Cautare in site
x inchide

Rata la cuptor cu garnitura de varza rosie

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 04.03.2009
4.9
(8)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 8

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

30 comentarii la Rata la cuptor cu garnitura de varza rosie

  1. Service GSM spune:

    Am tot exitat intre retetele tale cu rata si pana la urma am facut-o pe aceasta. A iesit superb, cu un gust cum nici nu visam, cu pielita crocanta, ce mai, nebunie!

  2. Elena L spune:

    Oare as putea inlocui rata cu curcan, am un curcan mare in frigider si vreau sa improvizez din el ceva de revelion

  3. Ada spune:

    Am un ratoi de casa care e transat. As putea sa il fac dupa aceasta reteta ? Si daca il condimentez maine (duminica) il pot gati marti ?

    • Laura Laurentiu spune:

      Nu stiu ce sa zic, poate ca da. Pasarile de casa sunt mai tari, de obicei, s-ar putea sa nu se patrunda perfect in timpul de coacere indicat.

  4. Lidia Petruta spune:

    Laura…. ce sa zic. ca un novice care gateste prima data rata am urmat exact pasii. E…e sublima mai ales varza ii da o nota aparte. mersi pt delicoasele tale retete.( fug sa-mi mai pun o portie) Lidia

  5. laura spune:

    Multumesc tare mult ca mi-ati raspuns!!

  6. laura spune:

    merge facuta si cu varza alba f putin murata?

  7. Catalina spune:

    Draga Doamna Laura, mi se pare excelenta reteta, sotul meu e cel mai mare fan rata, dar mi-e un pic teama sa o gatesc pentru ca de fiecare data cand am facut rata coapta pieptul nu a avut gust bun (avea un gust foarte feros, similar cu ficatul). Pulpele le gatesc de regula sub forma de confit, ies excelent, dar pieptul nu, chiar daca am incercat mai multe retete, marinate umed si uscat (in sange nu il fac pentru ca nu imi place). Intr-adevar, nu am copt niciodata o rata intreaga si de aceea as vrea sa va intreb ce gust are pieptul preparat astfel.
    Va multumesc! O zi minunata!
    Catalina

    • lauralaurentiu spune:

      Catalina, esti a doua persoana care-mi spune ca rata are gust de ficat, prima a fost fiica mea :). Cred ca trebuie sa-ti placa rata si gustul ei, ca sa o mananci cu placere. Poti frige doar pulpe de rata, daca acelea iti plac, sa le servesti cu garnitura de varza rosie. Vor fi minunate. :)

      2013/11/27 Disqus

      • Catalina spune:

        Multumesc pentru raspuns :)
        Deci pieptul de rata copt indelund, oricat de preparat, tot are gust de ficat. Mie doar pieptul imi displace, pulpele sunt geniale, dar am si piept pentru ca tot timpul cumpar rata intreaga, fiind mai avantajos. Probabil o sa facem diviziunea ratei, pieptul la sot si pulpele la mine. Va multumesc inca o data ca va faceti timp sa-mi raspundeti!

  8. maria maria spune:

    Draga Laura,
    Tocmai ce am pregatit o rata dupa reteta ta, a iesit delicioasa!

    • Anonim spune:

      Vaaai, Maria, pai se poate, mi-ai facut o poftaaaa! Glumesc, sa va fie de bine, stiu ca e un deliciu ca si mie si celor carora le-am servit-o le-a placut la nebunie, iti vine sa te lingi pe degete.:) Nu-i faci si o poza, sa ne arati cum ti-a iesit? :)

  9. agnes spune:

    reteta e usor de facut si rezultatul senzational. O recomand cu caldura si bucatarilor incepatori. 

  10. florenta ilie spune:

    Buna seara!
    Familia mea,adora rata…si daca imi este permis,as lasa o sugestie de preparare a pieptului de rata.Salata de rata cu ardei copt. Pieptul de rata se condimenteaza cu sare si rozmarin si se pune la cuptor,acoperit cu folie pana se coace.Dupe ce s-a copt il maruntim cubulete mici,apoi se adauga ardeiul copt 10-15 buc de ardei rosu,2-3 catei de usturoi,busuioc,4-5 linguri de mioneza si un buchet generos de marar.Se amesteca toata compozitia si se da la rece.Este un amestec delicios care va va incanta papilele gustative.Va doresc pofta buna!!

  11. lauralaurentiu spune:

    Codrut, sa va fie de bine! Ma bucur mult si asa e, rata are o carne minunata, e pacat ca nu gatim mai des aceasta zburatoare! E foarte buna aceasta reteta, simpla si buna!

  12. Codrut spune:

    Am urmat punct cu punct si am reusit sa mancam in 4 persoane o rata MINUNATA! Multumim Dna Laurentiu!

  13. carlacolonin spune:

    Multumesc laura pentru raspunsul si sugestiile de mai sus.
    Asa-i rata mea este crescuta la curte si e rata muta.
    Am si o „opinca” ( nu stiu cum s-o numesc altfel) de pamant cu tot cu capac…s-o coc in ea la cuptor dupa ce am tinut-o peste noapte in marinata? cu drag Adina

  14. laura laurentiu spune:

    Adina draga, iti multumesc, mai intai, ca citesti blogul meu. In privinta ratustii: daca celelalte parti pe care le-ai gatit au fost fragede si moi, acest piept de rata condimentat simplu, cu sare piper si ceva rozmarin poti sa il tragi pur si simplu pe gratar, astfel incat sa fie mediu facut (mijlocul sa fie usor in sange), apoi sa il tai felii subtiri si servesti cu o garnitura de legume sotate in unt si ceva fruct sotat la fel: gutuie, mar, caise etc. – este foarte rafinat si gustos. Daca, insa, este vorba despre o ratusca de curte, bine „antrenata” si mai musculoasa :P iti recomand sa tii pieptul intr-o marinata (vin alb, 2-3 felii de ceapa, un catel de usturoi, sare, piper si ulei de masline) chiar peste noapte, in frigider, si sa il gatesti a doua zi inabusit, la cuptor, uns cu un amestec de mustar, o lingurita de miere, putina sare si nucsoara rasa. Obligatoriu sa il tii acoperit in timpul coacerii si sa il descoperi abia catre sfarsit, ca sa se rumeneasca. Il feliezi frumos, putin oblic si ii pui alaturi o granitura cuc are sa se potriveasca. Sper sa iti fi fost de folos.

  15. Anonymous spune:

    Buna,
    am nevoie si eu de un sfat de la duneavoastra.
    Am primit de la mama cu ceva timp in urma o rata. Am gatit o parte din ea dar pieptul l-am lasat la urma. As vrea sa-l gatesc intr-un mod mai special. Am tot gasit pe net fel si fel de retete dar as vrea ceva incercat si probat de cine asa ca dumneavoastra mai cu experienta in ale bucatariei decat mine.
    Ma puteti ajuta? va rog!
    Cu drag o resiteanca Adina

  16. Doru spune:

    Am mancat o singura data rata in felul asta, fripta, rumena, suculenta si insotita de o varza rosie dulceaga – a fost la Praga! Nu cred ca am mancat ceva mai bun nici pana atunci, nici dupa aceea! Asta pe care ai gatit-o tu mi-a redesteptat amintirea celei cehesti si mi-a pus in alerta sucurile gastrice…ce ma fac acum?