Salata calda de cartofi noi, sparanghel si branza de capra
Primavara a inceput sa ne rasfete cu trufandale. Tarabele din piete sunt pline de ierburi crude si legume tinere, e momentul sa profitam de fragezimea lor, dar si de beneficiile pentru sanatate pe care le contin. In salata calda pe care v-o propun azi am combinat doua legume de sezon, branza de capra si caise uscate. A iesit un deliciu, un curcubeu de gusturi si culori contrastand placut si completandu-se reciproc.
Ingrediente Salata Calda Cu Cartofi Noi, Sparanghel Si Branza De Capra:
- 800 de grame de cartofi noi
- 16 varfuri de sparanghel verde
- 100 de grame de caise deshidratate
- zeama de la 1 portocala
- 160 de grame de branza de capra
- 1 lingura de seminte decojite de floarea soarelui, prajite usor la tigaie (sau fulgi de migdale, nuci, samburi de dovleac etc.)
- 1 capatana de usturoi
- 1 ramurica de rozmarin (doar frunzulitele)
- 6 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de miere
- 1 lingura de otet balsamic
- sare, piper
Preparare Salata Calda Cu Cartofi Noi, Sparanghel Si Branza De Capra:
1. Caisele uscate se pun la inmuiat in sucul de portocala.
2. Se pune pe foc o oala cu 1-2 litri de apa usor sarata si se aduce la clocot. Separat, se pregateste un castron cu apa rece in care se adauga si cuburi de gheata. Sparanghelul se plonjeaza in apa clocotita si se tine la fiert 30 de secunde – 1 minut (maximum), depinde de grosimea lui (daca e gros de 2-3 cm se clocoteste 1 minute, daca e subtirel mai putin). Imediat se scoate sparanghelul din apa clocotita cu o spumiera si se plonjeaza in apa cu gheata. Acest procedeu va inviora culoarea sparanghelului, care isi va pastra verdele frumos chiar daca va mai fi gatit ulterior.
3. Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade celsius.
4. Se curata cartofii noi, eu ii frec cu un burete aspru (scotch&brite) sub jet de apa rece, pielita de la suprafata se duce usor, ramanand culoarea frumoasa a cartofilor. In plus, procedand asa niciodata nu imi patez mainile.
5. Cartofii se taie in sferturi sau jumatati (dupa marime) si se pun intr-o tava antiaderenta sau acoperita cu hartie de copt. Se adauga 2 linguri de ulei de masline, frunzulitele de rozmarin tocate fin, sare si piper si se amesteca bine. Se adauga capatana de usturoi taiata in doua si unsa cu putin ulei si se da tava la cuptor pentru 20 de minute, pana cand cartofii noi, dar si usturoiul, s-au inmuiat bine.
Error 403: The request cannot be completed because you have exceeded your quota..
Domain code: youtube.quota
Reason code: quotaExceeded
Error: No videos found.
Make sure this is a valid channel ID and that the channel has videos available on youtube.com.
6. Odata copt usturoiul, continutul acestuia se stoarce intr-un mojar. Se adauga 1 praf de sare si se piseaza cu pistilul pana cand se transforma in crema (aceeasi operatie merge si la blender). Se adauga mierea, sucul de portocale scurs de pe caisele deshidratate, 3 linguri de ulei de masline, otetul balsamic si se omogenizeaza bine. In final, se echilibreaza gustul de sarat si piperat.
7. Se incinge intr-o tigaie 1 lingura de ulei si se soteaza rapid sparanghelul, atata doar cat sa se infierbante, adaugadu-se 1 praf de sare si piper.
8. Pentru montarea salatei pe farfurii, se pun mai intai 2 linguri din dressingul de usturoi copt si zeama de portocala, apoi cativa cartofi noi. Se adauga branza de capra sfaramata, 2 fire de sparanghel si cateva caise. Se stropeste din nou cu dressing, se mai adauga cartofi, inca 2 fire de sparanghel, caise si branza.
9. In final, se presara deasupra cu seminte usor prajite si se adauga, dupa preferinta, cateva frunzulite de sezon. Eu am adaugat frunzulite abia deshise din muguri de vita de vie, au un gust usor acrisor si sunt foarte fragede.
Lasă un răspuns