Cautare in site
x inchide

Sărbătoarea gustului bun la Bucharest Gourmet Festival 2016

Adaugata la de
Advertising

Bucharest Gourmet Festival – de ce, unde și când?

Dacă ești un pasionat de cultura gastronomică și arta gustului, Bucharest Gourmet Festival este pentru tine. De ce? Pentru că BGF e un festival dedicat culturii culinare, care  ne așteaptă pe aproximativ 2 hectare în zona drive-in din Baneasa Shopping City, unde, între 3 și 5 iunie, se vor reuni  unele dintre cele mai renumite restaurante, bistrouri sau baruri din București și din țară.

În afară de aceste locuri pline de bunătăți, Bucharest Gourmet Festival vine și cu show-uri de live cooking, de unde poți prinde tot felul de tehnici de gătit, workshopuri pe teme culinare, degustări de vinuri, o scenă de muzica live, dar și diferite activitati, precum Kids Corner, unde vor exista și ateliere de gătit pentru copii. Dar să le luam pe rând.

 

BGFposter

Advertising

De la fine dining la street food și de la beri artizanale la prăjituri,   nu va lipsi nimic de la Bucharest Gourmet Festival. Evenimentul va fi impărțit în zone speciale precum Fine Dining & Urban Contemporary, Romanian Gastronomy, International Cuisine, Grill & BBQ, Electrolux Gourmet Area, Street Food, Deli Market sau Ice cream& Sweets Corner. Numărul foarte mare de comercianți ce vor face parte din line-up-ul culinar al Bucharest Gourmet Festival va crea un peisaj gastronomic variat pentru cei ce vor trece pragul evenimentului.

Publicul va avea posibilitatea să descopere restaurante faimoase din București și din țară și să experimenteze  cele mai alese preparate, totul într-un decor culinar complet. Norma lui Sisoko, Madame Pogany, Kunai, Zahana 33, Phill, Red Angus, Ivan Pescar, Switch.eat, Matache Măcelaru, Oro Toro, Hard Rock Cafe, Pescăruș, Taj, Japanos Kanpai, La Finca by Alioli, Băcănia Veche, Furculision, Vatra Neamului, Cherhana Jurilovca, Spritz House, Grand Combo, Burger Van, Simbio, Furgoneta, Pește Pâine, Ivan Pescar, Duma’s Van, Domino’s Pizza, Frizzante Ride, La Cazarma, Biutiful, Carrefour, Conard, Băcănia Rod, Tărâmul condimentelor, Hadar Chalet, Hobbychef, Lay’s, Gourmet-online.ro, Budureasca, Crama Oprișor, Cramele Recaș, Halewood, Zăganu, Ground Zero, Sikaru, Bloom Speciality Coffee, Jack Daniels, Lipton, Belli Siciliani, Zobuian, PlayBake, SanThe, Dorian Sweet, Limonada lui Iulian, Paula Ana și Butoiul cu Înghețată sunt doar câteva dintre numele care și-au anuntat deja prezența la Bucharest Gourmet Festival.

Mai mult, alături de scena live, la Bucharest Gourmet Festival va exista și o altfel de scenă, cea dedicată show-urilor de live cooking, care îi va iniția pe vizitatori în tainele celor mai noi tehnici de preparare culinară. Timp de trei zile, Electrolux va găzdui demonstrații culinare inedite cu susținerea unora dintre cei mai cunoscuti Chefi ai momentului și îi va inspira pe cei prezenți, oferindu-le posibilitatea de a degusta cele mai savuroase preparate.

festival de food european

Advertising

Nu de puține ori, în rețete găsești expresia „adăugați puțină bere pentru frăgezirea bucatelor”. Berea, impreuna cu mirodeniile, se dovedește a fi adesea acel ingredient extra de care un preparat excepțional are nevoie pentru a face diferența.  Gastronomia este un domeniu foarte complex, un domeniu care te poate transpune în mai multe lumi, în același timp, cred cei de la Silva, care doresc să inspire călătoriile și explorările culinare la Gourmet Festival. ”Invitam publicul să aibă curajul sa experimenteze, să testeze  și să inventeze arome” spun ei.

Muzica live nu va lipsi nici ea, iar în cele trei zile de Bucharest Gourmet Festival vor urca pe scenă câteva dintre cele mai interesante proiecte muzicale românești, începând cu Subcarpați, într-o variantă electro-acustică și Urma, ce vor fi acompaniați de un cvartet de coarde. Toulouse Lautrec a ales să-și închidă turneul de promovare a albumului „Dejun in iarbă” la Gourmet Festival, iar alături de set-up-ul obișnuit, pe scenă vor avea și un violoncel. YellLow ne asigura doza de electro, alternative, groovy și un pic de rock. După ce au intrat pe frecvențele radiourilor alternative din Canada și Statele Unite ale Americii, We Singing Colors își aduc indie-pop-ul la Bucuresti. JAZÚ înseamnă Ioana, Florin, Mandela, Gajol, Bogdan și Alexandru, iar împreună vor delecta publicul de la Bucharest Gourmet Festival cu un mix de funk, soul și bossa nova, in timp ce Helen își aduce proaspăt lansatul EP, “In Another Place”.  Și, nu în ultimul rând, Breeze o să ne încânte cu jazz și brasil electro.

Spuneam că va exista și o zonă dedicată copiilor. Carrefour Kids Corner va fi o zonă special amenajată în cadrul Bucharest Gourmet Festival, ce va include activități care să-i includă și pe cei mici în această sărbătoare a gustului și să îi inițieze în tainele decorării brioșelor și mini prăjiturilor. Copiii vor fi distrați de pizzaiolo și vor invăța cum să  pregătească mini-salate sănătoase. În plus, aceștia vor asculta povești și vor participa la ateliere de modelaj baloane și face painting.

Advertising

Foarte important e să știți și cum veți putea plăti în zona dedicată evenimentului. Banca Transilvania va fi alături de Bucharest Gourmet Festival pentru a implementa pentru prima oară în București sistemul de carduri internaționale folosit de marile festivaluri din Europa. Cardurile pe care vizitatorii le vor avea la dispoziție pentru plata în interiorul  festivalului vor fi contactless, micșorând astfel timpul alocat plăților.

Biletele costa 15 lei pentru o zi sau 30 de lei pentru abonamentul care îți asigură accesul în toate cele 3 zile de festival și ar trebui să mai știi și că toți copiii sub 14 ani care sunt însoțiți de părinți vor avea acces gratuit la Bucharest Gourmet Festival. Mai multe informații găsesti aici https://www.facebook.com/gourmetfestivalromania, iar bilete și abonamente aici: www.gourmetfestival.ro.

 

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertising
CLOSE
CLOSE