Salată verde cu ridichi și ouă fierte
Salată verde cu ridichi și ouă fierte, o rețetă simplă, nutritivă, perfectă pentru anotimpul primăverii. Salată de sezon colorată, sănătoasă și rapidă, perfectă pentru un prânz rapid sau o cină lejeră.
Nimic mai potrivit într-o zi veselă de primăvară decât o salată verde cu ridichi și ouă fierte. Conține ingrediente proaspete ce dau o savoare specială salatei, în plus este foarte versatilă, salata verde poate fi ușor înlocuită cu alte legume frunzoase pe care aveți la îndemână. Poate cu niște frunze de spanac sau, de ce nu, se poate îmbunătăți gustul și aportul nutritiv al rețetei adăugând și niște frunze proaspete de leurdă sau de păpădie, excelente pentru buna funcționare a ficatului.
Să profităm așadar de această primăvară frumoasă, savurându-i roadele timpurii, valoroase pentru sănătatea noastră și în același timp extrem de delicioase.
Ingrediente Salată verde cu ridichi și ouă fierte
- 1 căpățână salată verde
- 2 ouă
- 4 – 5 ridichi roșii
- 2 cepe verzi
- 3 – 4 linguri ulei vegetal sau de măsline
- sucul de la o lămâie
- 1 lingură rasă de zahăr, opțional
- sare și piper după gust
Mod de preparare Salată verde cu ridichi și ouă fierte
Înainte de toate, se pregătesc ingredientele:
- Se fierb ouăle să fie tari, timp de 7 minute, se scurg și se decojesc ouăle.
- Se aleg frunzele de salată, se spală și se zvântă bine. Am o preferință specială pentru frunzele din interiorul salatei, crocante, de o culoare verde crud și extrem de suculente.
- Frunzele de salată se rup în bucăți cât să poată fi luate ușor cu furculița.
- Se curăță ceapa și se taie bucăți.
- Ouăle se taie în patru.
- Ridichile se spală bine, se zvântă și se taie felii de 4-5 mm grosime.
- Se adaugă toate ingredientele într-un bol încăpător. Se omogenizează într-un castronel zeama de lămâie cu sarea, zahărul (dacă folosiți) și piper după gust. Zahărul va echilibra gusturile, obținând un echilibru între sărat-acru-dulceag. Dacă nu doriți să-l folosiți, puteți renunța complet la acesta sau îl puteți înlocui cu miere de albine, sirop de agave etc. Se adaugă acest dressing peste ingredientele din catron și se adaugă uleiul. Se amestecă pentru omogenizare și salata e gata de servit.
O salată lejeră și hrănitoare, perfectă pentru o zi caldă de primăvară.
Să vă fie de folos!
O salată interesantă cu ouă, mai consistentă decât aceasta, dar despre care sunt convinsă că e foarte gustoasă, găsiți pe blogul Savori Urbane.
Lasă un răspuns