Sper din tot sufletul ca in tara asta mai exista tineri pasionati, care s-au leganat de copii cu vise despre ce se vor face ei cand vor fi mari. Ei bine, mai sper ca macar unul dintre acesti tineri cu aspiratii autentice sa isi doreasca sa devina bucatar atunci cand va fi el mare. Sau cofetar :). Pentru ca, alaturi Horeca School, impreuna cu prietenii mei de la Asociatia Romania Culinara am pus bazele unui proiect frumos, pe care il dorim a fi de durata: Bursa Romania Culinara. In fiecare an, incepand cu 2014, asociatia doreste sa ofere unor tineri cu mijloace materiale reduse sansa de a deveni bucatari (sau cofetari) cu diploma, pregatindu-se in cele mai selecte locatii din tara noastra.
Imaginea de mai sus sper sa va inspire, Mihai Dutu e un bucatar tanar si foarte pasionat, care lucreaza ca si chef in unul dintre restaurantele cele mai exclusiviste din Bucuresti.
Asadar, cautam un om tanar, ba poate chiar doi :). Sa aiba intre 18 si 25 de ani, sa fie pasionat de gastronomie si sa isi doreasca cu adevarat sa isi transforme pasiunea intr-o cariera. Pentru alegerea candidatului vom tine cont de urmatoarele:
1. sa indeplineasca cerintele de varsta
2. sa isi demonstreze pasiunea prin scrisoarea de aplicatie, poate cu fotografii ale unor produse realizate de el insusi sau prin ce mijloace considera candidatul mai eficiente
3. sa provina dintr-o familie cu mijloace materiale reduse (mai multi frati, familii monoparentale, venituri mici etc.)
4. diploma de bacalaureat nu reprezinta o cerinta obligatorie, dar un aplicant cu bacalaureat va avea o sansa in plus fata de unul care nu a absolvit examenul maturitatii
5. sa fie dispus sa petreaca 3 luni in Bucuresti sau Brasov, pregatindu-se alaturi de unii dintre cei mai mari chefi din Romania, in unele dintre cele mai bune restaurante
In decursul lui 2014, cautam un candidat pentru capitala. Cursul gratuit incepe in Bucuresti, la data de 4 septembrie. Durata cursurilor care vor incepe pe 4 septembrie este de 3 luni de zile, timp in care este necesara prezenta candidatului ales in Bucuresti. Aplicantul poate alege, dupa preferinta, sa devina bucatar sau cofetar, dupa cum doreste.
Daca tu esti acel tanar sau daca tu, cel care citesti, crezi ca il cunosti pe omul nostru, scrie-ne la adresa de email contact@cristiroman.ro, sau contacteaza-ne prin mesaj privat pe pagina de Facebook Romania Culinara. Aplicatiile se primesc pana pe data de 20 august 2014.
Avem nevoie de urmatoarele date concrete: nume complet, adresa, descrierea situatiei scolare si familiale, un eseu scurt despre pasiunea pentru gatit a aplicantului si despre ce anume l-a motivat ca sa opteze pentru o cariera de bucatar sau cofetar.
Bursierul va fi ales in urma unui interviu final cu mai multi membrii fondatori ai Asociatiei Romania Culinara.
Mult succes!
Lasă un răspuns