O zi foarte frumoasa, un soare bland, care te imbie la relaxare, mancare buna, cafeluta pe terasa, trebuie sa profitam de ultimele zile de caldura!
Iata ce am gatit si savurat in familie:
Am framantat si am copt, dis de dimineata, doua paini de secara, frumoase si foarte gustoase, promit sa le refac si sa vin cu reteta in curand:
Apoi, ciorba de vacuta, preferata fiicei mele si a sotului (reteta aici ), unii cu smantana, altii fara, dupa cum a avut placere fiecare:
Un pui grasut si galbior, pe care vi-l arat intr-o pozitie indecenta, infundat bine cu o lamaie intreaga, crestata in patru, cu frunze proaspete de busuioc si bucati de unt sub piele, condimentat cu sare, piper, rozmarin si paprika dulce:
Lamaia are rolul de a-l mentine suculent in timpul coacerii, de altfel a si iesit minunat, rumen la exterior, moale, bine facut si plin de saft la interior:
Am facut si un sos de visine, o alaturare clasica pentru carnea de pasare:
Am servit puiul cu sosul de visine, alaturi de un pireu de cartofi simplu, cu unt:
Si ne-am indulcit cu o prajitura cu mere si cocos:
Mancarica simpla, dar buna :) . Ne-a placut!
Lasă un răspuns