Muffins cu crema de branza si visine
Niste muffinsi pufosi si gustosi, care se potrivesc cu o cafea mai bine decat orice altceva:
Ingrediente Muffins cu crema de branza si visine:
Muffins:
- 200 de grame de zahar
- 250 de grame de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 1 plic de zahar vanilat
- 50 de grame de unt
- 100 ml de smantana
- 3 oua si un galbenus
Umplutura:
- 200 de grame de crema de branza (sau branza proaspata de vaci, trecuta prin sita)
- 60 de grame de zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 albus
- 150 de grame de visine (congelate, proaspete, din compot)
Decor:
- 100 de grame ciocolata alba,
- bucatele mici de rahat
- sau zahar pudra
Pt. muffins – se bat trei oua si un galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta:
Se adauga untul topit si smantana, se mixeaza din nou, apoi se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt:
Se amesteca totul cu miscari verticale, pana la incorporarea completa a ingredientelor uscate:
Pentru umplutura: se bate albusul spuma cu zaharul si zaharul vanilat (poza 1), se adauga branza (poza 2). Se pastreaza 12 visine iar restul se zdrobesc si se adauga in umplutura (poza 3). Se amesteca bine compozitia (poza 4):
Compozitia pentru aluat si cea pentru umplutura se pun separat in doua sprituri cu deschizatura mare.Se pregateste tava pentru muffins, asezandu-se cosuletele speciale de hartie sau se unge cu unt si tapeteaza cu faina.Se toarna in fiecare forma un strat de aproximativ un centimetru din compozitia pentru aluat, apoi se spriteaza in mod egal compozitia pentru umplutura:
In fiecare forma se aseaza cate o visina, apoi, cu ajutorul spritului, se toarna aluatul, incepand cu un cerc exterior care sa „inchida” in centrul lui umplutura:
Se imparte aluatul deasupra tuturor – ajunge la fix, nici mai mult, nici mai putin:
Se introduce tava in cuptorul preincins la 180 de grade pentru 25 – 28 de minute. Asa arata dupa ce s-au copt, cresc foarte frumos:
Se orneaza dupa preferinta, se pot servi pur si simplu pudrati cu zahar pudra. Eu am topit 100 de grame de ciocolata alba cu care am uns suprafata prajiturelelor, apoi am ornat cu rahat colorat taiat in bucatele mici. O sectiune:
Lasă un răspuns