
Sandwich cu sunca si ou





Pentru mine micul dejun din Anglia nu a fost deloc prea consistent, de cand ma stiu imi place sa mananc pe saturate la prima masa a zilei. Pentru acest weekend am creat niste sandwich-uri imbelsugate, umplute cu scrob de oua si sunca buna, basca si cu niste branza gratinata. Ce, e prea mult? Nu as zice, ca le-am facut pentru niste oameni sanatosi si cu pofta de viata, chiar daca sunt aproape la fel de consistente ca micul dejun al campionilor propus nu demult de Dana. Asadar, sandwich-urile astea sunt gata in maximum zece minute iar daca mananci unul esti linistit cel putin cinci ore. Ingredientele sunt la indemana oricui si singurul lucru ceva mai dificil este ca, daca vreti sa va iasa perfect, in cele zece minute cat dureaza prepararea chiar trebuie sa le acordati toata atentia.
Ingrediente Sandwich Cu Sunca Si Ou:
- 2 baghete de 15-20 cm. lungime, de care va plac voua mai mult: albe, cu faina integrala, cu seminte sau cu ierburi; ale mele au fost cu ierburi :)
- 3 oua proaspete
- 40 de grame de unt
- 4 felii subtiri de sunca (din care va place, poate sa fie la fel de bine bacon, puteti sa si prajiti sunca etc.)
- 40 de grame de cascaval felii subtiri
- 2 frunze de salata
- 1-2 rosii (in functie de marime)
- 1/2 de lingurita de mustar cu boabe intregi
- 1/2 de lingurita de miere
- 2 lingurite de ulei de masline
- sare si piper
Preparare Sandwich Cu Sunca Si Ou:
Ca sa va reuseasca sandwich-ul asta perfect, trebuie neaparat sa va pregatiti toate ingredientele dinainte. Asadar:
1. Porniti cuptorul si fixati-l la 200 de grade Celsius, preferabil pe functia grill. Sa aveti la indemana o tava pentru cuptor.
2. Spalati salata si rosiile, apoi zvantati-le bine cu servete absorbante de bucatarie. Rosiile se feliaza in felii subtiri, apoi se lasa deoparte.
3. Se pregateste un sos pentru salata, amestecand bine mustarul, mierea, uleiul de masline si un praf de sare.
4. Baghetele se taie in 2 pe lungime, se aseaza in tava cu miezul in sus, jumatate din unt se distribuie deasupra bazelor baghetelor, ungandu-le bine; pe capac se imparte cascavalul (poza dr.).
5. Cand cuptorul se incinge, se da tava cu baghetele la cuptor, daca aveti posibilitatea, sub grill, cam la 15-18 cm. distanta. Se tin baghetele la cuptor cateva minute, pana ce se rumenesc putin iar cascavalul se topeste (poza stg.). Atentie sa nu le uitati in cuptor!
Cat timp se fac baghetele, se preparara scrobul de oua, catre trebuie sa fie cremos si fara urme de rumenire, oricat v-ar place omletele crocante, aici nu se preteaza.
6. Untul ramas se topeste intr-o tigaie neaderenta, bine incinsa.
7. Se toarna ouale batute cu furculita in tigaie si imediat se reduce focul la minimum sau se muta tigaia pe un ochi mai mic al aragazului (poza 1).
8. Se asteapta cateva clipe, pana ce de jur imprejurul masei de ou incepe sa apara o portiune de culoare mai deschisa (poza 2).
9. Cu o spatula se incepe sa se amestece de la margine spre mijloc, eliberand oul lichid, inca negatit. Se amesteca intr-una 1-2 minute, mentinand tigaia pe foc mic, pana cand ouale sunt coagulate (poza 3).
10. Ouale facute se scot imediat din tigaie intr-o farfurie (daca ar ramane in tigaie mai mult s-ar intari, pentru tigaia e inca fierbinte) si se asezoneaza cu mult curaj cu sare si piper.
11. Se adanceste cu dosul lingurii deasupra bazei baghetelor (partea cu unt) si se impart ouale deasupra acestora.
12. Se adauga deasupra oualor feliile de sunca.
13. Se adauga salata verde si rosiile si se stropesc cu sosul-vinegreta.
14. Se acopera sandwich-urile cu capacele cu branza gratinata si… la atac!
A fost un mic dejun nu doar satios, ci si tare gustos iar daca veti dori sa il incercati si voi, va doresc pofta buna!
Lasă un răspuns