Cautare in site
x inchide

Supa de rosii

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 19.07.2012
Rating
4.9
(249)
supa de rosii reteta supa de rosii cu taitei supa de rosii cu paste reteta laura laurentiu
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(249)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

79 comentarii la Supa de rosii

  1. Rodica L. spune:

    Stimată Doamnă Laura,
    În afară de rețetele Dvs.,pe care le urmăresc cu plăcere ,doresc să mă adresez anumitor alte persoane
    “ nemulțumite” de explicațiile și textele Dvs. Asta se numește :A căuta nod în papură!
    Tocmai explicațiile adaugă șarmul respectiv și mai mult de-atâta ,oferă cititorului o serie de amănunte ,care îi vor veni în ajutor în realizarea felului de mâncare.
    Pentru grăbiți și nerăbdători ,există o sumedenie de prafuri și de conserve,care îi dispensează de o lectură prelungită.
    Rămâneți în continuare aceiași persoană agreabilă și pricepută.Succes în continuare,R.

  2. Toma spune:

    apreciez retelele online…intru si ma inspir sau pastrez reteta scrisa…dar ce nu inteleg si pt mine e destul de frustrant sunt povestile de la inceput..cu cosul..cules..bunica…rosiile culese proaspete… , Man ,nobody cares….cine intra e curios de reteta si mod de preparare..nu induioseli…gen fata cu rochitza verde , palarii si biciclete cu cosuri cu flori .
    concentrati va mai mult pe date tehnice decat pe abureli.

    • Vă sugerez să investiți în cărți de bucate în loc să frecventați bloguri personale, în căutare de rețete și nimic mai mult. Acesta este un blog. Blog = jurnal online, nu egal carte de bucate. Scriu exact ce doresc și în modul în care doresc. Nu vă place, regret dar nu prea mult, pentru că nu mi-am făcut un scop din a plăcea tuturor. P.S. în timpul în care v-ați scris mica încercare de critică literară, dacă ați fi deschis ochii mai cu atenție, sigur nu v-ar fi scăpat butonul mare și albastru pe care scrie ”sari la rețetă”, pentru că da, eu m-am gândit inclusiv la soluții pentru plictisiți. Totul e să și profite de soluțiile oferite.

  3. Elena spune:

    Merci tare de inspiratie! Azi am incercat-o! Succes total. In legumele „calite” am adaugat si un cartof si le-am pasat pe toate pentru un pic de consistenta. De obicei si mie imi place cu orez dar azi am avut ceva taitei, or iesit super.
    Super! Super!

  4. Paul spune:

    Cand calesc legumele pun capacul pe oală ?

  5. Alina spune:

    Buna seara! Imi puteti spune va rog frumos, cand adaug apa peste legumele calite si rosiile pasate, adaug apa in care au fiert rosiile anterior? Multumesc frumos

  6. Baciu Antoniu spune:

    O fi rețeta nemaipomenita, dar după atâta gargara, îmi piere pofta de mâncare.

  7. Daniel spune:

    Nu am incercat până acum cu paste sau posmagi (crutoane), dar nu este timpul pierdut. Deobicei fac și la fel am mâncat cu orez.
    Oricum, rețeta chiar daca este simpla – nu are cum sa fie complicata- este pe gustul meu. Nu știam de usturoi, cimbru și busuioc, care dau un gust deosebit. Felicitări.

  8. Popescu Mirela spune:

    Felicitari!
    A iesit foarte gustoasa supa crema cu rosii !
    Multumesc mult!

  9. Alina S spune:

    Cea mai simpla si completa reteta. O ador! Multumesc

  10. Angela spune:

    Minunata reteta, minunata descrierea, felicitari si multumesc mult.

  11. Stroe Adriana spune:

    Minunată supă! Preferata mea! Mai ales cu tăieței de casă. Numai cu coacerea roșiilor pe grătar nu m-am împăcat! Eu stau la bloc și bucătăria are mai puțin de 6 mp. Și eu și multe mii de gospodine care bucătărim la bloc am fi mai mult decât recunoscătoare tuturor celor care se gândesc și la noi când e vorba de rețete de vară (eu am și alergie la aer condiționat și ventilator).

    • De aceea, subtitlul ”Pregătire roșii” începe cu următoarele propoziții: ”Rosiile se pot opari in apa clocotita 1-2 minute. Dupa asta, se vor decoji cu usurinta.” Pentru cei de la bloc sau care, dintr-un motiv sau altul, nu pot coace roșiile pe grătar.

  12. Laura spune:

    Buna ziua, se poate folosi praz in loc de ceapa? Va multumesc pt reteta sanatoasa! ?

  13. jeni cosma spune:

    Te invidiez de mor. Tu culegi legumele din propria gradina, iar eu le iau din piata. Mi-ar fi placut si mie sa am gradina, dar fiecare cu norocul lui. Am glumit, ti-ai dat seama desigur. O zi buna!

  14. Gabriel spune:

    AZI AM INCERCAT SI EU ACEASTA RETETA ! MI+A IESIT CEVA MAI GROASA DAR LA GUST , E BELEA!!!

  15. Ela spune:

    Mmm..arata delicios. O incerc astazi si va spun ce mi a ieșit

  16. gabi spune:

    azi am facut pt prima oara in viata supa de rosii, este pur si simplu DELICIOASA, Ileana mea de 1 an 7l a lins un castron, cu siguranta intra pe lista mea de preparate preferate

  17. george spune:

    oribil… de ce ai pus zahar?

    • Laura Laurentiu spune:

      Dupa cele 52 de comentarii elogioase ale unor oameni care chiar au incercat reteta apare un comentator cu numele de cod George care apreciaza „oribil”. De ce am pus zahar? Scrie in reteta de ce am pus. Citeste-o si edifica-te. Sau fa-o fara zahar, daca ai tu rosii din soiul Roma (sau altul extrem de dulce), iar daca nu ai… asuma-ti faptul ca iti va face gura punga de acra ce va fi.

      • cristi spune:

        Cred ca domnu George e betivan si prefera supa pe post de bors!
        Fara suparare Geo!

  18. Andreea spune:

    Va multumesc pentru reteta! Am facut si eu astazi si a iesit super delicioasa(desi nu am avut foi de dafin si busuioc in casa :( ).A mancat pana si bebelina mea de 1 an(care e la „greva foamei”de ceva timp) un castronel intreg fara sa rasufle :)) . E de refacut mai ales ca acum se coc rosiile in gradina!

  19. Taddeo Moise spune:

    A iesit delicioasa !Felicitari pentru prezentare -Fotografii si Text!

  20. nedan64 spune:

    chiar nu a sesizat nimeni ca cimbrul nu are ce cauta in supa de rosii?
    incercati cu leustean… e senzational.
    cu cimbru: rateu!

    • lauralaurentiu spune:

      Esti cam prea categoric. Leusteanul se foloseste la ciorbe, de exemplu ciorba de facuta, in niciun caz la supe creme.
      Pe 20.07.2014 17:02, „Disqus” a scris:

  21. Vitalie Russu spune:

    si daca folosesc Bulionul de rosii, trebuie sa-l dizolv cu ceva apa?

  22. Laurentiu Albu spune:

    Buna rau reteta .. ca dealtfel si produsul final din care a ramas ….nimic .Si pareau sa nu aiba ”foamea in glanda”, dar ce sa mai…. e de succes, mai ales acum pe caldurile astea !!! BRAVO si tine-o tot asa !!! Sarut mana pentru masa !!!

  23. Matei spune:

    Pentru Alexandru Dragos :
    1.Propozitiile sau frazele se incep cu litera mare.
    2.Uneori se folosesc semne de punctuatie (virgula de exemplu).
    3.Formularea ta ma face sa cred ca esti nu numai agramat, dar si semidoct.
    4.Avatarul folosit de tine este impropriu acestui site (chiar scabros).
    5.Retetele culinare pornesc de multe ori din suflet si se adreseaza oamenilor cu obraz subtire.
    Cu stima, Matei Dumitru

  24. jeni mirea spune:

    Draga Laurica, am facut supa acu pe seara, un deliciu, multumesc de reteta, usturoiul a dat o savoare, mmmmmm,o bunatate, eu am pus si fidea si un dovlecel,am sa pun poza, te pup

  25. xixi spune:

    imi plac pozele si logica lor…

  26. christyansen spune:

    o supa f buna bv bv bv bv

  27. elena spune:

    deabia astept sa o fac si eu draga mea laura….multumesc frumos pentru ideie.esti o adevarata gospodina…deh..asa-s banatancele.

  28. Mihai Mincu spune:

    usturoiul zdrobit il calim cu legumele odata?

  29. ana.colesniuc@yahoo.com spune:

    chiar acum vreau sa o fac. multumesc.

  30. Minunata pentru zilele calduroase,eu in loc de paste fac galusti din gris .

  31. nicoleta avon spune:

    ai un talent deosebit in a povesti…..! M-ai convins, maine incerc si eu supa de rosii:) ps:felicitari pt gradina!

  32. Bisca_valentina spune:

    FAINA RAU ZAMA PARADAICIOSA,NOUA NE PLACE MAI ALES CU TARHANA(PASTE MICI FACUTE IN CASA -ALUAT MAI VIRTOS OU SI FAINA RAS APOI PE RAZATOAREA CU OCHIURI MARI,MULTUMIRI PT TOT .AM O CURIOZITATE CIND GATITI CINTATI SPER CA DA MIE IMI PLACE TARE MULT SI CUM CINTATI SI CUM GATITI VA SARUT VALI BISCA

  33. ellis_el spune:

    O sa o incerc foarte curand,chiar cautam o reteta buna de supa,am mare incredere ca o sa-mi placa.Multumim pentru reteta

  34. Maine,fac supa de rosii!

     

  35. ana spune:

    de cand asteptam reteta asta :)
    nu vreti sa ne incantati si cu dulceata de afine?

    • Teodora spune:

      daaaa, de afine
      dar niste sarmale? am cautat pe site si n-am gasit reteta de sarmale.
      daaaa, Laura, te roooog frumos, sarmale. Cand ai timp bineinteles. Sau cand ai ocazia (faci pt familia ta).

  36. Teodora spune:

    Tata ii zice „scrob cu zama da porodici”. Zama ii supa iar scrobul sunt taitei obtinuti din aluat de taitei dat prin razatoarea cu gauri mari. Aluatul se face tare sa se poata „razali”. Mama nu pune legume, doar suc de rosii, sare si zahar. Ii face un pic de rantas sau ingrosala sa nu fie zama lunga. Asa facea bunica, fie iertata.
    Cred ca nu exista copil la care sa nu-i placa supa de rosii. La gradi le facea mereu dar cu orez. Mie imi place cu „scrob” sau paste mici.
    Chiar ca n-am facut de ani de zile zama asta, de cand a crescut „copilasul”. Am s-o fac cat de curand.

  37. Alex Tm-dj spune:

    da e foarte buna.asta i-mi aminteste de copilarie cind buna mea o facea vara cu rosii grase si rumene din gradina de la Ghiroda.

  38. Tatu_irina spune:

    Ar merge si un ardei copt pasat ? sau se strica gustul ciorbei?