
Salata Cobb cu piept de pui si avocado





…si cu rosii, si cu branza albastra, cu bacon rumenit si oua. O salata racoroasa, usoara dar consistenta, salata Cobb cu pui e una dintre clasicele bucatariei americane, care demonstreaza lumii intregi ca in acea parte de lume au succes si genul asta de mancaruri, nu doar cele ultracalorioase. Ca orice salata, salata Cobb presupune foarte putina prelucrare termica, este o mancare usor de facut si foarte, foarte aspectuoasa, nu veti da gres cu ea nici servind-o familiei, dar nici celor mai pretentiosi musafiri. Pentru salata Cobb se pot folosi cu succes resturi din friptura de pui ramasa de ieri, asa ca e si foarte economica, dar daca nu aveti friptura rece de reciclat, chiar merita sa fierbeti sau sa trageti la tigaie un piept de pui pentru aceasta salata gustoasa.
Am ales sa pregatesc si sa va ofer salata Cobb in urma sugestiei venite de la simpaticul Delicios de Vaslui, puiul vesel si mereu pus pe joaca produs de compania Safir.
Pentru lista ingredientelor, modul de preparare cat si pentru povestea acestei salate Cobb, va invit sa urmariti filmuletul de mai jos (setati calitatea 720p HD).
Sumar reteta:
- 300-400 gr. piept de pui (sau 250 de grame de friptura de pui rece)
- 150 gr. bacon
- 2 avocado
- 2 rosii
- 150 gr. branza albastra (roquefort sau ceea ce preferati)
- 3 oua fierte tari
- 1/2 leg. patrunjel
- 2 linguri cu varf de cepsoara tocata (sau aceeasi cantitate de ceapa verde sau salota tocata)
- 50 ml. otet de vin rosu
- sare, piper
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingurita sos worcester
- 1 catel de usturoi
- 50 de ml. ulei de masline extravirgin
- salata verde sau un amestec de salata suficient pt. un pat de verdeturi
Ouale se fierb tari, baconul se rumeneste in tigaie, pieptul de pui se trage la tigaie sau se fierbe. Se taie cuburi avocado, rosiile, cepsoara si patrunjelul se toaca fin apoi se amesteca intre ele (ultimele 2). Se pastreaza deoparte 30 de grame de branza, restul se taie cuburi. Se taie la fel ouale, pieptul de pui si baconul. Se zdrobeste branza pastrata, se adauga catelul de usturoi ras pe razatoarea mica, mustarul si se toarna uleiul de masline amestecand continuu. Se adauga otetul, sosul worcester, sare si piper dupa gust. Se asterne un pat din salata verde, deasupra caruia se aranjeaza in randuri regulate ingredientele, alternandu-le a.i. sa se formeze un contrast vizual placut. Se stropeste cu 4-5 linguri de sos, restul se pune intr-o sosiera si se serveste alaturi de salata.
Lasă un răspuns