Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE

Ignat conform normelor europene

Adaugata la de
PUBLICITATE
Mai intai de toate, vreau sa iti multumesc tie, cel care viziteaza, citeste si se aboneaza la acest blog. Iti  multumesc pentru interesul aratat si sa stii ca nu te uit niciodata, ma gandesc in permanenta cu ce noi articole sa te incant, ce noi retete sa iti impartasesc. Cei ca si tine sunt tot mai multi, in jurul blogului lauralaurentiu.ro s-a format o comunitate in continua crestere si deja ma gandesc sa pun practica o formula mai interactiva a blogului.
Tot mai multi sunt si cei care imi trimit mesaje pline de amabilitate sau impresii pline de incantare in urma retetelor probate la ei acasa.
Bineinteles, exista si o alta categorie de cititori, cei care sunt total nemultumiti cu ceea ce le ofer eu. Le amintesc ca lectura acestui blog, oricat de detaliate ar fi explicatiile pe care incerc eu sa le ofer, nu va compensa lipsa de experienta in bucatarie si nici faptul ca unii pot fi daruiti din nastere cu doua maini stangi (imi cer scuze, nu stiu s-o spun altfel). Perseverati, in bucatarie se invata din greseli!

In fine, o alta categorie ar fi cei pe care ii numesc eu „scientistii”. Aceste persoane, obligatoriu la adapostul anonimatului, sunt cei care ofera informatii despre numarul caloriilor, colesteroale etc. Tot in aceasta categorie ii incadrez si pe cei care militeaza asiduu intru implementarea valorilor si normelor europene in curtile si bucatariile autohtone. Unul dintre dumnealor tocmai mi-a lasat un mesaj: „As dori sa vad sacrificare porcului conform normelor Europene,nu traditional si chinuit”. Deci, domnule sau doamna, am scris acest articol numai si numai pentru a te asigura ca banatenii sunt adevarati cetateni europeni, ei traiesc intru respectarea normelor (Europene, cum le-ai scris matale, cu „E” mare) si ca porcii din batatura noastra au fost asomati prin impuscare-n capatzana cu pistolul cu capse (pistol e un fel de-a spune, e o scula speciala pentru trebusoara asta), abia apoi injunghiati. Dovada:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

porc 016
Socru-meu la coada, barbatu’ dinainte, duc porcu’ european la locul de sacrificiu
porc 017
Personajelor li s-a alaturat si varu’ Miodrag, care e pistolar – expert!

Ultima rețetă publicată

S-auzim de bine si sa intram in spatiul Schengen!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 comentarii la Ignat conform normelor europene

  1. Mihaela Steiner spune:

    Draga Laura…desigur ca ma numar si eu printre anonimii care-ti viziteaza zi de zi pagina…De ce acum rup tacerea ?Motivul e comentariul cu "porcul european" venit tot de la un necunoscut.Sincera sa fiu-chiar daca voi fi criticata de "europeni"imaginea cu porcul injunghiat trezeste in mine amintiri placute,pentru ca sunt legate de copilaria mea.Am apreciat umorul fin cu care i-au raspuns,m-am amuzat si m-am hotarat iata sa-ti scriu si sa-ti multumesc ca duci traditiile mai departe-si aici nu ma refer numai la bucatarie,ci si la cant-si sa-ti multumesc ca uite asa departarea de casa nu mai e asa mare,iar dorul se mai potoleste putin…Iti transmit pe aceasta cale si sa ai parte alaturi de familia ta de un Craciun Fericit si un An nou inbelsugat de vise implinite!
    PS Reteta de cozonac impletit e super !!..ca si multe dealtfel..O zi buna.Pa,pa

  2. lauralaurentiu spune:

    Mihaela, Scarlet, Mihaela, damilena, cea mai fidela fata, Andreea, Dana (aphextwinz), doraljna, Mirela, Narcisa, Ada – va multumesc din suflet tuturor! :))

    Nus' exact acum care din voi a zis, cu mult umor, ca porcul e misto, asta dovedind ca a fost crescut conform standardelor =))! A! Mirela :))!

    Pai eu am de gand sa mai tai, de ce nu, tot felul de animale lasate de Dumnezeu pentru a fi mancate de lume. :) Azi am ciupelit doi fazani – vanati de altcineva, nu de vreun membru al familiei – din care vreau sa fac o minune de supa pe Craciun. Si la anu'… reeditam carnatzii, pai ce credeti? :P

  3. Ada spune:

    JOS PALARIA !!!
    Vreau si eu un banner sa-l pun la mine, da' nu stiu de unde sa-l iau …

  4. Anonymous spune:

    Hi Hi Hi, Ha Ha Ha. De fapt nici nu stii daca sa razi sau sa plangi. Asta cu porcul si normele europene e tare. Sa fiti sanatoasa doamna, sa taiati multi porci de aici inainte si sa ne incantati cu retete in continuare. Sarbatori cu bine, Narcisa

  5. Mirela spune:

    Draga Laura,
    porul este impecabil, de unde se vede treaba c-a fost crescut la nivelul standardelor! :)))
    Spor la treaba si Sarbatori minunate!

  6. doralina spune:

    D-na Laura imi place la nebunie ca respectati traditiile si ne aduceti aminte mereu ca suntem romani!Va multumesc si aveti niste retete minu nate!Cat despre cei care vor sa ia calea Europei n-au decat!

  7. aphextwinz spune:

    tare de tot articolul "laurentzio" (asa izi zicem noi ca sa te diferentiem de alte laure, na).

    noapai sa fim noi sanatoase cati mor de grija altora si ce, nu mai creste busuiocu' in geam?

    sanatate, pregatiri asidue si sa ne auzim cu bine, momentan tu in prispa ta eu in scara mea de bloc, cum ar veni fiecare cu porcii lui :))

    daca ii arat pozele astea sefului meu ma da afara asa ed "crizmas spirit" ca el numai pe dovlecei cruzi cu salate se tine, cred ca vrea sa moara sanatos.

    ti tzuk

  8. Andreea spune:

    Prin bucataria ta se gaseste sare, piper si destul umor. Acesta este un motiv pentru care te urmaresc constant.
    Sarbatori fericite!

    P.S. Iertata-mi fie indrazneala de a te tutui!

  9. cea mai fidela fata spune:

    Draga Laura,am experimentat si eu vreo citeva retete de prajituri de pe blogul tau si mi-au iesit exact asa cum le mincam in copilarie facute de bunica.De atunci sint fidela tie si blogului tau.Iti urez sarbatori fericite alaturi de familie si prieteni si abia astept viitoarele surprize gustoase.Mii de imbratisari!!!

  10. damilena spune:

    Laura, dupa cateva zile de pauza intru din nou sa vad ce am pierdut, si gasesc acest post. Doamne, ce mult a trecut de cand ttraiam aceste momente, aproape am uitat! Iti multumesc din suflet pentru amintirile care imi reinvie citind textul de mai sus. Iti doresc sarbatori fericite, tie si familiei tale,un Craciun Fericit, si sper sa mai intru inainte de anul nou para urarte un an nou fericit.

    Un abrazo muy fuerte!

  11. Scarlet Alexandra Vacaru spune:

    buna seara, draga laura, daca imi permiti sa ma adresez direct. am intrat pe site-ul tau sa caut o reteta de cozonac (e prima data cand incerc sa fac cozonac de craciun). si am citit articolul despre problema porcului :) si m-am amuzat tare, iar acum simt nevoia sa iti urez sarbatori fericite si zile frumoase si odihnitoare zilele urmatoare. sa sarbatoresti cu cozonaci pufosi si gustari cat mai…gustoase evident. daca mi se permite, noi, cititirii tai mai tineri, care te cautam si pe facebook, ne bucuram tare cand avem ce sa invatam de la seniori asa ca eu as dori sa iti trasmit bucuria mea ca sunt oameni ca tine pe web, si ca avem de unde sa ne inspiram. la multi ani inca o data, si te asteptam cu alte surprize apetisante. numai bine, scarlet!

  12. Mihaela spune:

    Da, citesc si eu pe diferite bloguri, cum fel de fel de omnisciente iau gazdele la intrebari ca de ce e atata unt, ca nuca ingrasa,ca de ce se pune ciocolata in nu stiu ce, de parca cei care posteaza retetele ne si obliga sa le facem. Astea n-au auzit de alegere, libertate, liber arbitru sau alte sinonime. Mergeti, madame-lor, sa luati salata, brocoli, aer, lasati pe noi cu cremele , porcii si cozonacii nostri.

  13. Anonymous spune:

    Doamna Laura Laurentiu,
    vizitez destul de des blogul dumneavoastra ,imi place sa gasesc ceva nou si interesant, dar arareori comentez… Insa de data aceasta simt ca trebuie sa va felicit , nu numai pentru indemanarea de care dati dovada mereu in bucatarie (pentru care,fie vorba intre noi, multi si multe va invidiaza), dar si pentru un ascutit simt al umorului.Va felicit!

    Mihaela

  14. lauralaurentiu spune:

    Laura draga, asa se pare! Eu incerc sa invat consumatoru' cum se face caltabosu', da' el e extrem de ingrijorat daca eu am repectat normele 'au ba! :)))

  15. Laura Frunza spune:

    Super tare articolul, Laura. Nu-mi vine sa cred ca cineva a putut scrie asa ceva :-)))) Unii oameni nu mai pot de grija altuia. Sau a porcului, dupa caz!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE