Sfarsitul saptamanii care a trecut m-a gasit departe de cuina mea din Banat. Compania Danone, prin brandul Nutriday, a organizat concursul Blog Chef destinat bloggerilor culinari iar eu am primit invitatia sa jurizez finala care s-a desfasurat la Bucuresti in 23 februarie. Cu toate ca drumul lung mai sa ma descurajeze, dorinta de a le cunoaste personal pe fetele din juriu si pe concurente a fost mai puternica. Pai de nu era Blog Chef, ce prilej as fi avut eu sa le cunosc pe Teo, Laura Adamache, Loredana Carp, Geta Cipaianu, Brindusa, Anca Bunea, Licuta Marin si Miha Simiuc? Asadar, mi-am facut valiza si am plecat spre Bucuresti, dornica sa aflu cine e in spatele frumoaselor bloguri pe care le citesc cu atata placere. Surpriza a fost sa descopar ca autoarele sunt niste persoane inca si mai frumoase decat blogurile pe care le scriu cu talent si pasiune.
Agentia Standout s-a ocupat de organizarea propriuzisa a evenimentului si vreau sa va spun ca s-au descurcat de minune, locatia aleasa, atmosfera si mai ales ei insisi, prin Elena Cîrîc si Ionut Oprea: gazde minunate, oameni placuti si frumosi, care s-au straduit sa ne simtim bine cu totii.
Si-acum, povestea finalei:
Ne-am adunat la Metro Excellence Center din Militari, inaintea orei 14. Locatie cum se putea mai adecvata, ustensile si aparatura profesionala pentru fiecare concurent in parte si multa, multa lumina pentru fotografii.
In ca de cum am ajuns, am recunoscut-o pe Brindusa, care era deja la locul prestabilit. Anca era si ea acolo, pe ea nu am cunoscut-o dinainte, am fost surprinsa sa descopar o copilita cu bucle diafane care tremura de emotie la propriu.
Oamenii de la Danone – Carmen Boer, Alexandra Crisan, Robert Iancu – alaturi de doamnele foarte dragute de la Metro sunt acolo, dau explicatii despre eveniment, prezinta aparatura sofisticata concurentelor, raspund la intrebari, ne invita mereu sa degustam bunatatile cu iaurt din bufetul organizat.
Juriul in componenta completa: Laura Adamache, Loredana Carp, Teo Rogobete, Laura Laurentiu, Eugenia Cojocaru, Carmen Boer din partea Danone si Elena Cîrîc din partea Standout. In planul doi al imaginii le puteti vedea pe Elena Toma si Catalina Zaharescu de la Kiss the Cook care au fost atat de dragute sa vina sa ne cunoastem si sa sustina concurentii.
Cele cinci concurente, cu inimioara cat un purice, asculta atente explicatiile lui Robert. Vor trebui sa gateasca doua feluri diferite in exact doua ore de la start.
Fetele isi iau standurile in primire, fiecare cu ustensilele necesare si ingredientele cerute.
Se da startul si imediat fetele se pun pe treaba.
Aflam de la Licuta ca va pregati o tarta cu praz si branza brie si gogosele cu iaurt si sos de fructe de padure.
Anca promite sa ne incante cu un bourek cu branza de capra si menta si niste cosulete de ciocolata cu crema de iaurt si garnitura de fructe de padure.
Mihaela ne spune ca pregateste o terina de pui in bacon pe care o va servi cu doua puree-uri, unul de cartofi cu usturoi si unul de sfecla. Desert, minitortulete cu ciocolata, iaurt si zmeura.
Geta e foarte concentrata asupra felurilor pe care le va pregati: taitei de vinete si un pui tandoori cu nectarine si reductie balsamica.
Pana ajungem la Brindusa, ea s-a apucat deja de blaturile cu iaurt ale tortului cu crema de caramel si ciocolata si de pieptul de rata servit cu sparanghel verde, panna cotta de iaurt cu ghimbir si sos de vin rosu si ciocolata.
In scurt timp, bucataria se umple de arome care mai de care mai ispititoare, fetele zumzaie ca niste albinute, preparatele incep sa prinda contur, au loc si mici incidente ca stiti cum e, numai cine nu munceste nu greseste, ne mai incurcam si cu plitele si cuptoarele cele (putin prea) performante dar la finalul celor doua ore preparatele sunt gata de prezentat in fata inaltului juriu.
Cu ce ne-au delectat concurentele? In ordinea in care s-au prezentat la jurizare, am degustat urmatoarele:
1. Anca Bunea
2. Licuta Marin
3. Mihaela Simiuc
4. Geta Cipaianu
5. Brindusa Scheaua
Dupa cum lesne se poate vedea, fetele sunt cu toate pricepute, au adus pe masa juriului niste preparate aratoase si lucrate ingrijit. Va fac cu ochiul? Pai cum sa nu va faca, asistența abia a apucat sa se retraga juriul la deliberari ca sa radă de pe fata pamantului orice urma din aceste bunatati :)).
Nu o sa insist asupra clasamentului, oricine, de altfel, poate afla de pe site-ul Nutriday cine sunt castigatorii. As zice ca a castigat cel care si-a estimat sansele cel mai corect, nu a pierdut nicio clipa controlul si a gresit cel mai putin, pentru ca, la fel ca orice alt concurs si acesta a fost un razboi al nervilor, altfel cum ar putea fi departajati cei care sunt cu totii foarte buni?
Cel mai mare castigator sunt eu. Da, eu, Laura Laurentiu, care pentru a participa la acest eveniment am calatorit in total 1200 de kilometri, care ma tot intreb pe mine insami daca eu, intr-o bucatarie straina, cu ustensile pe care nu am mai pus mana niciodata si sub scrutarea atator perechi de ochi as fi putut sa ma descurc la fel de bine ca aceste fete (inca nu am gasit raspunsul acestei intrebari) si care am inima plina de bucuria de a fi inalnit oameni atat de frumosi si speciali. Ce poate fi mai placut decat o incapere plina cu oameni care impartasesc aceeasi pasiune? Ce poate fi mai incantator decat sa descoperi ca oamenii pe care ii cunosteai doar virtual si deja iti placeau pot sa iti placa si mai mult in viata reala? Putin naucitor, cineva spunea la un moment dat „Inca nu-mi revin, toti oamenii din poze sunt aici” :)), dar minunat!
Dom’le, asta e, cine face mancare buna, cine are atata har ca sa isi poata puna sufletul intr-o farfurie si sa-l imparta cu toata lumea musai e sa fie om fain!
Imi doresc sa am prilejul sa va intalnesc din nou :).
Lasă un răspuns