Salată cu piept de pui și legume
Salată cu piept de pui și legume, rețetă simplă și hrănitoare, perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă. Salată cu piept de pui și legume, rețeta pas cu pas.
Căldură mare, monșer, zilele acestea! Nu prea ne îmbie la stat la cratiță dar nici la mâncăruri prea grele. Aș zice că e numai perfectă o salată. Ce ziceți? Cu multe crudități, din ce legume ne plac și avem la îndemână și cu nițel piept de pui, cărniță mai degresată și foarte nutritivă care să ne țină în formă. Pentru alte rețete de salată care c-ar face cu ochiul, vedeți aici.
La drept vorbind, genul ăsta de rețetă este foarte versatil și poate fi adaptat ușor propriilor gusturi dar și la ce aveți la îndemână prin cămară. Este o variantă excelentă de a recicla resturile de carne de la o friptură într-un fel nou și apetisant.
O parte a familionului a preferat un dressing ușor, doar ulei și lămâie, dar am preparat și un dressing de iaurt care mie mi s-a părut gustos și se face foarte rapid.
La cantitatea de ingrediente de mai jos rezultă o salată mare de tot, eu am folosit doar jumătate din cantități iar dressingul de iaurt l-am turnat peste salată, individual peste porții, doar înainte de a o servi. A,da, și am uitat să pun măslinele, le aveam în frigider dar am uitat de ele.
Ingrediente Salată cu piept de pui și legume
- 500 gr. piept de pui
- 2 morcov
- 1 ceapă roșie mare
- 2 ardei grași roșii – eu am folosit ardei kapia
- 4 – 6 masline
- 100 gr. miez de nucă
- o jumătate linguriță boabe piper
- 1 foaie de dafin
Sos salată cu piept de pui și legume
- 120 ml maioneză – aproximativ 4 linguri
- 60 ml iaurt – circa 2 linguri
- 1/2 linguriță miere
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare Salată cu piept de pui și legume
- Se pune la fiert pieptul de pui în apă deja clocotită în care se adaugă o linguriță sare, o foaie de dafin și o linguriță boabe de piper. Zeama de la pieptul de pui poate deveni foarte ușor o supă delicioasă.
- Se lasă să fiarbă 20 – 25 minute după care se scoate și se lasă să se răcească.
- În acest timp, se pregătesc legumele.
- Se decojește castravetele, se taie pe jumătate și, cu o linguriță, se elimină miezul cu semințe.
- Pulpa castravetelui se taie cuburi și se pune într-un bol de salată.
- Se curăță ardeiul de cotor și de semințe după care se taie fâșii subțiri.
- Morcovul se dă pe răzătoarea cu ochiouri mari, eu l-am feliat subțire cu un cuțit special de legume.
- Ceapa roșie cu curăță și se taie solzișori subțiri.
- Toate legumele astfel pregătite se amestecă laolaltă.
- Se curăță de pieliță, se desprinde carnea de pe osul sternului.
- Carnea se taie cubulețe nu foarte mici.
- Legumele se amestecă cu carnea de pui.
- Miezul de nucă se prăjește într-o tigaie încinsă, fără ulei, pentru câteva minute după care s lasă să se răcorească și se taie grosier.
- Se pun peste salată, se asezonează cu sare și piper după gust și se amestecă pentru omogenizare.
- Salata poate fi servit cu un dressing simplu de ulei cu zeamă de lămâie dar eu vă recomand un dressing lejer și cremos de maioneză cu iaurt, amestecând maioneza cu iaurtul, adăugăm mierea și zeama de lămâie, potrivim la gust cu sare și piper și lăsat la frigider timp de 30 de minute după care poate fi servit.
Musai să încercați această salată cu piept de pui și legume, o minunată salată pe cât de lejeră pe atât de ușor de preparat.
Lasă un răspuns