Tort cu ciocolată, portocale, nuci, vin roșu și scorțișoară
Tort cu ciocolată, portocale, nuci, vin roșu și scorțișoară – tortul Sărbătorilor de iarnă!
Tort de Crăciun cu multă ciocolată. Tort cu două tipuri de cremă în aromele specifice de Crăciun. Tort cu ganache de ciocolată și cremă de portocale.
Dacă ar fi să creați un desert care să concentreze aromele Crăciunului, care ar fi acelea? Eu cred că nicio aromă nu se apropie mai mult de ideea de Sărbători de iarnă ca ciocolata, portocala, nucile și scorțișoara. Și, pentru că așa mi-l imaginez eu pe Moș Crăciun, sorbind dintr-o cană aburindă cu vin fiert, am adăugat în această combinație și-un strop de vin bun, roșu (am folosit pentru blat rețeta de chec cu vin roșu și scorțișoară, unul din cel mai bune checuri din câte am gustat vreodată). Așa a apărut tortul pe care vi-l propun azi.
Eu am primit provocarea de a realiza un desert cu toate aceste arome de la Nestle, cei care au lansat de curând o tabletă de ciocolată cu 52% cacao, Nestle Dessert Noir, perfectă pentru deserturi cu gust intens de ciocolată. Trebuie să știți că a ieșit un tort păcătos de bun și sunt sigură că dacă îl veți încerca, o să îmi mulțumiți.
02:3000:5003:2012medie
Ingrediente Tort cu ciocolată, portocale, nuci, vin roșu și scorțișoară
blat:
- 140 de grame de unt
- 200 de grame de făină
- 200 de grame de zahăr
- 120 ml. de vin roșu
- 4 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 vf. cuțit sare
- 1 vf. cuțit praf de copt
- 1 linguriță cu vârf de scorțișoară
- 80 de grame de nuci
- 60 de grame de ciocolată Nestle Dessert Noir
crema ganache de ciocolată
- 500 grame smântână pentru frișcă
- 500 grame de ciocolată Nestle Dessert Noir
- 30 de grame de unt
- coaja de la 1 portocală
- 20 ml. lichior de portocale (opțional)
crema de portocale:
- 200 de ml. de suc de portocale proaspăt stors
- 150 de grame de zahăr
- 4 gălbenușuri
- 20 de grame de amidon din porumb
- coaja de la 1 portocală
- 75 grame de unt
- 250 ml. smântână pentru frișcă
decor:
- 1 portocală
- 150 de grame de zahăr
- 200 ml. de apă
- frunzulițe de mentă proaspătă
- zahăr pudră
- în plus (opțional) 20 ml. de lichior de portocale pt. sirop
Preparare Tort cu ciocolată, portocale, nuci, vin roșu și scorțișoară
Pentru modul de preparare, vă invit să vizionați videoul de mai jos.
Și pentru că nu v-am arătat la finalul filmulețului secțiunea tortului (deși cred că mulți dintre voi și-au imaginat-o) iat-o în poza de mai jos.
Și acum, dacă tot am acceptat o provocare pe care am finalizat-o atât de delicios, mă gândesc să lansez și eu una:
Dragii mei bloggeri culinari, și nu numai, lansez o provocare către voi și vă invit să realizați și voi un desert de sărbători folosind ca ingrediente cheie tableta de ciocolată Nestle Dessert Noir alături de nuci, scorțisoară și coajă de portocală. Bineînțeles, eforturile voastre vor fi răsplătite, astfel că doi dintre voi se vor putea bucura de câte 6 tablete Nestle Dessert Noir. Postați rețeta pe blog și reveniți cu link într-un comentariu la acest articol, iar e baza unor criterii de jurizare (respectarea ingredientelor, originalitate, aspect) vom desemna cei doi fericiți câstigatori. Vă puteți înscrie începând de azi, concursul va dura până pe 15 ianuarie 2015. Mult succes si sunt curioasă să văd cât de creativi sunteți!
Cu această rețetă, îmi iau rămas bun pentru o scurtă perioadă de timp, în care mi-am propus să profit de Sărbători alături de familia mea. Vă doresc spor la treabă cu ultimele pregătiri de Crăciun și să aveți parte de Sărbători minunate! Crăciun fericit!
Lasă un răspuns