Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE

Ancuta

Adaugata la de
PUBLICITATE

Imi amintesc cu drag de un ghemotoc de fetita, care isi petrecea mult timp la bunicii ei din Maramures. Si taaare-i mai placea, mai ales iarna, cand dupa ce alerga prin zapada mai mare uneori decat ea, venea inauntru si bunica o astepta la gura sobei, cu laptele cald pe marginea plitei. Iar primul lucru ce-l face fetita era sa agate cu degetele ei micute si dolofane, stratul de spuma ce se forma deasupra laptelui in timpul fierberii. Si ah, ce bun mai era! Hihi, acuma gata bunico, poti sa-mi pui si in pahar, spunea fetita cea nazdravana :) Iar apoi, dintr-un bol acoperit cu un prosop, scotea bunica ce-i placea fetitei langa lapte: copturi, caci asa se numeau acolo la Maramures, niste biscuiti simpli si rotunzi, facuti in casa. Si lua fetita cate-o coptura si o inmuia in cana cu lapte, devorand-o pana la ultima firmitura. Si mai cerea :)
Si pentru ca fetita a crescut si la randul ei pregateste “copturi”, s-a hotarat sa faca niste biscuiti care sa ii aminteasca cu drag de serile petrecute la bunica. Si uite-asa, a trait fetita, de-acum mare, un moment magic! Cu lapte si “coptúri” :)
Reteta:
Biscuiti cu ciocolata
Cine iubeste ciocolata?? Stiam! Toata lumea :))
Eeei, tocmai de-asta va amagesc eu cu acesti delicati biscuiti (fursecuri) cu ciocolata.Sunt atat de buni incat e imposibil sa nu-i incercati. De preparat sunt destul de usor si se fac destul de repede dar partea cu decoratul lor este mai migaloasa. Daca aveti timp si chef puteti sa ii decorati, dar daca nu, puteti pur si simplu sa ii consumati ca atare. Sunt deliciosi in ambele varianta :)

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Ingrediente:

Fursecuri de Crăciun

100 g unt
1 lg ulei
100 g zahar
1 lgt esenta de vanilie
un praf de sare
1 ou
50 g amidon
3 lg cacao
180 g faina
Mod de preparare:

Ultima rețetă publicată

Untul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa iar zaharul este dizolvat.
Se adauga uleiul, esenta de vanilie si oul, mixand in continuarea pana la omogenizare.
La urma adaugam faina amestecata cu amidonul si cacaua si mixam la viteza mica pana se incorporeaza toate ingredientele. (Pentru ca a inceput sa zboare faina in toate partile, eu am lasat mixerul deoparte si am luat aluatul la mana, l-am rasturnat pe o planseta se lucru si l-am framantat bine cu ambele maini pret de aproximativ 2 minute, pana s-a uniformizat.)
Se intinde o foaie de 1 cm (sau cum doriti) si se decupeaza biscuitii cu ce forme dorim.
Se dau la cuptor pentru 10 min la 175 de grade. Fiti cu ochii pe ei sa nu ii ardeti.
Se scot si se lasa la racit, apoi se decoreaza dupa preferinte. Eu am topit ciocolata alba si i-am decorat, apoi pe deasupra am presarat ornamente decorative din zahar.

Poate îți place și:

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE