Omletă cu legume
Omletă cu legume, rețeta simplă, lejeră și hrănitoare. Ou și legume, gătite în tigaie, o gustare gata în 10 minute. Cum se prepară omletă cu legume.
Omleta este una din cele mai populare mâncăruri de mic dejun și nu numai. E de înțeles, e nutritivă, se face rapid și este extrem de versatilă. V-am povestit deja de omleta cu ciuperci pe care am gătit-o săptămâna trecută.
În plină vară fiind, mi-am zis să profit de legumele proaspete pentru o delicioasă omletă cu legume. Puteți folosi ce legume doriți și aveți la îndemână. Eu am folosit roșii, ardei, niște ceapă pe care le-am sotat ușor înainte de a le găti în omletă. Slăninuța ar da un plus de gust dar nu este obligatorie, se poate înlocui cu puțin ulei sau unt.
Ingrediente Omleta cu legume
- 4 ouă
- 1 lingurita ceapă rasă sau tăiată foarte fin. Eu am folosit ceapă verde.
- un ardei gras
- o roșie mărime mijlocie
- 50 gr. slănină afumată/1 lingură de ulei/25 de grame de unt
- sare după gust
- piper după gust
- o lingură pătrunjel, mărar sau altă verdeață preferată tăiate fin
Mod de preparare Omleta cu legume
- Se pregătesc ingredientele: am spălat curățat si feliat subțire ceapa, ardeii și roșia.
- Slănina se taie tăiată cubulețe se prăjește la foc mic, în tigaie până când devine aurie. Dacă folosiți ulei/unt, pur și simplu le încingeți în tigaie, pe foc mic spre potrivit. După ce s-a prăjit, eu am scos slăninuța, lăsând în tigaie doar grăsimea topită.
- Se adaugă ceapa, se amestecă de 2 – 3 ori pentru aromă. Imediat se pune ardeiul și roșia feliate subțire.
- Se amestecă pe foc până se înmoaie, vreo 3 – 4 minute.
- Se sparg ouăle, se bat cu furculița, adăugându-se un vârf linguriță de sare și un vârf de cuțit de piper. Acum se poate pune și mărar sau pătrunjel sau din ambele.
- Se toarnă ouăle bătute cu furculita în tigaie, peste legume.
- Nu se amestecă, se potrivește focul și se supraveghează îndeaproape ca să nu se ardă.
- Când s-a inchegat pe margini, se ridica cu o spatulă termorezistentă, de jur împrejur, lăsând oul încă lichid să se scurgă dedesubt, în tigaie.
- O variantă este și să băgați omleta la cuptorul preîncălzit la 180°C, circa 3 – 4 minute, nu mai mult. Această metodă este mai potrivită iarna.
- Când nu a mai rămas ou lichid, omleta se ia de pe foc, se îndoaie, lăsându-se să alunece pe o farfurie.
- Se servește imediat, eu am stropit-o cu nițel ketchup și niște cașcaval ras, merge grozav cu o salată de crudități sau murături.
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns