Oaspeti in bucatarie: Bianca Lontras – Turkish Delight Cheesecake
Numele a dat-o de gol si da, Bianca Lontras este sotia lui Chef Nico Lontras, sub indrumarea caruia mi-am facut eu pregatirea de bucatar. In acest context, in una dintre zilele pe care le-am petrecut in bucataria restaurantului condus de Nico, s-a intamplat sa o cunosc si pe Bianca, despre a carei reputatie de patiser de inalta clasa auzisem deja; oricum, cu niste ani inainte sa ii fi cunoscut personal pe Nico si pe Bianca, ii urmaream deja pe blogul lor culinar, Chocolate Oblivion.
Despre Bianca Lontras, pe scurt
Am fost incantata sa cunosc o femeie frumoasa, vesela si cu o personalitate efervescenta. Bianca e nascuta la Medias si vorbeste cu un fermecator accent ardelenesc. E o persoana cu mult simt artistic, o incanta frumosul, iar preparatele delicat colorate si fotografiile minunate pe care le face demonstreaza asta din plin.
Bianca Lontras a lucrat ca patiser in restaurante cu pretentii din Irlanda, Estonia si Norvegia. Preparatele ei sunt pline de fantezie si de culoare, asa cum e si reteta pe care ne-a trimis-o azi, in exclusivitate pentru cititorii lauralaurentiu.ro. Ii multumesc din suflet ca s-a straduit asa de mult si ne-a oferit, ca dar de Craciun, o reteta atat de originala, ilustrata cu fotografii nespus de frumoase, din care transpare o atmosfera vrajita de sarbatoare!
Bianca Lontras are un mesaj pentru cititorii lauralaurentiu.ro:
Invitatia Laurei de a contribui cu o reteta de Sarbatori pe blogul ei m-a bucurat si m-a onorat. M-am gandit serios ce as putea face, chiar am dorit sa fie ceva special si la inceput nu am avut nicio idee. Blogul Laurei e plin de atatea minunatii incat hotararea a fost destul de dificila.
Ideea mi-a venit acum cateva zile, la targul de Craciun al IWA Bucharest (International Women’s Association). Reprezentantii mai multor tari si-au expus produse reprezentative. Masa Turciei mi-a atras atentia :). Aveau mai multe feluri de Turkish delight ( lokum) – rahat turcesc. L-am ales pe cel cu zmeura si fistic si am stiut ce o sa fac cu el…cheesecake :) Asa ca, iata reteta !
O reteta de Bianca Lontras: Cheesecake cu lokum (rahat turcesc) si fistic
Ingrediente Turkish Delight Cheesecake
- 80 g biscuiti simpli sau digestivi macinati
- 80 g fistic macinat
- 3 linguri cacao
- 45 g unt topit
- 250 g crema de branza
- 250 g smantana acra
- 35 g zahar
- 8 g gelatina (5 foi)
- 3 linguri lapte
- 150 g lokum (rahat turcesc) taiat cuburi mici
Pentru ornat (optional)
- fistic macinat
- petale de trandafiri cristalizate
Metoda de preparare pentru turkish delight cheesecake
1. Se sfarama biscutii, apoi se amesteca cu cacaoa, fisticul cu untul topit. Se preseaza amestecul cu o lingura intr-o tava rotunda de 20 cm care se pune la frigider.
2. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece si se lasa deoparte.
3. Crema de branza si zaharul se bat cu mixerul pana de dizolva. Se adauga smantana si se mixeaza pana la omogenizarea completa.
4. Laptele se incalzeste pana la 60 de grade Celsius (destul de fierbinte, dar fara sa fiarba; atentie, daca gelatina se opareste isi pierde calitatile!) si se adauga gelatina scursa bine de apa. Se amesteca pana gelatina e dizolvata, apoi se adauga compozitia de branza in 3 etape, amestecand continuu.
5. Se adauga 3/4 din cuburile de lokum si se amesteca. Se toarna compozitia in tava, iar deaupra se presara restul de lokum. Se tine la frigider cateva ore.
6. Pentru decorat, eu am cristalizat cateva petale de trandafiri pe care le-am presarat deaupra impreuna cu fistic macinat (nu fin). Se poate orna si cu ciocolata rasa.
Va doresc Sarbatori Fericite si un Craciun minunat si imbelsugat alaturi de cei dragi! Bianca Lontras
Ii multumesc mult Biancai si zic eu sa ne mai delectam cu o felie din acest cheesecake minunat.
Lasă un răspuns