Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Omletă cu legume

Omletă cu legume

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Omletă cu legume, rețeta simplă, lejeră și hrănitoare. Ou și legume, gătite în tigaie, o gustare gata în 10 minute. Cum se prepară omletă cu legume.omletă cu legume

Omleta este una din cele mai populare mâncăruri de mic dejun și nu numai. E de înțeles, e nutritivă, se face rapid și este extrem de versatilă. V-am povestit deja de omleta cu ciuperci pe care am gătit-o săptămâna trecută.

În plină vară fiind, mi-am zis să profit de legumele proaspete pentru o delicioasă omletă cu legume. Puteți folosi ce legume doriți și aveți la îndemână. Eu am folosit roșii, ardei, niște ceapă pe care le-am sotat ușor înainte de a le găti în omletă. Slăninuța ar da un plus de gust dar nu este obligatorie, se poate înlocui cu puțin ulei sau unt.

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Ingrediente Omleta cu legume

  • 4 ouă
  • 1 lingurita ceapă  rasă sau tăiată foarte fin. Eu am folosit ceapă verde.
  • un ardei gras
  • o roșie mărime mijlocie
  • 50 gr. slănină afumată/1 lingură de ulei/25 de grame de unt
  • sare după gust
  • piper după gust
  • o lingură pătrunjel, mărar sau altă verdeață preferată tăiate fin

Mod de preparare Omleta cu legume

  1. Se pregătesc ingredientele: am spălat curățat si feliat subțire ceapa, ardeii și roșia. Preparare Omletă cu legume 3
  2. Slănina se taie tăiată cubulețe se prăjește la foc mic, în tigaie până când devine aurie. Dacă folosiți ulei/unt, pur și simplu le încingeți în tigaie, pe foc mic spre potrivit. După ce s-a prăjit, eu am scos slăninuța, lăsând în tigaie doar grăsimea topită.Preparare Omletă cu legume 4
  3. Se adaugă ceapa, se amestecă de 2 – 3 ori pentru aromă. Imediat se pune ardeiul și roșia feliate subțire.
  4. Se amestecă pe foc până se înmoaie, vreo 3 – 4 minute. Preparare Omletă cu legume 5
  5. Se sparg ouăle, se bat cu furculița, adăugându-se un vârf linguriță de sare și un vârf de cuțit de piper. Acum se poate pune și mărar sau pătrunjel sau din ambele. Preparare Omletă cu legume 6
  6. Se toarnă ouăle bătute cu furculita în tigaie, peste legume.Preparare Omletă cu legume 7
  7. Nu se amestecă, se potrivește focul și se supraveghează îndeaproape ca să nu se ardă.
  8. Când s-a inchegat pe margini, se ridica cu o spatulă termorezistentă, de jur împrejur, lăsând oul încă lichid să se scurgă dedesubt, în tigaie.Preparare Omletă cu legume 8
  9. O variantă este și să băgați omleta la cuptorul preîncălzit la 180°C, circa 3 – 4 minute, nu mai mult. Această metodă este mai potrivită iarna.
  10. Când nu a mai rămas ou lichid, omleta se ia de pe foc, se îndoaie, lăsându-se să alunece pe o farfurie.
  11. Se servește imediat, eu am stropit-o cu nițel ketchup și niște cașcaval ras, merge grozav cu o salată de crudități sau murături. Preparare Omletă cu legume 9
Ultima rețetă publicată

Să vă fie de folos!

 

 

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE