Salata de naut cu avocado
Salata de naut cu avocado pe care v-o propun azi s-a nascut din apetitul meu insatiabil pentru aceasta boaba minunata care este nautul. Ador nautul in hummus dar si in tot felul de alte combinatii.
Pe langa gustul suspect de bun, natura a produs o adevarata minune si a facut nautul si sanatos, prin contrast cu alte lucruri delicioase care nu nimic nimic de oferit decat placerea gustului. Nautul este o sursa excelenta de fibre, are un continut ridicat de proteine, vitaminele B6 şi B9, acid folic, mangan si alte minerale ca fierul, fosforul, potasiul, calciul, magneziul, cuprul si zincul.
Inspiratia pentru salata asta in care am pus numai lucruri bune este salata taboulleh, o specialitate levantina care are la baza rosiile, bulgurul, pratrunjelul, menta si ceapa. Fata de varianta clasica, am adus in combinatie nautul si avocado si inca si mai multe legume proaspete. A iesit una din cele mai delicioase salate pe care ti-o poti imagina, minunata de consumat simpla dar si langa o bucata de carne la gratar.
00:1000:0000:104redusa
Ingrediente Salata De Naut Cu Avocado:
- 1 cutie de naut gata fiert
- 50 de grame cous cous
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa rosie mica
- 2 rosii coapte, dar tari
- 1 castravete proaspat de marime medie
- 1 avocado bine copt
- 50 de ml. ulei de masline extravirgin
- 2 ardei chili (ajustati cantitatea conform preferintelor pentru gustul picant)
- zeama de la 1 lamaie mare
- 1 legatura mare de patrunjel
- 1 legatura de menta
- sare si piper dupa gust
Preparare Salata De Naut Cu Avocado:
1. Zdrobiti usturoiul in mojar, adaugati 1/2 lingurita de sare si frecati pana cand se formeaza o pasta. Adaugati uleiul de masline si amestecati bine. Scurgeti boabele de naut de lichid, puneti-le intr-un castron si adaugati uleiul cu usturoi deasupra. Amestecati si lasati deoparte.
2. Dati in clocot 100 de ml. de apa cu sare. Puneti cous cous-ul intr-un castron, turnati apa clocotita deasupra si acoperiti castronul cu un capac. Lasati cous cous-ul sa se hidrateze, intre timp spalati, curatati si tocati toate legumele. Rosiile si castravetele trebuie taiate in cubulete cat de marunte, avocado curatat de coaja in cuburi cu latura cam de 1 cm, ceapa si chilli cat de marunt.
3. Adaugati boabele de naut cu uleiul aromat peste cous cous-ul care se va umfla in doar 2-3 minute. Amestecati bine.
4. Adaugati zeama de la 1 lamaie, adaugati apoi si legumele tocate si asezonati cu sare si piper dupa gust. Chiar inainte de servire, se adauga patrunjelul si menta tocate fin.
Salata se serveste imediat, pentru ca legumele si verdeturile si-ar pierde textura crocanta, in contact cu sarea si aciditate din zeama de lamaie, daca s-ar astepta prea mult timp. Uneori, nici nu-ti vine sa crezi ca un lucru atat de simplu poate fi asa de bun! Pofta buna!
Lasă un răspuns