
Carnaciori din carne de pui






Carnaciorii cred ca-i plac oricui, fie ca-s la tigaie sau pe gratar. Impachetati intr-o lipie gustoasa sau langa ceva garnitura, cum ar fi sa fie, numai sa fie carnati plini de gust, suculenti si fragezi. Dar ce ziceti de niste carnati din carne de pui, fara niciun adaos de porc? Sunt mai gustosi, dar in acelasi timp mai usor de digerat, decat oricare alti carnati pe care i-am gustat vreodata. Eu, de cand am descoperit acesti carnaciori de pui i-am reluat de nenumarate ori, atat fiica mea, cat si sotul fiind incantati de ei si cerandu-i cel putin o data pe saptamana. Si cum se fac atat de rapid… am ajuns sa fac carnaciori la cerere.
Alte rețete de mezeluri de casa gasesti cu un click pe poza de mai jos.
Aceasta reteta va este oferita impreuna cu Deliciosul de Vaslui.
Pentru lista ingredientelor si modul de preparare al retetei de carnaciori de pui, va invit sa vizionati filmuletul de mai jos (pentru calitate optima alegeti 720p HD).
Ingrediente Carnaciori de pui
- 1 kg. de pulpe de pui dezosate
- 100 de grame de bacon
- 200 de ml. de supa de pui rece, nedegresata
- 18-20 de grame de sare
- 1 lingurita de piper
- paprika (cate 1 lingurita)
- 2 catei de usturoi
- intestine de oaie
- optional, 2-3 ramurele de busuioc pentru inca o varianta de gust
Mod de preparare carnaciori de pui, reteta video
Mod de preparare pe scurt (text, printabil)
1. Se pun matele pentru carnati sarate intr-un castron cu apa calda (nu fierbinte).
2. Pentru compozitia de carnati de pui, mai intai carnea de pui se taie bucati si se da prin masina de tocat carne. Se dau prin masina si cateii de usturoi, apoi si baconul.
AICI AVEȚI ȘI REȚETA VIDEO DE CÂRNAȚI PROASPEȚI DIN CARNE DE PORC – CLICK PE POZA DE MAI JOS!
3. Se pun toate ingredientele tocate intr-un castron. Se adauga sarea si piperul si se framanta bine (sau se malaxeaza, daca aveti posibilitatea). Se adauga putin cate putin supa rece. Se bate pana compozitia de carnati devine tot mai vascoasa.
4. Daca doriti sa preparati cele 2 variante de carnaciori de pui propuse, separati compozitia in jumatate. In ½ adaugati paprika, in restul busuiocul tocat.
5. Se umplu matele de oaie cu compozitia de carnati de pui. Se rasucesc matele umplute din loc in loc, la lungimea dorita. Carnatii se inteapa cu un ac din loc in loc ca sa nu explodeze la gatit. Se lasa sa se zvante putin si se gatesc dupa plac (la tigaie, inabusiti, pe gratar etc.). Se pot pastra la congelator chiar si 6 luni.
Pofta buna!
Lasă un răspuns