Cautare in site
x inchide
Advertising
Painea Iepuras

Painea Iepuras

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 14.04.2009
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Am devenit pasionata de diferite procedee de modelare a painii, si mi-a venit ideea sa fac o paine-iepuras. Din acelasi aluat ca si la Painea Floarea Soarelui  am modelat si acesta Paine Iepuras prin a carei postare sper sa va dau o alta idee pentru masa de Paste care va fi apreciata sigur,  mai ales daca aveti copii:

painea iepuras 023

Ingrediente Painea Iepuras:

aluat:

  • 700 de grame de faina
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 420 ml lapte
  • 7 grame de drojdie deshidratata
  • 50 ml ulei de masline

pentru uns si finisat:

  • 50 ml ulei de masline
  • 1 galbenus
  • diferite seminte, dupa gust

Preparare Paine Iepuras:

Aluatul l-am framantat la masina de paine, l-am asezat intr-un vas uns cu ulei si l-am lasat sa creasca:

painea iepuras 001

Aluatul rasturnat pe planul de lucru uns cu ulei l-am impartit in trei parti, una foarte mica (doar de un nasuc de iepuras e nevoie) celelalte doua inegale, dar nu cu mare diferenta intre ele. Bucatile mari le-am impartit in cate 5 mai mici, egale intre ele.

Advertising

paine iepuras 1

Am uns cu ulei si suprapus 4 dintre bucatile provenind din partea cea mai mare, carora le-am dat o forma cat mai rotunda:

paine iepuras 2

Din a 5-a bucata provenind din partea cea mai mare am decupat cu un pahar doua cercuri, am uns partea superioara a bucatilor suprapuse cu ou batut si apoi am suprapus bucata decupata.

paine iepuras 3

Advertising

Bucatile provenind din partea medie le-am modelat in forma de triunghi (aproximativ) si la fel le-am uns si suprapus pe primele 4. Din a 5-a am decupat cu rola de patiserie doua forme elipsoidale. Am uns cu ou partea superioara a bucatilor suprapuse si am asezat-o deasupra pe cea decupata.

paine iepuras 4

Am pregatit o tava cu hartie de copt, am asezat partea rotunda, iar cele doua cercuri decupate cu paharul le-am lipit, pensulandu-le cu ou batut pe cate o parte, imediat sub cele cerucrile goale, formand obrajii iepurelui. Partea cu cele doua forme elipsiodale am pozitionat-o deasupra capului:

painea iepuras 015

Am desprins urechile una de cealalta printr-o taietura cu rola de patiserie:

painea iepuras 016

Advertising

Din bucatile elipsoidale decupate am taiat doi dinti pe care i-am lipit cu ou, am modelat nasul iepurelui si l-am asezat la alocul lui, am uns toata suprafata painii cu ou bautut, am presarat mac pentru a forma ochii iar obrajii i-am presarat cu susan, Toate bucatile de aluat marunte ce au ramas le-am introdus dedesubt.

painea iepuras 019

L-am dat imediat la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 35 de minute.

painea iepuras 021

Later edit: aceasta reteta a binedispus multa lume, cum era si firesc. Chiar m-am asteptat, la data publicarii ei, sa fie un hit, ca sa zic asa. Am avut surpriza sa descopar acest procedeu “visat de mine intr-o noapte agitata” pe site-uri de bucate de la noi si pana in… Vietnam :)), fata care a postat reteta acolo, la zeci de mii de kilometri departare, dand dovada de mult fair-play si inserand in postarea ei linkul spre acest articol de la care s-a lansat in lume aceasta paine, chiar daca eu cu greu as fi putut descoperi ca o publicase si ea. Din pacate, ceea ce chiar m-a intristat, altii, mult mai apropiati, nu au dat dovada de acelasi fair-play, insusindu-si procedeul si chiar pretinzand ca e al lor! Pacat, pentru ca nu m-am gandit niciodata sa cer “drepturi de autor” in forma materiala, doar un prapadit de link pe care il consider o forma de recunoastere a muncii mele.

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 comentarii la Painea Iepuras

  1. Reparatii Telefoane says:

    Arata foarte bine

  2. Gabriela says:

    Mâini măiestre! E minunat! Cum sunt împătimită brutăreasă am s-o fac și eu! N-ar fi prima și nici ultima oară să fii o sursă de inspirație! Sărbătoarea Paștelui cu bine, cu sănătate și multă fericire!

  3. maria david says:

    draga mea Laura, iti multumesc din suflet pentru acesta minunata reteta de paine. Am facut si iepurasul, si floarea soarelui, si mi-au iesit minunate.Daca nu ar ingrasa as face-o in fiecare zi. Inca o data multumesc, si multe felicitari

    • lauralaurentiu says:

      Maria, iti multumesc si eu pentru increderea de a fi incercat retetele. Sa-ti fie de bine si… stai pe aproape :).

  4. Elena Donisa says:

    pentru cei ce vor sa invete sa gateasca , esti o adevarata comoara….. Felicitari! Sarbatori cu bine! Un paste fericit!

  5. Melaniadenis says:

    superb ,buna idee

  6. Ioi , ioi ce dragut si ce buuuun tre sa fie! Mereu te intreci pe tine,Laura!
     

  7. Puiuradulescu2010 says:

    Eu voi incerca cu aluat de cozonac ; MULTUMESC !

  8. Aura says:

    Minunata idee! :) Bravo !

  9. matilda says:

    multumesc pentru reteta e super pentru Paste

  10. florena's cakes says:

    Superb iepurasul, painica este de efect atat pt. copii, cat si pt. adulti!
    Felicitari pt. blog, pt. ceea ce faci!

  11. LauraAdamache says:

    Laura absolut superb iepurasul tau!! Draga mea, liniste sufleteasca, belsug si lumina sa iti aduca Sarbatoarea Invierii Domnului!! Paste Fericit!! Te pup!!

  12. Bucataria-Paradis says:

    FOARTE FRUMOS IEPURASUL.
    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi, sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa, bucurie in inima si multa sanatate si putere de munca

  13. laura laurentiu says:

    Jacktel – multumesc mult de vizita si de premiu, o sa trec sa il ridic!

  14. laura laurentiu says:

    Mikey, thank you very much! I’m glad you like it!

  15. laura laurentiu says:

    Miha, Totoro, Ala, Nicolina, Panda, CrisitnaK, Davella, Elisa, Ana Iordan – va multumesc foarte mult! E o painica de efect!

  16. laura laurentiu says:

    Marija, thankyou very much :)!

  17. Jacktels Kochbuch says:

    Hallo Laura,

    ca de obicei si de data asta ai fäcut ceva foarte frumos Compliment.

    Eu vreau sä iti dau cu pläcere un Premiu pentru Creativitatea si Calitatea Blogului täu.
    Ma-si bucura mult dacä ti-ai lua Prmiul de pe Blogul meu.
    Salutäri Jacktel

  18. yafa says:

    Arata superb Laura, am sa-l fac si eu de Paste.

  19. mikkey says:

    Bravo Laura, the rabbit is so cute!

  20. Ana Iordan says:

    Foarte fain! :)

  21. Elisa says:

    Felicitari!! A iesit tare simpatic!

  22. Davella says:

    Bravo Laura, din nou uimesti pe toata lumea cu ideile tale!!! Excelent acest iepuras dragalas, iar painica floarea soarelui de asemenea. Spor la Gatit in Saptamana Mare! TE pupiceste, Davella!

  23. CristinaK says:

    Ce scumpete de iepurica, Laura!!!

  24. panda says:

    foarte haios iepurasul!

  25. nicolina says:

    Haios iepuras felicitari .

  26. Ala Oancea says:

    Nu pot sa zic decat … minunat! Si iepurasul si floarea soarelui !

  27. Totoro says:

    Ce dragalas e!!Felicitari!!

  28. Miha says:

    Ce simpatic este! :)

  29. Marija says:

    Heh, this is the cutest bread I have ever seen! Bravo Laura!

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE