Cozonac floare pufoasă cu nucă și gem de caise
Cozonac floare pufos cu nucă și gem de caise – rețetă video. Mod de preparare pas cu pas, tutorial video, pentru un cozonac – pull apart, o floare pufoasă umplută cu nucă și gem de caise.
Știți cum e când cei dragi cer ceva bun și pufos iar termometrul arată atâtea grade, încât numai să aprinzi cuptorul nu-ți vine? Sunt convinsă că știți. Și totuși, niciodată nu poți să-i refuzi. Toți cei care coc bunătăți pentru familie, știu prea bine că în fiecare șarjă de cornuri, cozonaci sau alte bunătăți scoase din cuptor, am pus câte un kilogram de dragoste pentru fiecare gram de ingredient. Așa e și cu acest cozonac floare pufos, cu nucă și gem de caise.
Fiica mea își dorește mult să aibă ceva bun și pufos de înfulecat dimineața, la o cafea, care să se preteze și la pachet. Așa că am ales acest cozonac floare, care e ca un pull apart bread. Practic, e o floare uriașă făcută din cornuri pufoase, pline de straturi delicioase de umplutură. Și veți vedea, e chiar ușor de făcut! Și ca să devină încă și mai ușor, imediat după lista ingredientelor vă așteaptă tutorialul video care vă arată pas cu pas întregul proces, de la frământarea aluatului la modelare.
Rețeta de gem de caise făcut în casă o găsești cu un clik pe poza de mai jos!
Le-am adus multă bucurie alor mei acest cozonac floare, făcut dis de dimineață. Pentru că cine coace, din dragoste o face! Fiecare deliciu pe care-l coc pentru ai mei, e un mod simplu și sincer de a le arăta cât de mult țin la ei, așa cum ne arată și prietenii de la pakmaya.ro/coacedininima, partenerii mei pentru realizarea acestei rețete.
Ingrediente Cozonac floare pufoasă cu nucă și gem de caise
aluatul:
- 500 de grame de făină albă cu procent de proteine de minimum 10% + făină pentru presărat planul de lucru
- 30 de grame de drojdie proaspătă
- 20 de grame de zahăr tos
- 200 de ml. de lapte
- 1 ou întreg
- 2 gălbenușuri
- 8 grame de sare
- 1 lingură extract de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie (doar partea colorată, de la suprafață)
- 130 de grame de zahăr pudră
- 100 ml. de ulei
umplutură și finisare:
- 1 borcan cu gem de caise de 375 ml. (din care se vor folosi cam 300 ml)
- 250 de grame de nucă măcinată
- 1 gălbenuș bătut cu 1 lingură de apă
Lasă un răspuns