Cautare in site
x inchide
ciorba de salata verde reteta de ciorba de salata ardeleneasca zama de salate ca in ardeal reteta

Ciorba de salata verde

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 21.05.2012
Rating
4.9
(399)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(399)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

88 comentarii la Ciorba de salata verde

  1. Bora Emil spune:

    Excelenta ciorbica ! Cu aceeasi reteta gatesc si : ciorba de leurda, ciorba de fasole verde, ciorba de urzici, ciorba de hamei, ciorba de loboda si alte ciorbe de verdeturi. Se poate adaoga si o bucata de caiser taiat cubulete.
    Retetele D-nei Laura le folosesc cel mai frecvent, fapt pentru care ii multumesc mult !

  2. Daniela spune:

    Minunata! Acum o prepar? Ai retete super,iti multumesc,chiar imi esti de mare ajutor,mereu!

  3. Suzana spune:

    Buna seara,
    Va mulțumesc pentru rețeta. Îmi aduce aminte de copilărie când buna mea, Dumnezeu sa o ierte făcea aceasta minunata ciorba in fiecare vara. Am o întrebare, gălbenușurile se gătesc in momentul in care se pune zeama calda peste sau mai trebuie ciorba sa clocotească in momentul in care am dres-o? Nu îmi plac ouăle crude si de aceea intreb, si dacă nu am usturoi verde pot folosi usturoi uscat?
    Va mulțumesc mult

  4. Hanu spune:

    Buna seara, am facut prima mea supa de salata si a iesit foarte buna, multumesc, succes mai departe, Anca

  5. Tobă Iulia spune:

    Bună ziua ! Am făcut chiar astăzi ciorba aceasta de salată verde ! Numai că …din greșeală am încurcat boiaua dulce cu cea iute …??? Este prima oară când mi se întâmplă !!!
    Help ! O mai pot repara cumva …?!
    În afară de faptul că a ieșit cam iute , în rest este delicioasă .Mulțumesc anticipat !

  6. Stef spune:

    Fierberea salatei separat si spalarea ei în apă rece mi-a creat probleme. A devenit rigida și foarte dificil de tăiat! Am făcut altădată fără fierbere și a ieșit bine. Acum a trebuit să o fierb o oră ca să nu dea senzația de crudă.
    Ce sens are operațiunea 2.?

  7. Lucian spune:

    Bună ziua,
    Rețeta este ok, dar recomand ca salata să se rupă cu mâna, cât de mărunt vreți, dar nu se taie cu cuțitul !
    Ardelenii fac o păpară zdravănă în grăsimea rămasă de la slănina adăugată la început și se pune în oala odată cu salata.
    Și chiar dacă ați pus usturoiul verde, la final adăugați în dres și un pic de mujdei.
    Se poate servi foarte bine cu mămăliguță fierbinte și zama rece și musai ardei iute.
    Să aveți poftă.

  8. Emil spune:

    Este excelenta, mai ales daca pui zer si jumari de slaninuta, asa cum se obisnuieste la noi in Ardeal !

  9. Petrut Stela spune:

    Ador supa de salata, eu in plus fac o omleta din multe oua si slanina afumata apoi o tai patratele si o adaug in supa. Merita sa incercati.

  10. Ana spune:

    Multumesc pentru aceasta reteta! Usor de facut si delicioasa! :)

  11. Nisha spune:

    Super buna ciorba asta!!! Delicioasa! Multumim de la toata familia!!! :)

  12. monica spune:

    Nu inteleg de ce unele personae oparesc salata,spanacul etc. in felul acesta eliminate toate vitaminele si ele ramin ca o ,,,iarba ,,,fara gust si vitamine ,eu nu oparesc nimica si nu este amara precum spun unele personae !!!!!!!!

    • Laura Laurentiu spune:

      Mie nu mi se pare deloc amara salata si nici spanacul,numai ca ciorba asta asa am invatat de mica sa o fac. Dupa parerea mea, cred ca se opareste mai degraba din cauza ca se coloreaza zeama foarte tare, nu pentru ca ar fi amara.

    • Vlad spune:

      Buna ziua,

      vitaminele se degradează începând de la aproximativ 60 de grade Celsius, cu un maxim la 76. Deci oricum, vor fi… profund degradate în ciorba finală, fie că opărim frunzele, fie că nu le opărim.

  13. Ariana spune:

    Cu ciorba asta ne-a delectat si mama primavara!Da! asa se face!!!Noi acasa o mancam cu mamaliga si branza de burduf ,facut bulz ! Este o bunatate! Eu am incercat sa o fac,….dar,niciodata nu mi-a iesit atat de gustoasa ca si a mamei mele…. Toate aveau alt gust cand eram eu mica…

  14. irina spune:

    Si eu o fac la fel cu slaninuta afumata dar fara paprika ,in plus,bat usor albusurile si le dau drumul la final in oala ,vor aparea sub forma de zdrente.Buna de tot!

  15. Felicia spune:

    Bună de tot! Aceeași idee, că nu pun paprica, și, personal doar, nu-i place mărarul decât la murături. Super rețeta!

  16. monica spune:

    Buna idee, chiar am sa fac si eu. Este foarte buna si imi aminteste de copilarie, bunica mea o facea cu zer din lapte de oaie in loc de lapte si fara boia.☺

  17. anonim spune:

    Si eu sunt din ardeal dar gatesc coriba asta in cu totul alt mod. Eu asa o fac:

    afumatura ( cateva creste de slanina)
    2-3 capatani de salata,
    ceapa verde sau alba
    usturoi
    oua (aproximativ 5-6)
    marar, sare
    smantana.

    calesc ceapa cu crestele de slanina, adaug marar verde tocat marunt, apoi salata spalata si rupta cu mana cat mai marunt si sare. Las aproximativ 1-2 minute la calit si salata dupa care torn apa ( dupa ochi, in functie de cat de mare este salata) si las la fiert cateva minute. In timpul asta se face o omleta( pastrez 2 galbenuse pentru dresatura) care se adauga peste salata impreuna cu usturoiul verde sau cel zdrobit, otetul si mai fierb impreuna cateva minute. Se face o dresatura din cele 2 galbenuse cu smantana si ciorba fierbinte.
    pofta mare! Sper sa va placa.

    • Laura Laurentiu spune:

      Nu e chiar in alt mod, diferenta cea mai mare e ca nu adaugi paprika si sunt sigura ca gustul e asemanator. Oricum e foarte buna zama :).

  18. christyansen spune:

    f buna bv bv bv bv bv

  19. florin spune:

    fara lapte e si mai buna incercati cu smantana slaba 300grame

  20. Daniela Dudarec spune:

    vai, doamna Laura, exact zama asta fiebe acum pe aragazul meu!!!!!!!!!!!!!!! super faina si asa cum spuneati, de sezon!!!!! <3 <3

  21. Ana Maria Goia spune:

    Este super dar daca la sfarsit mai faci o omleta sau paparada cum se mai zice ,din 4 oua , o faci bucatele si o adaugi in supa. E mai fabuloasa si mai gustoasa .

  22. maya spune:

    felicitari pt efort si pt sugesii,retete!!! bravo!!!!

  23. fabian spune:

    ce e paprika???

  24. Camelia spune:

    Am citit reteta, suna bine, urmeaza sa ma apuc de treaba ! Promit o poza :-)

  25. stella spune:

    Laura :), am facut-o si eu prima data; si le-a placut celor ce au mancat :)
    merci de reteta.

  26. stella spune:

    Laura :), am facut-o si eu prima data; si le-a placut celor ce au mancat :)
    merci de reteta.

  27. stella spune:

    Laura :), am facut-o si eu prima data; si le-a placut celor ce au mancat :)
    merci de reteta.

  28. stella spune:

    Laura :), am facut-o si eu prima data; si le-a placut celor ce au mancat :)
    merci de reteta.

  29. foarte buna…..nota 10 cu felicitari

  30. Cristina P spune:

    delicioasa chiar si adaptata dietei low carbs! fara lapte si faina,in schimb inca un galbenus de ou si muuuulta smantana!!! mult succes i continuare si aveti un fan in plus!!! :)

  31. Ppapandek spune:

    ce frumos arata,mmmmmm

  32. Bibisor23 spune:

    minunata

  33. Steluta spune:

    cu siguranta am s-o incerc si eu ador retetele tale si imi reusesc de fiecae data multumesc mult

  34. Mie imi place la nebunie supa de salata dar eu o fac cu rantas asta e cu ingrosala si mie nu prea imi place dar adevarul este ca arata fantastic.Imi plac la nebunie retetele bravo 

  35. mihral spune:

    in locul slaninutei se poate pune kaiser afumat?

    • lauralaurentiu spune:

      Sigur ca da, sau se poate renunta la carne (slanina) complet, calindu-se ceapa in 2-3 linguri de ulei.

  36. delia spune:

    sunt o mare consumatoare de zamuri, abia astept primavara cu zarzavaturile ei ca ma si apuc de ciorbele de sezon. Le fac pana nu mai am cu ce. 

  37. Aariadna_75 spune:

    Am facut-o si eu pentru prima data si a iesit mai deliciosa ca a soacrei mele care o face de-o viata.
    multumesc ptr reteta

  38. Luminita spune:

    Laura, eu pun la final in ciorbica asta si o ditamai papara facuta din 4-5 oua+1 lingura de faina, pe care o tai intai felii in tigaia in care am prajit-o.  

    • lauralaurentiu spune:

      Foarte bine! Si eu fac uneori asa :). Am si facut-o la o reteta aproape identica pe care postat-o pe blog, doar ca am facut zama cu spanac. :)

  39. Ina spune:

    astazi o incerc si eu, arata delicios!

  40. Cristina Ciolea spune:

    eu mai adaug si omleta taiata fideluta

  41. imi place sa gatesc spune:

    Astazi avand in meniu sa fac spaghete cu carne,m-am gandit sa fac o ciorba fara carne si am intrat la dumneavoastra pt. ca va urmaresc in fiecare zi.Si cautand sa vad ce ciorbe aveti fara carne mi-a tras atentia aceasta ciorba si aia cu ciuperci dar m-am oprit la asta si am executato, e foarte buna numai ca altadata am sa pun mai putin usturoi .Multumesc ca sunteti o sursa de inspiratie.

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult ca ai facut-o si ca iti place :). Dupa cum am scris in primul paragraf de la „preparare”, cantitatile, gusturile se pot ajusta dupa preferintele fiecaruia, asa ca data viitoare, de ce nu, redu din usturoi :). Sa-ti fie de bine!

      2012/5/22 Disqus

  42. galuscutza :) spune:

    eu chiar acum gatesc aceasta ciorbica :) ,o fac cu spanac ,sunt curioasa sa vad ce iese ca din imagini e super:).o sa va spun si parerea mea dupa :)

  43. Dana spune:

    interesanta varianta, cu lapte! am sa incerc si asa….si eu gatesc aceasta supa, acuma cu salata proaspata. 

  44. Doina spune:

    Bravo Laura !…minunata aceasta ciorba de sezon pe care o fac f. des ne place tuturor. Azi am facut saratele cu chimion si cascaval, asa cum le faci si tu, sunt foarte bune . 
    Iti doresc o saptamana cu mult spor !

  45. Agnes spune:

    Ciorba copilariei mele!!! Bunica mea era banateana si am regasit pe site-ul tau cu mare bucurie retetele copilariei mele!!! Mii de multumiri ca reinvii o perioada minunata din viata mea!!

  46. alinutzika spune:

    ador ciorbica aceasta!

  47. Lucia spune:

    Doamne ce mult imi placea si mie in copilarie ,bunica mea ne facea aceasta ciorba.eu cred ca am gatit o singura data  si i-am fentat pe ai mei ca e spanac.au mincat si mi-au zis tu chiar crezi ca noi nu stim cei salata?Asa ca mi-am amintit si am de toate in gradina ,asa ca o sa gatesc. Multumesc!