Cautare in site
x inchide
paine de secara cu maia-2

Paine cu maia naturala si faina de secara

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 07.08.2014
4.9
(70)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 70

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 comentarii la Paine cu maia naturala si faina de secara

  1. Elena spune:

    Buna ziua . Am o întrebare , dacă pregătesc Maia cu putina drojdie cum am văzut intr un videoclip de al dv , pot pregăti mai multă calculând cantitățile de drojdie faina și apa și de câta Maia am nevoie Ptr 1 kg de faina albă ? Dacă pregătesc prima paine la 8 ore după pregătirea maielei și folosesc 200 gr Ptr 800 grame faina , restul de Maia o hrănesc și o pun iar la frigider? Deci practic eu nu știu câta Maia trebuie sa folosesc Ptr 1 kg de faina la 8 ore după prepararea maielei

  2. Cosac Raluca spune:

    Buna ziua! La drojdia de casă stiti cumva pt a o folosi la reteta cam cat este echivalentul in drojdie proaspata?
    Si inca ceva, o pot folosi si la alte retete inafara de paine?
    Multumesc!

  3. Dana spune:

    Buna ziua
    As avea o intrebare. Se poate face paine cu maia salbatica in masina de paine?
    Multumesc.

  4. Daniela spune:

    Astazi m-am apucat de lucru.Am crescut singura maiaua de secara.Este pt Prima data cand fac paine cu maia.Sa vedem ce iese desi sunt foarte increzatoare. Painica facuta cu dragoste si pasiune,nu are cum sa iasa rea.Va multumesc din suflet pentru minunatele retire,excelent explicate.

  5. Mihaela spune:

    Buna seara,
    De unde sa iau maia activa, daca pregatesc painea pentru prima data?

  6. Radu spune:

    Asa o reteta complicata si pacatoasa nu am mai vazut de mult timp. Trebuie subliniat ca este un proiect in sine, care iti mananca o zi intreaga cel putin, cu un rezultat mediocru (in cel mai bun caz) si cu extrem de multa bataie de cap.

    * 10 minute de injurat incontinuu datorita aluatului lipicios.
    ** spalat maini, ustensile non stop.

    este ca si cand ai lucra cu lipici.
    never again.

  7. Daniela Keshvari spune:

    Ar fi posibil o postare a modului in care se face starterul de la zero si apoi pastrarea lui la frigider? Incercarile mele au esuat desi se spune ca ar fi foarte simplu.
    Multumesc?

  8. Neagu Simona spune:

    Stie cineva unde se gaseste maia naturala in Bucuresti?
    Multumesc!

    • lauralaurentiu spune:

      Nu cred ca se gaseste de cumparat, poti sa incerci sa primesti de la cineva care are o cultura de maia acasa sau sa ti-o cresti singura dintr-un amestec de fainuri si apa.