Knedle
Knedlele sunt niste galuste consistente si savuroase, care merg de minune cu orice mancare cu sos. Eu am servit-o alaturi de un iepuras marinat, gatit la tava si stropit cu sos de vin.
Ingrediente Knedle:
- 1 ou
- 125 ml apa calduta
- 5 grame de drojdie proaspata
- 2 linguri cu varf de gris
- 2 linguri de pesmet
- 200-220 de grame de faina
Mod de preparare Knedle
1. Se dizolva drojdia in apa calduta. Din toate ingredientele se framanta un aluat neted, caruia i se da o forma cilindrica si se taie knedlele.
2. Dupa ce sunt toate knedelele taiate, se pune pe foc o oala voluminoasa (cel putin 4 litri) cu apa in care se pune o lingura de sare. Pana ce apa clocoteste, knedelele se odihnesc pe masa si vor creste putin.
3. In apa clocotita se plonjeaza knedlele, toate deodata. Se vor ridica repede la suprafata, se reduce focul si se fierb in continuare pana la trecerea a 10 minute (din momentul in care au fost puse la fiert).
4. Dupa 10 minute se opreste focul, se pune capacul si se mai lasa in apa inca vreo 8-10 minute, sa se umfle bine. Se scot cu spumiera, scurgandu-le bine de apa. Pentru ca ele cresc la fiert, se vor taia in doua, orizontal, cu ajutorul unui fir de ata.
4. Se potrivesc foarte bine cu vanat, cu gulas sau tocanita.
Poftă mare!
Lasă un răspuns