Cautare in site
x inchide
Advertising
Escalop de porc cu ciuperci

Escalop de porc cu ciuperci

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 09.09.2009
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Va propun azi o reteta de mancare rapida si cu adevarat savuroasa, un escalop de porc cu ciuperci:

escalop de porc cu ciuperci 8

Ingrediente Escalop de porc cu ciuperci:

(pt. 4-6 persoane)

  • 600-800 de grame de cotlet de porc, dezosat si degresat feliat in 8 felii ~ 80-100 gr./buc.
  • 300 de grame de ciuperci (eu am folosit ciuperci brune, se potrivesc si champinion, hribi, galbiori etc.)
  • 3-4 linguri de ulei vegetal
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina alba
  • sare, piper
  • 250-300 ml de supa de pui sau apa fierbinte
  • optional: 1 lingura de smantana si/sau pasta de rosii si/sau ardei

Mod de preparare

1. Carnea feliata se bate pe ambele parti cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si pipereaza.

snitele de porc

Daca aveti niste felii de cotlet de porc cu os, frumoase, groase de 3-4 cm, aruncati un ochi la reteta de cotlet de porc la tigaie.

Advertising

2. Se curata atent ciupercile si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Se curata usturoiul si se taie cateii in sferturi. Se pune uleiul  intr-o tigaie (cratita) incapatoare cat e inca rece, se adauga si usturoiul si se pune pe foc. Se rumeneste usturoiul, dupa care se scoate si se arunca.

usturoi in tigaie

3. Se infaineaza bine feliile de carne pregatite pentru escalop de porc cu ciuperci si se prajesc la foc mediu in uleiul aromatizat cu usturoi, pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe masura ce sunt rumenite, se scot si se pastreaza acoperite, la cald.

rumenire felii de carne

Advertising

4. Odata toate feliile de carne rumenite, se scurge si se arunca grasimea ramasa in cratita, fara sa se spele, insa, pentru ca tot gustul bun e in acele particule care au ramas lipite de aceasta. Se pun feliile de carne inapoi in cratita si se adauga ciupercile curatate, taiate in sferturi sau jumatati (dupa marime):

escalop de porc cu ciuperci 4

5. Se toarna supa sau apa fierbinte, doar cat sa acopere carnea. Nu e nevoie de mult lichid, acest escalop de porc cu ciuperci e totusi un fel principal, nu o ciorba.

escalop de porc cu ciuperci 5

6. Escalopul de porc se sareaza si pipereaza (cu masura, tinand cont ca mancarea trebuie sa scada), se da focul la mic si se acopera cu un capac. In aproximativ 20 de minute sosul va fi scazut, ciupercile facute si carnea moale. Dupa preferinta, se poate adauga in acest moment o lingura de smantana, pasta de rosii sau pasta de ardei. Eu am adaugat-o pe cea din urma. Indiferent de ce alegeti sa adaugati, mancarea se mai da intr-un clocot scurt si este gata.

Advertising

escalop de porc cu ciuperci 6

Servire

Acest preparat se potriveste foarte bine cu cartofi piure (aceasta a fost garnitura pe care am folosit-o eu) dar si cu orez sau chiar o garnitura de paste.

escalop de porc cu ciuperci 7

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 comentarii la Escalop de porc cu ciuperci

  1. Adina says:

    foarte buna reteta! Multumim!

  2. Ralupop567 says:

    foarte detaliat si frumos prezentat,multumesc mult!

  3. lauralaurentiu says:

    Sa-ti fie de bine, ma bucur ca ti-a placut!

  4. Anonymous says:

    E/BUUNA MULTUMESC.

  5. Lumea-florilor.ro says:

    As vreau sa facem un schimb de bannere. Ce zici? Esti deacord?
    Asta e blogul meu http://www.lumea-florilor.ro/
    Si sa fiu la subiect..e foarte reusit blogul, idee, mancarurile, pozele..totul! BRAVO!

  6. lululu says:

    i love pounding my meat!
    while i tenderize my meat, i dont need to spend other time to express my emotion! :P

  7. Pam says:

    Congrats on the foodie blogroll!

    Nice looking dishes!

    Bon Appetite!

  8. Laura says:

    Laura draga, cu adevarat o mincare rapida. Chiar am niste porc decongelat pentru azi, dar cred ca pierd ciupercile (baietii mei nu se impaca cu ele). Si o mamaliguta linga……! Thanks!

  9. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei says:

    Hallo Laura L. si nine te-am regasit!De cind nu am mai intrat la tine pe Blog, numai bunatati ai gatit si postat.FELICITAR!
    Eu te vizitat cu ocazia de a-ti oferii 2 premii, pe care sper sa le primesti cu placere si sa te bucure.
    Intra de rog pe acest link:

    http://laurasichandich.blogspot.com/2009/09/premii-de-la-cami-camila.html

    Toate cele bune si mult spor in tot cea ce intreprinzi!
    Cu prietenie
    Laura S.

  10. laura laurentiu says:

    Livia, e o foarte rapida mancarica si foarte gustoasa :).

  11. Livia says:

    Vai Laura ce bine arata! E una din mancaurile mele preferate, cu siguranta o sa incerc si varianta ta!

  12. laura laurentiu says:

    Oana, e o mancare foarte gustoasa, in primul rand. Incearca cu carne de vitel, e delicioasa!

  13. Oana says:

    Foarte bine arata mancarea asta a ta, cred ca o sa o fac si eu mai tarziu dar cu pui ca nu ma prea impac cu carnea de porc. Pup

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE