Escalop de porc cu ciuperci
Va propun azi o reteta de mancare rapida si cu adevarat savuroasa, un escalop de porc cu ciuperci:
Ingrediente Escalop de porc cu ciuperci:
(pt. 4-6 persoane)
- 600-800 de grame de cotlet de porc, dezosat si degresat feliat in 8 felii ~ 80-100 gr./buc.
- 300 de grame de ciuperci (eu am folosit ciuperci brune, se potrivesc si champinion, hribi, galbiori etc.)
- 3-4 linguri de ulei vegetal
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de faina alba
- sare, piper
- 250-300 ml de supa de pui sau apa fierbinte
- optional: 1 lingura de smantana si/sau pasta de rosii si/sau ardei
Mod de preparare
1. Carnea feliata se bate pe ambele parti cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si pipereaza.
Daca aveti niste felii de cotlet de porc cu os, frumoase, groase de 3-4 cm, aruncati un ochi la reteta de cotlet de porc la tigaie.
2. Se curata atent ciupercile si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Se curata usturoiul si se taie cateii in sferturi. Se pune uleiul intr-o tigaie (cratita) incapatoare cat e inca rece, se adauga si usturoiul si se pune pe foc. Se rumeneste usturoiul, dupa care se scoate si se arunca.
3. Se infaineaza bine feliile de carne pregatite pentru escalop de porc cu ciuperci si se prajesc la foc mediu in uleiul aromatizat cu usturoi, pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe masura ce sunt rumenite, se scot si se pastreaza acoperite, la cald.
4. Odata toate feliile de carne rumenite, se scurge si se arunca grasimea ramasa in cratita, fara sa se spele, insa, pentru ca tot gustul bun e in acele particule care au ramas lipite de aceasta. Se pun feliile de carne inapoi in cratita si se adauga ciupercile curatate, taiate in sferturi sau jumatati (dupa marime):
5. Se toarna supa sau apa fierbinte, doar cat sa acopere carnea. Nu e nevoie de mult lichid, acest escalop de porc cu ciuperci e totusi un fel principal, nu o ciorba.
6. Escalopul de porc se sareaza si pipereaza (cu masura, tinand cont ca mancarea trebuie sa scada), se da focul la mic si se acopera cu un capac. In aproximativ 20 de minute sosul va fi scazut, ciupercile facute si carnea moale. Dupa preferinta, se poate adauga in acest moment o lingura de smantana, pasta de rosii sau pasta de ardei. Eu am adaugat-o pe cea din urma. Indiferent de ce alegeti sa adaugati, mancarea se mai da intr-un clocot scurt si este gata.
Servire
Acest preparat se potriveste foarte bine cu cartofi piure (aceasta a fost garnitura pe care am folosit-o eu) dar si cu orez sau chiar o garnitura de paste.
Lasă un răspuns