
Baton cu cereale si fructe deshidratate





Baton de cereale cu merisoare si ciocolata alba reteta pas cu pas. Cum se face un baton de cereale cu ciocolata alba si fructe deshidratate.
La ceas de seara (fapt ce motiveaza macar in parte pozele cam greu inteligibile) am purces la a face acest desert, dulce de casa, cum vreti sa-i spuneti, o reteta improvizata dintr-o inspiratiune, ca sa zic asa si iata ce a iesit. Un baton cu cereale simplu, cu o durata de preparare in jur de 15 minute, dar delicios!
Ingrediente Baton de cereale si fructe deshidratate
- 200 de grame de fulgi de porumb (mentionez ca se pot amesteca cereale in diferite proportii, eu obisnuiesc sa fac un amestec cu 50 de grame de fulgi de ovaz, 50 de grame de mei decorticat si orez exapandat si fulgi de porumb pana la atingerea cantitatii totale)
- 4 linguri de miere de albine
- 6 linguri de zahar brun
- 60 de grame de ciocolata alba
- 100 de grame de unt
- fructe deshidratate, cate va lasa sufletul, pe mine m-a lasat 80 de grame de cranberries, restul pana la 120 de grame cat avea punga le-am mancat ca atare

Preparare baton de cereale si ciocolata alba
Zaharul brun, untul si mierea se topesc impreuna la foc mic.
Se lasa sa fiarba pe foc domol pana cand se leaga, asemanator unui dulce di lecce:
Se ia vasul de pe foc si se adauga ciocolata alba, amestecand pana la dizolvare:
Odata ciocolata dizolvata, se adauga amestecul de cereale cu fulgi de porumb si fructele deshidratate si se amesteca totul foarte bine.
Compozitia se rastoarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se niveleaza si se taie in dreptunghiuri potrivite:
Se da la frigider pentru cel putin o ora.
Dificultatea de executie a acestor batoane e chiar nula, dar savoarea, in schimb, maxima! Din compozitia de mai sus au rezultat 24 de batoane cam de dimensiunea unui Corny – care stiti cat costa!
Lasă un răspuns