Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Prajitura cu roscove

Prajitura cu roscove

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Asa cum am promis cand am vorbit despre roscove, iata ca am revenit rapid cu o prajitura care le are drept ingredient de baza:

Prajitura cu roscove

Prajitura are ingrediente foarte sanatoase: faina de roscove, despre ale carei beneficii pentru sanatate am vorbit, faina integrala si zahar muscovado si nu contine oua.

Ingrediente:

Preparare Prajitura cu roscove 1

  • 80 de grame de faina de roscove (in prim plan in poza de mai sus)
  • 140 de grame de faina integrala
  • 90 de grame de zahar muscovado
  • 180 ml de lapte
  • 60 de grame de unt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de zeama de lamaie

Glazura:

  • 100 de grame de ciocolata amaruie de buna calitate
  • 80 ml de smantana pentru frisca

Preparare:

Se aprinde cuptorul la 180 de grade. Se infierbanta 60 de ml de lapte si se toarna peste faina de roscove, amestecand bine:

Preparare Prajitura cu roscove 2

Untul se mixeaza cu zaharul muscovado si zaharul vanilat pana se obtine o crema. Se adauga compozitia de faina de roscove:

Preparare Prajitura cu roscove 3

Se toarna restul de lapte:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Preparare Prajitura cu roscove 6

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, zeama de lamaie si mixeaza bine.

Preparare Prajitura cu roscove 7

Compozitia obtinuta se pune intr-un vas captusit cu hartie de copt si se niveleaza:

Preparare Prajitura cu roscove 8

Se introduce forma in cuptor si coace 15-20 de minute. Eu am tinut-o exact 17 minute pana cand proba scobitoarei mi-a demonstrat ca prajitura e gata (nu recomand sa fie uscata excesiv). Cand se racoreste putin, se rastoarna pe platou si se indeparteaza hartia de copt:

Preparare Prajitura cu roscove 9

Glazura: ciocolata rupta in bucati se pune intr-un vas impreuna cu smantana dulce. Se aseaza intr-un alt vas cu apa care fierbe (bain-marie) si se amesteca intr-una pana la completa dizolvare a ciocolatei in smantana. Se toarna deasupra prajiturii:

Preparare Prajitura cu roscove 10

Dupa ce se raceste complet, se serveste simpla sau alaturi de inghetata de vanilie:

Preparare Prajitura cu roscove 11

Ultima rețetă publicată

Prajitura este pufoasa si foarte placut aromata. Pofta buna!

 

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 comentarii la Prajitura cu roscove

  1. laura laurentiu spune:

    Mariana, iti multumesc mult de aprecierea aratata si ma onoreaza ca doresti sa ma aduci in blogroll-ul tau. Ma grabesc sa iti vizitez blogul!

  2. laura laurentiu spune:

    Antzu', Ala, va multumesc de felicitari, cat de curand o sa ridic premiile :) .

  3. laura laurentiu spune:

    Tantica draga, cred ca le gasesti la magazinele naturiste si nici nu sunt scumpe, am cautat, din curiozitate, pe net. :)

  4. Mariana spune:

    Buna Laura L !bine te-am gasit!super blog!Felicitarii ti-am mai scris eu dar nu ma pot abtine sa nu comentez!harnicuta si in bucatarie o adevarata gospodina iar de blog ce sa mai zic!Inspirat,dragut,placut,cu tot ce vrei,MUNCIT!Laura:mi-am facut si eu un blogusor(blog nu se poate numi ca e tare simplu)si as dori tare mult sa fii in lista mea de bloguri preferate!

    Bunatati-simple.blogspot.com

  5. Ala Oancea spune:

    Mmmm … ce as gusta si eu … Treci pe la mine dupa un premiu dulce :)

  6. Antzu' spune:

    foarte interesanta!arata tare tare bine!meriti 2 premii…te asteapta la mine!

  7. Tantica spune:

    In copilarie ,impreuna cu fratii mei umpleam poala cu roscove ,ne asezam la umbra ,desfaceam pastaile si ne delectam cu pasta dinauntrul lor..are un gust inconfundabil.Draga mea ,cum faina de roscove nu cred sa gasesc prin zona noastra, nu-mi ramane de facut decat sa admir pozele de pe blogul tau .Te pup

  8. laura laurentiu spune:

    MONONOKE – chiar este foarte buna, intr-adevar!

  9. MONONOKE KITCHEN spune:

    wow, ce frumos arata si sigur e bun de tot!

  10. laura laurentiu spune:

    Lavinia – eu am folosit zahar muscovado – este un zahar brun de foarte buna calitate, provenind din Mauritius, dar poti folosi orice fel de zahar brun sau chiar obisnuit.

  11. laura laurentiu spune:

    Cami, cu placere :) . Sa stii ca e foarte buna prajitura (sau ce a mai ramas din ea, mai nimica :P ) !

  12. LLAAVVIINNIIAA spune:

    Bun gasit! Ce este ''zahar muscovado''?

  13. Cami -Camila-Witt.... spune:

    Laura draga, mersi pentru explicatia detaliata la roscove, muream proasta , zau-lol- Nu stiam…iti doresc o zi minunata Cami

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE