Care este aroma voastra preferata? A mea este, fara indoiala, vanilia. Aroma subtila si dulce a vaniliei mi se pare de neinlocuit in orice dulce as pregati, in plus, toate mirodeniile care vin de peste mari si tari au asupra mea o fascinatie deosebita, facandu-ma sa imi imaginez oamenii care le-au recoltat, soarele care le-a incalzit, oceanul albastru pe care au calatorit. Vanilia este una dintre cele mai pretioase mirodenii, si pe buna dreptate, orhideele care au drept fructe pastai de vanilie trebuiesc polenizate manual (pe aceeasi planta cresc atat flori femeiesti, cat si cele barbatesti si polenizarea lor pe cale naturala, prin insecte sau vant, este foarte putin probabila) iar perioada de maturare a pastailor, de la inflorire si pana la recoltare, trece de doi ani de zile.
Iata ca acum avem acces la soiuri de vanilie naturala ce au strabatut oceanele ca sa ajunga la noi, prin intermediul unui bine aprovizionat magazin online ce comercializeaza pastai de vanilie.
1. Pastai de vanilie bourbon din Madagascar. Cea mai faimoasa vanilie din lume, vanilia Bourbon din Madagascar ofera o aroma puternica, indrazneata si plina. Pastaile sunt lungi, aproximativ 20 cm, moi , lipicioase si parfumate.
2. Pastai de vanilie bourbon din Uganda. Uganda se mandreste cu pastai de vanilie de o calitate extraordinara. Scurte, dar late si parfumate, batoanele de vanilie din Uganda ofera o aroma indrazneata si dulce.
3. Pastai de vanilie bourbon din Papua Noua Guinee. Vanilia din Papua Noua Guinee ofera aceeasi aroma inconfundabila de Bourbon.
4. Pastai de vanilie Tahitensis din Tahiti . Aroma vaniliei tahitensis este diferita de cea de Bourbon. Cu un continut mai scazut de vanilina, dar mai bogat in uleiuri esentiale, vanilia Tahitensis are o aroma floral-fructata, fina si delicata, potrivita pentru deserturile cu fructe, produsele de patiserie, crème usoare
5. Pastai de vanilie din Mexic. Vanilia din Mexic este considerata pe buna dreptate cea mai buna vanilie din lume. Cu o aroma puternica , bogata si intensa, cu un gust cremos ,Vanilia de Mexic este potrivita in special pentru inghetate, deserturi cu ciocolata, crème dense de caramel. Batoanele de vanilie sunt lungi, suple, inchise la culoare, extrem de aromate.
Pastai de vanilie de o mare finete a aromei, de o inalta calitate, provin si din India sau Indonezia; specia cultivata in aceste tari este tot Bourbon, insa arealul unde sunt cultivate si maturate , solul, metoda de uscare, contribuie la aroma finala, astfel incat pastaile de vanilie naturala, chiar cele provenind din aceeasi specie, au o aroma subtil diferita in functie de soarele care le-a incalzit.
Cele mai noi rețete video
Lasă un răspuns