Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Supa-crema de dovleac

Supa-crema de dovleac

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

„Cum?”, zise meșterul casei, „azi mâncăm zupă de ludaie?”. Circumspect, omul se așează in faţa blidului. Si mai circumspectă (știind, adicătelea, ce ţin la casă), eu pregătisem special pentru dumnealui niște șunculiţă tăiată fin și prăjită usor la tigaie. Dupa care – nici un protest! La final, impresia „Mult mai buna decat m-as fi asteptat!”.supa crema de dovleac, retetaReteta e de inspiratie Maya – cu unele adaugiri conform preferintelor degustatorilor si unele omisiuni determinate de continutul frigiderului. Rezultatul – minune!
Ingrediente:
Preparare Supa-crema de dovleac 1

  • 550 g -700 g de dovleac Butternut (pulpa) – merge si alt sortiment, chiar si dovleavul placintar
  • 70 g -100 Gorgonzola sau alta branza moale
  • 1 para mica coapta bine
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 ceapa
  • 700 ml – 1 litru  supa de pui
  • 100 ml smantana pt. frisca (fluida)
  • 1 radacina de patrunjel
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • in plus, eu am mai pus un catel mic de usturoi

Preparare:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Pe cat de savuros e rezultatul, pe atat de simpla si rapida e prepararea: se curata ceapa si se taie in bucati marisoare, care se pun la prajit in untul si uleiul de susan incinse intr-o cratita incapatoare.Pana ce se aureste ceapa, se curata si taie in cuburi dovleacul, para si patrunjelul:
Preparare Supa-crema de dovleac 4Se arunca in cratita peste ceapa deja aurie si se stinge cu supa fierbinte. In acelasi moment am plonjat in supa si bietul catel de usturoi. Se pune o lingurita de sare, se macina ceva piper:Preparare Supa-crema de dovleac 5Se lasa totul sa fiarba cam 20 de minute, cand se verifica dovleacul sa fie moale:Preparare Supa-crema de dovleac 6Se da la blender sau se paseaza direct in oala, cu blenderul-stick, apoi se reinfierbanta, la foc mic, si se adauga branza, amestecand incotinuu pana se dizolva complet:Preparare Supa-crema de dovleac 7Se adauga smanatana, bine batuta, in prealabil, cu putina supa fierbinte, se omogenizeaza si se potriveste gustul de sare, piper si putina nucsoara proaspat rasa.Preparare Supa-crema de dovleac 8Se serveste fierbinte, cu adausuri la alegere: paine prajita, sunculita trasa la tigaie sau… in cazul meu, nimic! Gustul bogat si aromat mi-a incalzit sufletul.

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 comentarii la Supa-crema de dovleac

  1. Ioana spune:

    Buna Laura,

    Mai intai multe felicitari pentru acest site. La cat mai multe retete 'banatene' ca tare bune sunt !!!

    Am o intrebare referitor la aceasta supa. Nu am mancat si nici n-am facut niciodata. Ce gust are ? Cu ce aduce ca si aroma ?
    Am si eu in casa un dovleac din care trebuie sa fac o bucatica piure pt bebele meu de 6 luni, iar din restul n-as face desert. Ma bate gandul pt o supa..dar…nu stiu la ce sa ma astept de la ea :)
    Multumesc.

  2. Laura spune:

    Am facut aseara pentru fata mea, cu dovleac ras din congelator. Are un aspect grozav, foarte cremos. Sper sa ii placa, o sa aflu abia azi, ca am terminat tarziu cu trebaluitul. Eu am folosit telemea in loc de gorgonzola sau cas.

  3. laura laurentiu spune:

    Exact. Eu l-as pune in congelator, ras. Poti sa faci cata supa vrei cu el, evident, fierbi mai putin decat daca ar fi taiat in cuburi, sau il adaugi catre sfarsitul fierberii, cand celelalte legume s-au inmuiat deja.

  4. Laura spune:

    Eu nu prea mananc dovleac asa simplu, sa fie gustul atat de pregnant, dar o sa fac pentru fetita mea si ii servesc cu crutoane.
    Elisa, de ce nu ai putea folosi si dovleacul ras la supa-crema, ca doar tot il pasezi la urma? Numai ca il fierbi mai putin.

  5. Elisa spune:

    Am un dovleac enorm.Daca-l incep apoi ce fac cu restul?De obicei il aruncam cand se strica tinut in frigider in pungi.Deaca-l rad si-lpun in congelator il pot folosi numai la strudel.Tu cum faci,Laura?
    Multumesc :)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE