
PRAJITURA NAPOLEON CU STRATURI DE CIOCOLATA





Sub numele pompos de ”Napoleon” sunt cunoscute prajiturile cu mai multe straturi de foi alternand cu crema, numite si millefeuille. De data aceasta am pregatit o prajitura Napoleon cu straturi de ciocolata, o prajitura dedicata iubitorilor de ciocolata, la fel ca si mine. Este o prajitura pe care o puteti servi invitatilor dumneavoastra pentru a-i impresiona.
01:0000:3002:3024mediu
Ingrediente PRAJITURA NAPOLEON CU STRATURI DE CIOCOLATA
Pentru straturile de ciocolata
- 400 g ciocolata neagra (puteti folosi si ciocolata alba)
Ingrediente crema de vanilie(crema de patiserie)
- 300 ml lapte
- 4 galbenusuri
- 90 g zahar
- 1 lingura faina
- 1 lingura amidon
- seminte de la o pastaie de vanilie
Ingrediente decor
- 24 frunzulite menta
- 24 fructe de zmeura
Preparare PRAJITURA NAPOLEON CU STRATURI DE CIOCOLATA
Realizarea cremei de vanilie
Intr-o craticioara pe foc se pun laptele si semintele de la pastaia de vanilie. Se lasa cateva minute sa infuzeze semintele si sa se aromatizeze laptele, apoi se strecoara printr-o sita fina pentru a indeparta semintele. Separat, intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si amidomul pana se face o crema omogena. Laptele caldut se toarna in fir subtire peste crema de oua, se amesteca, apoi se tranfera toata compozitia rezultata in craticioara i care am incalzit laptele si se pune din nou pe foc. Se amesteca energic si constant(o sa faceti muschi cu aceasta ocazie), avand grija sa amestecam pana la fundul craticioarei 6-8 minute pana cand se gateste faina si amidonul din crema. Se pune crema in alt vas, daca doriti, apoi se acopera foarte bine cu folie alimentara pentru a nu face pojghita deasupra. Dupa ce se raceste se da la rece, la frigider pana cand montati prajiturile. In timp ce se raceste crema de vanilie, puteti sa realizati dreptunghiurile de ciocolata pentru a termina de facut prajitura mai repede.
Straturile de ciocolata se realizeaza astfel: cele 400 g de ciocolata se maruntesc si se pun intr-un vas pentru a fi topite pe baie de abur. Atentie: apa din cel de-al doilea vas nu trebuie sa atinga vasul cu ciocolata. Eu de obicei folosesc un bol de metal cu o cantitate mai mica de ciocolata si un ibric. Topesc ciocolata in transe pentru a lucra mai usor. Ciocolata din bol se topeste 3 sferturi, dam bolul la o parte de pe aburi si amestecam pana se topeste toata ciocolata. Nu este metoda corecta de a tempera ciocolata dar este buna pentru amatorii ca mine. Asezam o foaie de copt peste o tava, eu folosesc tava de aragaz, turnam ciocolata , o intindem si o indreptam cu o spatula cat de neted putem. Se introduce tava in frigider cateva minute pana se intareste ciocolata putin, apoi se taie cu cutitul dreptunghiuri. Daca ciocolata este prea tare, incalziti un cutit la flacara aragazului si taiati dreptunghiuriele. Vor rezulta 72 de dreptunghiuri.
Montare prajitura Napoleon
Se aseaza 24 de dreptunghi de ciocolata pe farfuriute sau pe platoul pe care doriti sa serviti prajiturile. Cu ajutorul unui posh se pune crema de vanilie deasupra dreptunghuirilor (daca nu aveti posh, folositi o punga pe cate o taiati intr-un colt). Se pune un strat de ciocolata, apoi crema de vanilie si iar ciocolata. Pentru decor am folosit zmeura si frunzulite de menta din gradina mea.
Pofta buna!
Lasă un răspuns