Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Knedle

Knedle

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Knedlele sunt niste galuste consistente si savuroase, care merg de minune cu orice mancare cu sos. Eu am servit-o alaturi de un iepuras marinat, gatit la tava si stropit cu sos de vin.

Preparare Knedle 2

Ingrediente Knedle:

  • 1 ou
  • 125 ml apa calduta
  • 5 grame de drojdie proaspata
  • 2 linguri cu varf de gris
  • 2 linguri de pesmet
  • 200-220 de grame de faina

Mod de preparare Knedle

1. Se dizolva drojdia in apa calduta. Din toate ingredientele se framanta un aluat neted, caruia i se da o forma cilindrica si se taie knedlele.

Preparare Knedle 3

2. Dupa ce sunt toate knedelele taiate, se pune pe foc o oala voluminoasa (cel putin 4 litri) cu apa in care se pune o lingura de sare. Pana ce apa clocoteste, knedelele se odihnesc pe masa si vor creste putin.

Preparare Knedle 4

3. In apa clocotita se plonjeaza knedlele, toate deodata. Se vor ridica repede la suprafata, se reduce focul si se fierb in continuare pana la trecerea a 10 minute (din momentul in care au fost puse la fiert).

Preparare Knedle 5

4. Dupa 10 minute se opreste focul, se pune capacul si se mai lasa in apa inca vreo 8-10 minute, sa se umfle bine. Se scot cu spumiera, scurgandu-le bine de apa. Pentru ca ele cresc la fiert, se vor taia in doua, orizontal, cu ajutorul unui fir de ata.

Preparare Knedle 6

4. Se potrivesc foarte bine cu vanat, cu gulas sau tocanita.

Ultima rețetă publicată

Poftă mare!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 comentarii la Knedle

  1. Alex Green spune:

    LOL, uite-ma dupa 4 ani cautand aceeasi reteta :)) Bune knedlele, oare fara drojdie ies bune?

  2. laura laurentiu spune:

    Daaaa…bunica-mea facea din aluat cu cartofi niste galuste de forma ovoidala, calea ceapa, punea paprica dulce si zahar si amesteca cu galustele fierte. Ce bune erau! :)

  3. Alex Green spune:

    Bunica mea facea cnedle numai ca punea si cartofi in aluat. Noi le mancam cu ceapa calita si zahar (nu va strambati, e chiar deliciosa combinatia asta neobisnuita) sau numai cu zahar. Cu mancare cu sos nu le-am incercat dar imi dau seama ca nu poate fi rau. Chiar maine am de gand sa incerc sa le fac precum bunica mea :D Incercat reteta n-o sa va para rau!

  4. laura laurentiu spune:

    Sa stii ca sunt foarte bune, Cristina, nu o sa iti para rau daca le incerci! :) Te mai astept :).

  5. cristina spune:

    Laurici,sa sti ca am tot vazut galuste asemanatoare in magazinele cu alimente poloneze si ma tot intrebam ca ce sunt si cu ce s-o manca :D.
    Arata foarte apetisant si cred ca am sa incerc si eu reteta nu de alta da trebuie sa imi potolesc curiozitatea :)))
    pup si spor!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE