Fursecuri fragede cu unt – biscuiți – și bucățele de ciocolată
Pregatire
00:10 ore
Gatire
00:20 ore
Timp total
01:00 ore
Portii
60 bucati
Grad dificultate
usor
Fursecuri fragede cu unt – biscuiți – și bucățele de ciocolată, rețetă pas cu pas. Fursecuri fragede și foarte gustoase, ușor de făcut, rețeta cu lista de ingrediente la gram și mod de preparare detaliat. Cookies cu bucățele de ciocolată și coajă de portocală.
Nimic nu-i mai plăcut, iarna, decât un fursec fraged și gustos lângă cana ta cu cafea, cu lapte cald sau cu un ceai bun. Și nimic nu-i mai plăcut de Crăciun (adică tot iarna) decât să ai în casă o selecție de fursecuri de casă, biscuiței, cookies, cum doriți să le ziceți, dar toate făcute cu ingrediente naturale și care de care mai gustoase. Mai jos, găsiți câteva dintre preferatele mele.
ALTE REȚETE DE FURSECURI FINE
Aceste fursecuri fragede cu unt și bucățele de ciocolată, aromate minunat cu un strop de coajă de portocală, sunt nemaipomenit de ușor de făcut. Atât de ușor încât, cred eu, ar putea fi unul dintre proiectele de gătit în care să-i implicați și pe cei mici. Calitatea lor principală este gustul, care e absolut sezațional.
Ciocolată, unt și coajă de portocale, nu au cum să dai greș cu această combinație. Apoi, frăgezimea! Efectiv se topesc în gură! Și-ar mai fi: sunt 100% naturale, fără prafuri de niciun fel și se păstrează minunat vreme îndelungată (dacă nu dispar prin ”grija” pofticioșilor pentru care nu există cutii închise).
Vă invit să descoperiți rețeta completă în cele ce urmează.
Ingrediente fursecuri fragede cu unt – biscuiți – și bucățele de ciocolată
- 250 de grame de făină
- 60 de grame de amidon alimentar
- 100 de grame de zahăr pudră vanilat
- 225 de grame de unt cu 82% grăsime, moale
- 1 ou
- coaja rasă de la ½ de portocală bio
- 80 de grame de ciocolată cu 75% cacao
- bombonele mărunte (preferabil de cacao/ciocolată sau din cele colorate) sau zahăr cristal pentru finisat
Mod de preparare fursecuri fragede cu unt – biscuiți – și bucățele de ciocolată
Aluatul
1. Untul moale și zahărul pudră vanilat se bat cu mixerul, într-un castron, până ce untul crește în volum, obținându-se o cremă spumoasă. Se separă oul, albușul de păstrează separat iar gălbenușul se adaugă peste crema de unt și zahăr.
2. Se mixează la viteză mare până când gălbenușul este complet încorporat.
3. Ciocolata se taie bucățele mici, din cuțit. Dacă aveți picături de ciocolată cu conținut mare de cacao, ați rezolvat, le folosiți pe acelea.
4. Într-un castron, se amestecă omogen făina cu amidonul și se adaugă ciocolata tăiată bucățele.
5. Se adaugă peste făină, amidon și ciocolată și coaja rasă de portocală, apoi se omogenizează bine.
6. Amestecul de făină, amidon și ciocolată se toarnă peste untul spumat cu zahăr și gălbenuș.
7. Se omogenizează cu mixerul la viteză mică. Atenție, să nu sară făina din mixer în timp ce se amestecă. Nu se mixează în exces, pentru că dorim un aluat foarte fraged iar prin amestecare se activează rețeaua de gluten din făină, în acest caz urmând să obținem niște biscuiți cu textură neplăcută. Practic, în momentul în care totul este omogen, aluatul nostru este gata.
8. Se răstoarnă tot aluatul din castron pe o folie alimentară. Se împarte în două bucăți egale. Cel mai bine este să se cântărească, eu am avut 701 grame de aluat și l-am împărțit în două bucăți de 350 grame.
9. Fiecare bucata se modelează, cu ajutorul foliei alimentare, într-un cilindru cam de 4-5 cm. grosime. Se împachetează amândoi cilindrii în folie alimentară și se dau la congelator pentru 15 minute.
Formarea și finisarea fursecurilor
10. După 15 minute, pornim cuptorul și-l fixăm la 165°C și pregătim două tăvi cu hârtie de copt.
11. Dacă dorim să finisăm marginea acestor fursecuri fragede cu unt și ciocolată (opțional), vom lucra pe rând cu câte un cilindru de aluat. Batem puțin albușul rămas, cu o furculiță, apoi, cu o pensulă de patiserie, ungem cu albuș aluatul, pe toate părțile.
12. Tăvălim aluatul de fursecuri fragede cu unt și ciocolată, uns cu albuș, prin bombonele sau zahăr cristal, cu ce alegem să-l finisăm. Repet, aceste fursecuri vor fi excelente și simple, nefinisate. Dacă optați să le lăsați simple, săriți de la pasul 10 direct la 13.
13. Pe rând, fiecare cilindru de aluat se taie în bucățele rotunde, ca niște monede groase cam de 6-7 mm. Folosiți un cuțit foarte bine ascuțit, cu lama subțire.
14. Odată tăiate, ale noastre fursecuri fragede cu unt și bucățele de ciocolată se aranjează în tăvi, cu spațiu între ele. Imediat ce am umplut o tavă, o dăm la congelator pentru 10 minute.
Coacerea
15. Fursecurile foarte bine răcite se coc în cuptorul preîncins la 165°C, într-o poziție medie, timp de 20 de minute. Cât timp o tavă e în cuptor, cealaltă așteaptă la congelator. Nu, nu e deloc opțional pasul cu congelatorul. Dacă fursecurile nu sunt bine răcite înainte de coacere, nu-și vor păstra forma. La copt, se mai lățesc și în final nu trebuie să fie prea rumene, doar ușor aurii pe margini. Imediat ce sunt scoase din cuptor, sunt foarte fragile, nu încercați să le mutați. Lăsați-le să se răcească bine de tot în tavă.
Servirea și depozitarea
După ce se răcesc bine, vom descoperi niște fursecuri superb de fragede, se topesc efectiv în gură. Sunt aromate minunat și categoric în topul listei mele de fursecuri/cookies/biscuiței de casă. Se păstrează perfect într-un recipient bine închis (borcan, cutie de tablă), așezat la răcoare (într-o cămară rece), timp de două săptămâni. La mine, însă, nu au rezistat niciodată atât! Să vă fie de folos!




























Lasă un răspuns