Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Baton cu cereale si fructe deshidratate

Baton cu cereale si fructe deshidratate

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
La ceas de seara (fapt ce motiveaza macar in parte pozele cam greu inteligibile) am purces la a face acest desert, dulce de casa, cum vreti sa-i spuneti, o reteta improvizata dintr-o inspiratiune, ca sa zic asa si iata ce a iesit. Un baton cu cereale simplu, cu o durata de preparare in jur de 15 minute, dar delicios!

baton de cereale cu fructe uscate 1
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 24 portii
Grad de dificultate: redus

Ingrediente Baton cu cereale si fructe deshidratate:

  • 200 de grame de fulgi de porumb (mentionez ca se pot amesteca cereale in diferite proportii, eu obisnuiesc sa fac un amestec cu 30 de grame de fulgi de ovaz, 30 de grame de mei decorticat si orez exapandat si fulgi de porumb pana la atingerea cantitatii totale)
  • 4 linguri de miere de albine
  • 6 linguri de zahar brun
  • 60 de grame de ciocolata alba
  • 100 de grame de unt
  • fructe deshidratate, cate va lasa sufletul, pe mine m-a lasat 80 de grame de cranberries, restul pana la 120 de grame cat avea punga le-am mancat ca atare

ingrediente baton de cereale cu fructe deshidratatePreparare:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!
Ultima rețetă publicată

Zaharul brun, untul si mierea se topesc impreuna la foc mic si se lasa sa fiarba pe foc domol pana cand se leaga, asemanator unui dulce di lecce:preparare baton de cereale cu fructe deshidratateSe ia vasul de pe foc si se adauga ciocolata alba, amestecand pana la dizolvare:preparare baton de cereale cu fructe deshidratate 2Odata ciocolata dizolvata, se adauga fulgii de porumb si fructele deshidratate si se amesteca totul foarte bine.preparare baton de cereale cu fructe deshidratate 3Compozitia se rastoarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se niveleaza si se taie in dreptunghiuri potrivite:baton de cereale cu fructe uscate preparare 4Se da la frigider pentru cel putin o ora.baton de cereale cu fructe uscateDificultatea de executie a acestor batoane e chiar nula, dar savoarea, in schimb, maxima! Din compozitia de mai sus au rezultat 24 de batoane cam de dimensiunea unui Corny – care stiti cat costa!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 comentarii la Baton cu cereale si fructe deshidratate

  1. […] mai bune batoane de cereale cu fructe deshidratate pe care le-am mancat vre-o data… incrcati si-mi veti da […]

  2. Este foarte buna reteta tocmai ce am facuto si este extraordinara iti multumesc pentru aceasta reteta delicioasa.

  3. Andreea Zidon spune:

    se poate si fara ciocolata ?

  4. Mirela spune:

    Eu cand le-am pus in tava erau foarte moi si nu puteam sa le apuc…le-am proportionat si le-am bagat la frigider dar nju cred ca le voi putea lua in mana

  5. Andreea spune:

    batoanele sunt tari(adica isi mentin forma cand le iei in mana)?

  6. Cristina spune:

    Imi place tare mult aceasta varianta a retetei, deoarece nu necesita folosirea cuptorului (e inca destul de cald, chiar daca e inceput de septembrie). Insa, am o mica nelamurire. Am cumparat un mix de fructe deshidratate, dar sunt putin cam..prea uscate pt gustul meu, mai ales bananele. Fructele, odata adaugate, se vor mai inmuia? Daca nu, le pot hidrata cumva inainte de a le adauga in compozitie (ma refer la un procedeu asemanator cu cel al stafidelor inmuiate in esenta de rom)?

    • Anonim spune:

      Batonul asta e destul de uscat si nu recomand sa hidratei fructele. Bananele sunt crocante, nu? :) Oridecate ori am luat banane deshidratate asa au fost. Nu am idee ce se intampla cu ele daca le rehidratezi dar cred ca isi pierd forma de tot.

      2011/9/3 Disqus

      • Cristina spune:

         Foarte crocante bananele :). M-am hotarat sa le adaug asa cum sunt, voi vedea eu in cateva ore ce va iesi. Multumesc pentru sfat!

  7. Diana Diaconu spune:

    Buna seara!Daca sunteti interesate de fructe deshidratate vrac: merisor,caise,smochine,stafide brune,stafide aurii,prune fara samburi,curmale tunisiene,curmale Iran cu sambure sau fara sambure….de asemenea alune: arahide crude cu coaja sau fara coaja, fistic crud si prajit,migdale crude si prajite,caju crud si prajit,miez de floarea-soarelui si miez de dovleac….susan si seminte de in.Pentru mai multe detalii si lista preturi: diana_diaconu88@yahoo.com. Garantez cele mai mici preturi :) O seara buna!!

  8. http://www.retete-rapide.com spune:

    Foarte bun si sanatos. Am facut si eu. Am pus si migdale si alune si am renuntat la unt, ca sa poata fi consumat si in zilele de post.

    http://www.retete-rapide.com/baton-de-cereale-cu-migdale-si-alune

  9. Lta spune:

    Arata foarte bine si sunt convinsa ca sunt delicioase si foarte sanatoase. Ca o sugestie constructiva: mierea de albine, din cate stiu eu, isi pierde proprietatile nutritive daca este fiarta. Cred ca am sa incerc sa o adaug la sfarsit in sirop, dupa ce l-am luat de pe foc. Felicitari pt retete, unele le-am incercat si mi-au placut f mult!

  10. retzetar spune:

    Trebuie sa fac ceva. Nu ma mai ot desprinde de aceste pagini. Citind despre covrigii sarbesti (seamana cu cei brasoveni, pentru care nu am gasit o reteta convingatoare), am dat peste batoanele de cereale. Nici nu-ti dai seama ce mi-ai facut! N-am mai mancat de cel putin 6 luni asa ceva. Si crede-ma, preferam sa las orice tip de ciocolata sau stiu eu ce bunatati si sa-mi iau 5-6 batoane de-astea.
    Chiar nu stiu ce sa fac mai repede de-aici, ce sa aleg.

  11. laura laurentiu spune:

    Goldielocks, se face super usor si e foarte bun, plus ca e o reteta adaptabila oricaror gusturi: poti folosi alaturi de corn-flakes mussli, fructe uscate de tot felul sau in combinatie. Sa imi psui daca ti-a placut.

  12. Goldielocks spune:

    Arata foarte bine,mn de dimineata o sa incerc si eu sa probez reteta,o sa ma intorc sa-ti spun cum mi-a iesit.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE