Rulada aperitiv cu branza si sunca
O rulada aperitiv poate fi o alegere foarte buna pentru o masa festiva sau pentru un bufet la care doriti sa serviti diverse aperitive asortate. Rulada aperitiv cu branza si sunca pe care v-o propun azi este foarte usor de facut, are un blat moale si aerat si o umplutura consistenta de branza si sunca.
Ingrediente Rulada aperitiv cu branza si sunca:
- 4 oua
- 100 de grame de smantana
- 150 gr. faina
- 1 varf de cutit de praf de coptUmplutura:
- 500 de grame de branza proaspata de vaci, bine scursa de zer si pe cat posibil fara gust acru + 100 gr. smantana grasa (min. 25%) sau 600 de grame de cremă de brânză light (de exemplu Philadelphia)
- ½ ceapa (optional, daca nu va place ceapa nu e neaparat sa o adaugati sau puteti adauga in schimb putin usturoi)
- 1 lingurita rasa de paprika dulce
- 200 de grame de sunca taiata in cubulete foarte marunte
- 1 rosie mare, carnoasa, sau gogosar murat
- sare si piper
- 2 linguri de cascaval ras prin razatoarea mica, pentru presarat la final
Preparare Rulada aperitiv cu branza si sunca
Blatul:
Galbenusurile de ou se combina cu 100 gr. smantana, intr-un castron.
Se bat bine galbenusurile cu smantana pana se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt iar albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga peste crema de smantana si galbenusuri faina si albusurile spuma.
Se omogenizeaza compozitia cu miscari de jos in sus, apoi se toarna si se niveleaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 10 minute. Atentie, blatul nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, imediat ce trece testul scobitorii (care, infipta in blat, trebuie sa iasa curata) blatul se scoate din cuptor.
Se desprinde blatul fierbinte de hartia de copt cu ajutorul unui cutit lung, apoi se ruleaza strans in aceeasi hartie. Se lasa sa se raceasca complet.
Umplutura
Intre timp, se prepara umplutura: in blender (robot) se adauga branza de vaci, 100 de grame de smantana, ceapa taiata in bucati (daca folositi), sare si piper si paprika dupa gust si se mixeaza. Daca optati pentru folosirea cremei de branza, aceasta de omogenizeaza cu o spatula cu ceapa rasa pe razatoarea fina (daca o folositi) si restul ingredientelor.
Crema obtinuta se amesteca cu sunca taiata foarte fin.
Rosia se opareste 30 de secunde in apa fiarta, se decojeste si se elimina semintele si partea zemoasa. Pulpa ramasa se taie cubulete marunte si se pune la scurs. Daca folositi gogosar murat, il scurgeti bine de zeama si il taiati in cubulete
Blatul racit se desface, se unge cu crema de branza si sunca iar deasupra se presara cubuletele de rosie bine scurse:
Se ruleaza strans si se infasoara intr-o folie alimentara.
Prezentare si servire Rulada aperitiv cu branza si sunca
Rulada aperitiv cu branza si sunca se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de a o taia si servi. Inainte de servire, se presara cu cascavalul ras si se taie in felii de 1 cm. grosime cu un cutit foarte bine ascutit. Se aranjeaza pe platouri de aperitive si se serveste ca antreu rece.
Este buna si aspectuoasa si arata minunat alaturi de alte aperitive, pe platou.
Lasă un răspuns