Cautare in site
x inchide
Advertising
Carnaciori din carne de pui

Carnaciori din carne de pui

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 10.12.2012
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Carnaciorii cred ca-i plac oricui, fie ca-s la tigaie sau pe gratar. Impachetati intr-o lipie gustoasa sau langa ceva garnitura, cum ar fi sa fie, numai sa fie carnati plini de gust, suculenti si fragezi. Dar ce ziceti de niste carnati din carne de pui, fara niciun adaos de porc? Sunt mai gustosi, dar in acelasi timp mai usor de digerat, decat oricare alti carnati pe care i-am gustat vreodata. Eu, de cand am descoperit acesti carnaciori de pui i-am reluat de nenumarate ori, atat fiica mea, cat si sotul fiind incantati de ei si cerandu-i cel putin o data pe saptamana. Si cum se fac atat de rapid… am ajuns sa fac carnaciori la cerere.

Alte rețete de mezeluri de casa gasesti cu un click pe poza de mai jos.

carnati la tigaie cu ceapa si mere 1

Aceasta reteta va este oferita impreuna cu  Deliciosul de Vaslui.

Advertising

Pentru lista ingredientelor si modul de preparare al retetei de carnaciori de pui, va invit sa vizionati filmuletul de mai jos (pentru calitate optima alegeti 720p HD).

Ingrediente Carnaciori de pui

  • 1 kg. de pulpe de pui dezosate
  • 100 de grame de bacon
  • 200 de ml. de supa de pui rece, nedegresata
  • 18-20 de grame de sare
  • 1 lingurita de piper
  • paprika (cate 1 lingurita)
  • 2 catei de usturoi
  • intestine de oaie
  • optional, 2-3 ramurele de busuioc pentru inca o varianta de gust

Mod de preparare carnaciori de pui, reteta video

Mod de preparare  pe scurt (text, printabil)

1. Se pun matele pentru carnati sarate intr-un castron cu apa calda (nu fierbinte).

Advertising

2. Pentru compozitia de carnati de pui, mai intai carnea de pui se taie bucati si se da prin masina de tocat carne. Se dau prin masina si cateii de usturoi, apoi si baconul.

3. Se pun toate ingredientele tocate intr-un castron. Se adauga sarea si piperul si se framanta bine (sau se malaxeaza, daca aveti posibilitatea). Se adauga putin cate putin supa rece. Se bate pana compozitia de carnati devine tot mai vascoasa.

4. Daca doriti sa preparati cele 2 variante de carnaciori de pui propuse, separati compozitia in jumatate. In ½ adaugati paprika, in restul busuiocul tocat.

Advertising

5. Se umplu matele de oaie cu compozitia de carnati de pui. Se rasucesc matele umplute din loc in loc, la lungimea dorita. Carnatii se inteapa cu un ac din loc in loc ca sa nu explodeze la gatit. Se lasa sa se zvante putin si se gatesc dupa plac (la tigaie, inabusiti, pe gratar etc.). Se pot pastra la congelator chiar si 6 luni.

Pofta buna!

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32 comentarii la Carnaciori din carne de pui

  1. Cristina spune:

    Ce facem cu bacon-ul, care este de porc?! Cu ce poate fi inlocuit?

  2. Nicky Muntean spune:

    Va multumim pentru reteta, am realizat-o de sarbatori si a fost foarte buna.
    As avea o rugaminte: aveti cumva o reteta de carnati sau carnaciori din carne de iepure pe care sa o publicati?
    Un An Nou fericit cu sanatate si putere de munca!

    • Mă bucur mult că v-am putut fi de folos! Într-adevăr, sunt tare gustoși și suculenți cârnăciorii aceștia de pui! Pentru cârnăciori din carne de iepure puteți proceda identic, vor ieși perfect. :)

  3. Eugenia spune:

    FF buna reteta.Caut de mult o reteta buna de carnaciori din carne de pui.Am incercat cateva, dar aceasta este pe departe cea mai buna si mai apropiata la gust de retetele traditionale din carne de porc. Multumesc Laura, ai fost inspirata.

  4. lavinia spune:

    spuneti-mi va rog ce model aveti la aparatul kitchenaid vreau sa cumpar unul cadou binenteles pt viitoarea nasica care este o gospodina desavarsita . imi pare rau daca intrebarea va supara

    • Laura Laurentiu spune:

      Nu ma supara deloc, imi pare rau ca am descoperit comentariul cu oarecare intarziere. Am un Kitchen Aid Artisan.

  5. Geanina spune:

    Buna, vreau sa incerc si eu aceasta reteta. Imi puteti spune, va rog, cati metri de carnati sunt necesari pentru 1 kg de carne? Multumesc si multe aprecieri pentru blog!

  6. oana ciurea spune:

    Maine ii incerc si eu, tare ma mai bat la cap baietii ca vor carnati de casa. Sunt curioasa daca o sa-si dea seama cu ce sunt !

  7. Myreluta spune:

    Va multumesc din suflet pt reteta Este delicioasa si destul de repede de facut in comparatie cu retetele ce le am gasit prin reviste Frumoasa prezentare felicitari sunteti o scumpa Iertatima ca de fiecare data va felicit dar nu ma pot abtine sunteti preferata mea Astept cu nerabdare urmatoarele retete delicioase create de dumneavoastra Care imi sunt tare dragi mie si familiei mele.

  8. Multam, am facut si eu astazi cirnaciorii, si desi e destula munca trebuie sa spun ca nu imi pare rau, nu am avut rabdare sa astept si am si pus citiva la tigaie… Sint fantastici…multam inca odata… Matele de oaie se gasesc pe la supermarket din cite mi-a zis sora care a fost asa draguta si mi-a trimis sa am si sa mai fac…o zi buna si retete tot asa

  9. nicoleta spune:

    imi puteti spune de unde ati luat matele de oaie? va multumesc.

  10. mihaela spune:

    draga mea,reteta este super,presupun ca si gustul carnaciorilor,dar ptr.mine este o munca titanica. nu sunt comoda, am timp,dar e complicata masinaria,dezosarea pulpelor(stiu ca sunt mai gustoase decat pieptul de pui,dar,mai greu de despielitat si dezosat), in rest compozitia este simpla,nimic deosebit(poate trebuia un pic mai condimentata (puiul este destul de fad). apreciez

    • lauralaurentiu spune:

      =)), sincer, am inteles ca:

      „draga mea,reteta este super,presupun ca si gustul carnaciorilor” dar „in rest compozitia este simpla,nimic deosebit(poate trebuia un pic mai condimentata (puiul este destul de fad)” – imi place introducerea, dar in cateva randuri ti-au schimbat fundamental parerea :)). Mihaela, e greu sa iti dai cu parerea despre gustul unei retete (ca e condimentata sau nu, fada etc.) pana nu o incerci. Nu am urmarit „ceva deosebit”, ci sa ofer o reteta de carnati, cu gust de carnati, celor care din diferite motive (sanatate, convingeri religioase) nu consuma carne de porc. Daca ai urmarit video-ul ai auzit si recomandarea „se poate adapta gustului fiecaruia, mai picant sau nu, se pot adauga si alte condimente dupa plac, cum ar fi ienibaharul, coriandrul macinat etc.”.
      „Munca titanica” pentru a face niste carnati de pui de la 0 (ma refer la puiul intreg, de pe care sa decupezi pulpele s.a.m.d.) dureaza 30 de minute. Se poate scurta chiar si aceasta durata cumparand pulpe de pui gata dezosate si dezpielitate, ca se gasesc in orice magazin.

      2012/12/14 Disqus

      • Letea Livia spune:

        Eu am inteles ca se referea la carnatii facuti de ea, cand a zis: „poate trebuia un pic mai condimentata (puiul este destul de fad). apreciez.”
        Pentru ca-i facuse cu piept de pui? :))
        Maybe i’m wrong.
        Foarte interpretabila româna noastra. :)

  11. Kenya spune:

    Una dintre cele mai frumoase amintiri..carnaciori facuti in casa mai ales acum in preajma Sarbatorilor. Numai ca acestia din pui mi se par mult mai dietetici si mai buni. Cred ca sunt mai gustosi decat cei cu porc. Foarte frumoasa prezentare.

    • lauralaurentiu spune:

      Multumesc foarte mult pentru aprecieri. Poti incerca sa ii pregatesti si tu si astfel spiritul sarbatorilor de odinioara va intra in casa ta. :) Sun intr-adevar dietetici si in acelasi timp foarte gustosi.

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE