Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 28.10.2010
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
PUBLICITATE

O rulada aperitiv poate fi o alegere foarte buna pentru o masa festiva sau pentru un bufet la care doriti sa serviti diverse aperitive asortate. Rulada aperitiv cu branza si sunca pe care v-o propun azi este foarte usor de facut, are un blat moale si aerat si o umplutura consistenta de branza si sunca.

rulada aperitiv cu branza si sunca

Ingrediente Rulada aperitiv cu branza si sunca:

  • 4 oua
  • 200 de grame de smantana
  • 6 linguri de faina
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • 500 de grame de branza proaspata de vaci, bine scursa de zer si pe cat posibil fara gust acru
  • 1/2 ceapa (optional, daca nu va place ceapa nu e neaparat sa o adaugati sau puteti adauga in schimb putin usturoi)
  • 1 lingurita rasa de paprika dulce
  • 200 de grame de sunca taiata in cubulete foarte marunte
  • 1 rosie mare, carnoasa, sau gogosar murat
  • sare si piper
  • 2 linguri de cascaval ras prin razatoarea mica, pentru presarat la final

Preparare Rulada aperitiv cu branza si sunca:

Galbenusurile de ou se combina cu smantana, intr-un castron.

rulada aperitiv cu branza si sunca 1

Se bat bine galbenusurile cu smantana pana se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt iar albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga peste crema de smantana si galbenusuri faina si albusurile spuma.

rulada aperitiv cu branza si sunca 2

Se omogenizeaza compozitia cu miscari de jos in sus, apoi se toarna si se niveleaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

rulada aperitiv cu branza si sunca 3

Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 10 minute. Atentie, blatul nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, imediat ce trece testul scobitorii (care, infipta in blat, trebuie sa iasa curata) blatul se scoate din cuptor.

rulada aperitiv cu branza si sunca 5

Se desprinde blatul fierbinte de hartia de copt cu ajutorul unui cutit lung, apoi se ruleaza strans in aceeasi hartie. Se lasa sa se raceasca complet.

Ultima rețetă publicată
rulada aperitiv cu branza si sunca 6

Intre timp, se prepara umplutura: in blender (robot) se adauga branza de vaci, 100 de grame de smantana, ceapa taiata in bucati (daca folositi), sare si piper si paprika dupa gust.

rulada aperitiv cu branza si sunca 4

Se mixeaza pana compozitia devine cremoasa. Crema obtinuta se amesteca cu sunca taiata foarte fin.

rulada aperitiv cu branza si sunca 7

Rosia se opareste 30 de secunde in apa fiarta, se decojeste si se elimina semintele si partea zemoasa. Pulpa ramasa se taie cubulete marunte si se pune la scurs. Daca folositi gogosar murat, il scurgeti bine de zeama si il taiati in cubulete

rulada aperitiv cu branza si sunca 8

Blatul racit se desface, se unge cu crema de branza si sunca iar deasupra se presara cubuletele de rosie bine scurse:

rulada aperitiv cu branza si sunca 9

Se ruleaza strans si se infasoara intr-o folie alimentara.

rulada aperitiv cu branza si sunca 10

Prezentare si servire Rulada aperitiv cu branza si sunca

Rulada aperitiv cu branza si sunca se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de a o taia si servi. Inainte de servire, se presara cu cascavalul ras si se taie in felii de 1 cm. grosime cu un cutit foarte bine ascutit. Se aranjeaza pe platouri de aperitive si se serveste ca antreu rece.

rulada aperitiv cu branza si sunca 11

Este buna si aspectuoasa si arata minunat alaturi de alte aperitive, pe platou.

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 comentarii la Rulada aperitiv cu branza si sunca

  1. Ela spune:

    Am descoperit blogul ieri… si de atunci ma delectez cu arome si fantezii culinare :)) – sunt tot la dieta… dar imi plac atat de mult bucatele tale incat nu ma pot abtine :)- ce sa-i fac sunt gurmanda -dar ma tratez:))

  2. lauralaurentiu spune:

    Novelinadelorto, ma bucur mult ca iti place. E foarte usor de facut si potrivita pentru orice ocazie festiva. Te mai astept cu drag!

  3. lauralaurentiu spune:

    Zambia, your apetizer looks so fine, too. Thanks for your visit.

  4. Novelinadelorto spune:

    Eu nu iubesc mul ruladele dar asta ma cucereste…:D…complimente iubita e perfecta vazand ca mai 1 pic si vin sarbatorile…:DTe pupic dulcic

  5. kitchenStories spune:

    Hi Laura
    Very good and tasty aperitifs!
    I am doing something similar with chicken but definitely try your own version!

    see:
    http://knifetime.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html

  6. lauralaurentiu spune:

    Anonim cu gustul pretentios :) sa stii ca, fata de cele enumerate de tine, mai are o calitate, e foarte usor de facut! Incearca si tu! ;)

  7. lauralaurentiu spune:

    Sara&Miki, inca nu arata chiar minunat, am aranjat-o in graba pentru poza, dar maine… sper sa ia ochii mesenilor! Va pup si eu!

  8. Anonymous spune:

    Wow!!!
    Exact pe gustul meu pretentios!:D
    Nu numai ca arata atat de bine, dar sunt sigura ca gustul e…divin!

  9. Sara & Miki spune:

    Ti-a iesit minunat. Arata super… pup!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE