștigător al premiului 2. Blogger-ul Oana Igrețiu împreună cu ajutorul său Cezar au încercat să facă un sandwich, care să fie o combinație deosebită între aromele mediteraneene și salamul crud-uscat produs de Cris-Tim.
”Cezar mi-a propus cel mai apetisant sandwich dintre toate propunerile cititorilor mei. Împreună am dezvoltat o rețetă de sandwich și i-am dat și un nume ”Cris Adriatico”, Cris de la Cris-Tim și Adriatico de la aromele mediteraneene pe care le-am folosit pentru acest sandwich. Pâinea este o pită turcească, făcută de la zero și coaptă de noi. În ordine, primul strat este cremă de unt cu anșoa, ușor sărat, exact cât trebuie, urmează baby spanac, felile de salam Cris-Tim Sinaia, roșii, salată verde. Sosul care înnobilează acest sandwich este un sos făcut de noi din ardei copți cu usturoi. Capacele chiflelor au fost gratinate cu felii de brânză gouda”, ne-a vorbit Oana Igrețiu, despre ingredientele care le-a folosit în sandwich-ul ”Cris Adriatico”.
Aceasta a fost The Sandwich Battle, sper să am șansa cât de curând să mai particip la un eveniment atât de reușit.
Lasă un răspuns