Cautare in site
x inchide
pui marinat la cuptor

Pui la cuptor, marinat

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 25.06.2011
4.5
(4)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.5 / 5. Voturi 4

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Pui la cuptor, marinat

  1. Gabriela Meraru spune:

    Suna bine

  2. Ginuca spune:

    telina se pune doar 20 grame?…la o aruncatura de ochi in castronul tau, parca ar fi mai mare cantitatea…ma insel?
    o duminica frumoasa!

  3. SANDA MORAR spune:

    FOARTE BUN

  4. adinagrig spune:

    o lamurire sau mai multe :

    ,,Am repetat operatia de stropire a puiului cu marinata de cateva ori, pana ce puiul s-a rumenit frumos,, nu inteleg, stropesc cu marinata din tava sau imi pastrez marinata, adica nu o pun din prima pe toata?

    pot folosi ca garnitura pe langa cartofi si conopida? ce sfat imi dai? au aceeclasi timp de gatire?
    multumesc anticipat!

    • lauralaurentiu spune:

      „Am dat tava la cuptor, la o inaltime medie; si dupa 10 minute am stropit
      puiul cu marinata pastrata (eu am dat la blender marinata cu legumele
      continute, nu este necesar, se poate strecura si stropi puiul numai cu
      zeama).” Adica am dat la cuptor puiul in tava numai cu cartofii, cu sare si piper si ceva cimbru, bine scurs de marinata. Marinata am dat-o la blender si dupa 10 minute am stropit puiul. Pe parcursul coacerii am mai stropit de cateva ori.

      In privinta legumelor, eu nu am gatit niciodata conopida la cuptor, in sensul de a o pune cruda tava, ceea ce merge in cazul cartofilor. Am gatit gratinuri de conopida, soufle-uri etc., dar conopida era macar oparita in prealabil. Sfatul meu ar fi sa pui puiul la cuptor doar cu cartofii, sa oparesti conopida in apa clocotita sarata timp de 4-5 minute, sa se inmoaie putin dar sa-si pastreze fermitatea si sa o adaugi in tava cu 15 minute inainte de final, stropita cu unt si condimentata cu sare si piper.