Salata Cobb cu piept de pui si avocado
Pregatire
00:20 ore
Gatire
00:10 ore
Timp total
00:30 ore
Portii
4
Grad dificultate
usor
Salata Cobb cu piept de pui si avocado este, în același timp, și cu roșii, cu brânză albastră, cu bacon rumenit și ouă. O salată răcoroasă, ușoară dar consistentă, salata Cobb cu pui e unul dintre felurile clasice ale bucătăriei americane, care demonstrează lumii întregi că în acea parte de lume au succes și genul asta de mâncăruri, nu doar cele ultra-calorioase.
Ca orice salată, salata Cobb presupune foarte puțină prelucrare termică. Este o mâncare ușor de făcut și foarte, foarte aspectuoasă. Nu veți da greș cu ea, nici servind-o familiei dar nici celor mai pretențioși musafiri. Pentru salata Cobb se pot folosi cu succes resturi din friptura de pui rămasă de ieri, așa că e și foarte economică. Dacă nu aveți, însă, friptură rece de reciclat, chiar merită să fierbeți sau să trageți la tigaie un piept de pui pentru această salată gustoasă.
Am ales să gătesc și să vă ofer rețeta de salată Cobb în urma sugestiei venite de la simpaticul Delicios de Vaslui, puiul vesel și mereu pus pe joacă, produs de compania Safir.
Ingrediente Salată Cobb
- 300-400 gr. piept de pui (sau 250 de grame de friptură de pui rece)
- 150 gr. bacon
- 2 avocado
- 2 roșii
- 150 gr. brânză albastră (roquefort sau ceea ce preferați)
- 3 ouă fierte tari
- ½ leg. pătrunjel
- 2 linguri cu vârf de cepșoară tocată (sau aceeasi cantitate de ceapă verde sau eșalotă tocată)
- 50 ml. oțet de vin roșu
- sare, piper
- 1 linguriță de muștar
- 1 linguriță sos worcestershire
- 1 cățel de usturoi
- 50 de ml. ulei de măsline extravirgin
- salată verde sau un amestec de salată suficient pt. un pat de verdețuri
Rețeta video
Lista ingredientelor și modul de preparare detaliat le puteți afla atât urmărind clipul video de mai jos, cât și din rețeta pe scurt, pas cu pas, prezentată în format text, mai jos. Clipul video include și povestea acestei salate Cobb. Calitatea filmulețului este 720p HD, la nivelul anului 2012, când l-am publicat.
Mod de preparare salata Cobb
1. Ouăle se fierb tari, baconul se rumenește în tigaie, pieptul de pui se trage la tigaie sau se fierbe (dacă nu cumva folosiți un rest de friptură).
2. Se taie cuburi avocado și roșiile și se colectează separat. Cepșoara și pătrunjelul se toacă fin apoi se amestecă între ele.
3. Se păstrează deoparte 30 de grame de brânză, restul se taie cuburi.
4. Ouăle decojite, pieptul de pui răcit și baconul se taie cuburi de mărime asemănătoare celor de avocado și roșii. Fiecare ingredient se păstrează separat.
5. Se zdrobește brânza păstrată, se adaugă cățelul de usturoi ras pe răzătoarea mică/zdrobit, muștarul și se toarnă uleiul de măsline amestecând continuu. Se adaugă oțetul, sosul worcestershire, sare și piper după gust.
6. Se așterne pe un platou un pat din salata verde. Deasupra de salată, se aranjează în rânduri regulate ingredientele, alternandu-le așa încât să formeze un contrast vizual plăcut. Se stropesc toate cu 4-5 linguri de sos, restul de sos se pune într-o sosieră și se servește alături de salată. Salata Cobb se servește imediat după ce e montată, oferind la masă pâine prăjită. Să vă fie de folos!











Lasă un răspuns