Salată de conopidă dietetică – rețetă simplă și cu puține calorii
Salată de conopidă dietetică, rețetă simplă și cu puține calorii, lista de ingrediente cu gramaje exacte și modul de preparare explicat atât în scris cât și în format video. Rețetă de salată de conopidă rapidă, dietetică.
Salata de conopidă e una dintre preferatele mele, încă din copilărie. Am descoperit-o pe când aveam mai puțin de zece ani, la mătușa Laura, sora tatălui meu, căreia îi port numele. Am și învățat să o fac și, încă fiind o școlăriță de ciclul primar, învățasem să îmi fac singură rețeta pe care o puteți descoperi cu un click pe poza de mai jos.
În ultimii ani, însă, începusem să o evit, la fel cum evit să fac prea des și alte preparate cu maioneză. Dup-o vârstă, începi să socotești caloriile din orice! De curând, am publicat o rețetă de ”maioneză dietetică”, mai degrabă o pastă, însă cu un gust fain, identic celui al maionezei clasice. Rețeta o găsiți cu un click pe imaginea de mai jos.
Folosind această pastă de ouă fierte și iaurt grecesc, am obținut o salată de conopidă dietetică, pe care am savurat-o cu mare plăcere și fără senzația de a fi cedat unei plăceri vinovate. Gustul salatei, cremozitatea, textura sunt identice celor ale salatei de conopidă cu maioneză clasică. Doar caloriile sunt aproape înjumătățite!
Fiind și foarte rapidă și ușor de făcut, sunt convinsă că rețeta asta vă va plăcea și vouă, dac-o veți încerca. Firește, cu singura condiție să vă placă și vouă conpida! Mai jos găsiți toate detaliile necesare.
Ingrediente Salată de conopidă – rețetă dietetică
- 600 de grame de conopidă, spălată și ruptă în buchețele
- 250 de grame de maioneză dietetică din ouă fierte și iaurt grecesc
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de muștar (opțional)
- sare și piper după gust
- 1 legătură de ceapă de tuns (chives, civette) sau frunze de ceapă verde tocate
Salată de conopidă dietetică – rețeta video
Rețeta în format text, pas cu pas
1. Am pus pe foc o oală cu apă. Alături, mi-am pregătit un castron mare, cu apă rece și cuburi de gheață. Când apa a dat în clocot, am adăugat 1 lingură rasă de sare și am amestecat. Am adăugat 600 de grame de conopidă, ruptă în bucățele. Am redus focul la minimum, am acoperit oala cu capacul și am fiert conopida timp de 12 minute. Timpul de gătire depinde de preferințe și de mărimea buchetelor de conpidă. Eu prefer să fie conopida al dente, nu gătită complet.
2. După 12 minute, am scos conopida din apa fiartă, cu o spumieră, și am transferat-o într-un castron cu apă rece și gheață, să-i opresc brusc procesul de gătire.
3. Am scurs apoi conopida bine de tot și am tocat-o mărunt, din cuțit. Aici, la fel, depinde de preferințele fiecăruia. Conpida se poate da și la blender, să fie ca o pastă. Eu prefer salata de conopidă cu puțină textură. Am transferat conopida tocată într-un castron încăpător.
4. Am tocat rondele 1 legătură de ceapă verde. Am pus ceapa verde peste conopidă, în castron.
5. Baza pentru dressing-ul rețetei de salată de conopidă dietetică, cu puține calorii dar cu un gust excelent, e acea imitație de maioneză cu ouă fierte și iaurt pe care v-am prezentat-o de curând. Rețeta respectivă o găsiți cu un click pe poza pe care am inserat-o mai sus, în descriere.
6. Am adăugat în pasta de ouă fierte și iaurt grecesc un cățel de usturoi zdrobit. Am amestecat bine și l-am adăugat peste conopida din castron. Am omogenizat și am adăugat și 1 linguriță de muștar, Muștarul e opțional, dacă nu vă place îl puteți lăsa deoparte.
7. Am asezonat salata de conopidă cu sare și piper negru măcinat după gust, am omogenizat-o din nou apoi am transferat-o într-un castron pentru servire. Am tocat și niște ceapă de tuns.
Am presărat ceapa de tuns pe deasupra salatei, pentru aspect dar și pentru gust. Salata de conopidă dietetică și foarte gustoasă e gata de servire.
MAI MULTE REȚETE DE SALATE GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZĂ
Poftă mare!
Lasă un răspuns