Cautare in site
x inchide

Tarta cu must de struguri si branza de vaci

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 06.11.2009
5
(1)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

5 / 5. Voturi 1

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

22 comentarii la Tarta cu must de struguri si branza de vaci

  1. Ana spune:

    Laura, multumesc pentru reteta de sezon! Excelenta ca de altefl toate retetele tale. Atat ca mi s-a prins blatul, nu am folosit hartie de copt si mi-a scapat si noste zahar in plus, insa indarjita de deliciosul gust, am reusit sa o desprind de pe tava :)) Fetita mea de 4 ani, imi zice: ,,mami, tu nu sti ca trebuie sa folosesti hartie de copt?” Nu am folosit gelatina ca de obicei, nu am in casa, insa am avut pectina pe care habar nu am avut-o cum sa o folosesc, dar am pus o lingurita si cremele au stat tari dupa ce s-au racit. Am pus niste must si pentru iarna asa ca o sa mai impresionez si alti musafiri cu ea!

  2. lumi spune:

    Buna Laura, probabil ca sunt a nu stiu cata persoana care iti spune cat de bune sunt retetele tale si , pe incercatelea, chiar sunt minunate, dar eu totusi o sa-ti mai spun inca o data ca sunt intr-adevar…facute de o profesionista „inraita” in ale bucatariei, care le da „mura in gura” gospodinelor detalii despre cum se gateste.
    Tre’ sa fii tare pasionata de gatit si sa arda focul inspiratiei si al „transpiratiei” ca sa ajungi la nivelul tau de experienta si profesionalitate…Si cum eu am o stima foarte speciala pentru banateni, nu pot decat sa ma plec cu respect in fata muncii tale de bucuatareasa dar si „profesoare rabdatoare ” intr-ale bucatarelilor..Ce mai fratilor: „Tot Banatu-i fruncea!” O singura sugestie as avea…Daca imi permiti…dar deja in ultimul timp am observat ca si tu ai cam inceput sa iei in consideratie acest lucru:sa incercam cu mici modificari sa gatim cat mai…nu dietetic , sa zicem mai sanatos dar la fel de gustos.De exemplu eu in aproape toate retele tale care le-am incercat , dulci sau sarate am pus faina integrala in loc de alba sau indoita cu Manitoba tipo 0 care creste foarte bine si nu e superrafinata ca aia 00 sau chiar 000 si ies niste retete superbe. Apoi, in loc de unt la dulciuri am inlcuit cu ricotta, si ies la fel de bune si pufoase, bineinteles nu in cazul in care trebuie unse…Sau folosesc faina de fulgi de ovaz macinati , de ex la bazele de torturi tip cheesecake in multiplele sale varinate.E pentru sanatatea noastra, nu este doar un moft sau o ciudatenie…
    Iti multumesc pt rabdarea de a citi tot mesajul meu si as vrea sa iti cer un sfat de profesionista…De exemplu la prajitura aceasta, si in general la orice reteta care necesita gelatina, inclusiv la fructe care e nevoie sa fie gelificate pe tort etc, daca s-ar folosi o lingurita in plus de faina sau doua in loc de gelatina, oare nu s-ar obtine acelasi efect de intarire?Bineinteles dupa obisnuitul timp de stat in frigider?Parca am citit pe undeva pe vreun forum la tine scuze dar nu imi mai amintesc pe care subiect, de chestia asta : de acelasi efect de intarire al fainii in creme si fructe frulate ca si al gelatinei.Te pup si complimente pentru munca ta enorma si pasiunea pe care o impartasesti cu noi…Eu care nu facusem in viata mea cozonaci si ma speria si numai ideea…Ca sa nu mai zic de altele.Acum am devenit o „prof” datorita tie…Merci, te pup si astept raspunsul tau.Cu drag Lumi.

    • lauralaurentiu spune:

      Lumi, iti multumesc pentru sugestii, sunt valoroase. In general eu folosesc faina tip 000 doar la anumite prajituri, in niciun caz nu as folosi-o la paine, unde prefer 650 sau chiar 550, fainuri care sunt cu un grad de prelucrare mai mic, dar mai hranitoare si care si dospesc mai bine. Faina Manitoba nu o prea gasim in Romania, nu am incercat-o niciodata.

      Faina poate fi folosita ca agent de ingrosare, prin fierbere cu lichidul acesta se va ingrosa, dar va deveni opac. Rezultate mai bune ai putea obtine cu amidon din porumb, care incheaga bine lichidele si este mai fin si mai translucid. Daca reteta, insa, specifica sa nu se fiarba lichidul de inchegat, numai gelatina ajuta. Ar mai fi si agar-agar, e o alga care are si ea proprietati de gelifiant.

      2013/8/16 Disqus

    • lumi spune:

      In primul rand iti multumesc pentru promptitudinea raspunsului, este o alta nota de excelentza a site-ului tau foarte bine construit .O sa incerc cu amidon de porumb sa vedem cum iese, atat la branzica cat si la sucul de fructe, asa cum mi-ai spus, si in loc de struguri voi incerca cu suc de fructe de padure congelate (cum ti se pare ideea?) ca sa fac aceasta spectaculoasa tarta de ziua fie-mii , impreuna si cu alte retete superrapide si gustoase ale tale (saratele , biscuiti cu bere si cateva dulciuri si inghetata de lamaie ecc) pentru un bufet lejer de dupamiaza pt copii.Merci inca o data.

  3. Luminita spune:

    E posibil sa inlocuim mustul cu vin rosu, dulce, de exemplu? Nu avem tot timpul struguri proaspeti sau must, iar tarta e excelenta!!! Deci, de dai dezlegare la vin:)?

    • lauralaurentiu spune:

      Ohooo, cred ca trebuie sa fie minunata cu un vin dulce, aromat. Poti sa adaugi tot felul de mirodenii cand fierbi jeleul de vin, cum ar fi scortisoara, anason… :)

  4. dana spune:

    Buna ziua! Felicitari pt retete, am incercat cateva si toate au fost un succes! As dori sa incerc si aceasta tarta de ziua mamei mele, dar nu prea ma incanta ideea de a face cremele cu plicuri de budinca(nu ne plac prafurile cumparate din comert si in plus am si un copil mic )Cu ce credeti ca le-as putea inlocui? Cu ceva mai natural: oua, lapte etc. Multumesc.

    • lauralaurentiu spune:

      Va multumesc pentru felicitari, inlocuiti praful de budinca din reteta cu aceeasi cantatate de amidon de proumb (gustin), pana la urma si budinca e exact acelasi lucru, doar imbogatita cu niste arome.

      2012/9/26 Disqus

  5. laura laurentiu spune:

    Laura draga, daca stiam ca tanjesti asa de tare dupa un pahar de must il trimiteam pe Vuki peste gragina :P sa dea fuga pan' la voi cu ulcica !

  6. laura laurentiu spune:

    lululu – thank you so much! It was divine, indeed!

  7. laura laurentiu spune:

    anaiordan – iti dai seama ca mie mi-a ramas ceva must si pentru degustare, nu? :P

  8. laura laurentiu spune:

    Judi, Cami – va multumesc mult de tot de felicitari si va sugerez sa o incercati. NU veti regreta ;) .

  9. Lara spune:

    asta chiar trebuie sa fie o chestie delicioasa si inedita! musai sa incerc!

  10. Surac spune:

    Zdravo Laura, pa gde si do sada, video sam da nekoliko dana nisi nista napravila na blogu,super ti je tarta,pozdrav iz Resice ….

  11. Laura spune:

    Vai Laura, habar n-ai cu ce jind ma uit la mustul alaaaaaaaaa!!! :P
    Mi-am promis sa nu las toamna sa treaca fara sa gust macar un pic, da' vad ca nu am avut bafta…
    Las', o sa-mi spun ca l-am degustat aici la tine :)
    Faina trebe sa fi fost tarta, felicitari!!!

  12. Ramona spune:

    Ce minunatie… nici nu pot sa ma uit la el ca salivez.

  13. lululu spune:

    it looks too good!
    love the "zebra" strips a lot!
    i bet it must taste divine.

  14. anaiordan spune:

    arata demential…si cred ca mustul ii da toata aroma….vai de cand n-am mai baut un pahar de must…

  15. Cami spune:

    Draga Laura, de cind tot astept sa postezi reteta… Multumesc mult de tot. Arata de milioane, ce mai. Un sfirsit de saptamina minunat si salutari din Hamburg Cami

  16. judy spune:

    mmm…Trebuie sa fie un deliciu!Doamne ce bine arata!Felicitari!