Am cunoscut-o pe Chef Mirela Ivascu anul acesta, in luna mai. Am facut atunci un drum la Bucuresti, cu ocazia primei editii a Saptamanii Restaurantelor. Muse Bistro, localul Mirelei, a aratat nu doar deschidere, ci si entuziasm fata de proiectul nostru, asa incat in doar cateva zile incepuse sa se vorbeasca mult si de foarte bine despre acest local, despre atmosfera si mai ales despre mancarea pe care o poti degusta aici. Incantati de toate aceste cronici excelente, am hotarat, impreuna cu Cristi Roman, sa punem la cale o intalnire a bloggerilor culinari la localul Mirelei.
Seara a fost incantatoare si cu totii am apreciat mancarea in mod deosebit. Localul este nisat pe mancare vegetariana, in meniu regasindu-se si peste si fructe de mare. Felurile de mancare sunt colorate, frumos aranjate si mai ales cu gust foarte bun, asa incat carnea nu iti lipseste nicio clipa. Mi-am propus si am si reusit, pana acum, sa vizitez Muse Bistro la fiecare noua calatorie in Bucuresti.
De curand, Mirela Ivascu si-a lansat propriul blog culinar pe care va invit sa il urmariti, sunt sigura ca o sa va placa, asa incat, de pe pozitii colegiale, i-am adresat invitatia de a participa in proiectul „Oaspetilor in bucatarie” si ea a fost de acord. Mai mult decat atat, foarte de curand ati vazut-o pe Mirela la stirile ProTV, cu sugestii pentru un meniu de Craciun fara carne. Va vine sa credeti ca in acel reportaj Mirela lucra exact la retetele pe care le-a realizat exclusiv pentru cititorii blogului ReteteCaLaMama? Ei bine, e foarte adevarat si va invit cu drag sa le descoperim.
Ce ne spune Chef Mirela Ivascu despre ea insasi:
Nu am fost prietena cu bucataria din copilarie, prietenia noastra a inceput relativ recent, acum 4 ani.
Am studii de jurnalism si comunicare. Scoala de bucatari si un stagiu de pregatire le-am terminat in Franta.
Am deschis usa de la Muse Bistro, larg, in urma cu 1 an si jumatate. A trecut repede, ca intr-o clipa.
Cred intr-o alimentatie diversificata, echibrata, care sa contina produse locale, proaspete, de sezon. Tin foarte mult la raportul intre ingrediente gatite si crude consumate la aceeasi masa sau pe durata unei zile. Aceste principii alimentare le aplic si la restaurant.
Facem totul in casa, folosim ingrediente locale si incercam sa fim mai buni in fiecare zi.
In afara de cele pe care Mirela insasi ni le-a dezvaluit, va mai spun eu cate ceva: ca am fost uimita sa aflu ca are 33 de ani, aratand mai degraba de 18. Mirela e ca o fetita dragalasa, care are suficienta putere, fantezie si energie pentru a concepe meniul unui local si pentru a-l conduce catre succes, asa cum anul care a trecut a demonstrat.
Reteta oferita de Chef Mirela Ivascu: Cheesecacke sarat cu spanac sotat si file de sardine
Pentru mine un preparat perfect trebuie sa contina legume verzi, cat mai putin gatite si peste. Cheesecake-ul pe care vi-l propun se incadreaza frumos in poveste fiind consistent si aromat, in plus, imi place sa il pregatesc in varianta sarata.
Este un aperitiv potrivit pentru masa de sarbatori. Ingredientele sunt simple si usor de procurat.
Sardine am gasit la pescarie. In magazinele mari veti gasi gata filetat.
Am inceput cu chees-ul pentru simplul motiv ca dureaza mai mult, restul este simplu tare.
Ingrediente pentru 6 portii:
- o paine de 500-600 de grame, macinata in robot
- unt
- 250 gr branza de capra
- 100 gr smantana, naturala, de gatit
- 6 oua intregi
- nucsoara
- 6 fileuri de sardine
Preparare:
1. Am amestecat painea cu unt moale, atat cat a fost necesar ca sa pot forma o baza compacta pentru cheesecake. Am presat painea si untul la baza formelor in care am copt cheesecake-ul.
2. Am amestecat cu un tel smantana cu branza, ouale si nucsoara si le-am pus in forme, gata de intrat in cuptor la 180 gr pentru 30 minute.
3. Am luat fileul, l-am perpelit in tigaie putin apoi l-am terminat in cuptor inaintea servirii.
4. Cu spanacul este simpla treaba. Putin ulei de masline, usturoi romanesc strivit, tigaie, spanac, sotat, mancat :). Sare am adaugat in farfurie, daca puneam sare in tigaie, spanacul isi lasa toata apa, scadea foarte mult si aveam o mini blata in farfurie.
Spor sa aveti!
Dom de mamaliga umplut cu hribi, salau si sos de parmezan
Masa de Craciun, pentru mine, este un prilej de relaxare impreuna cu familia. Imi place sa ne strangem in jurul mesei si sa spunem povesti. Suna comun, stiu, asa si este. Poate de aceea este minunat!
Nu eu muncesc cateva zile la pregatirea preparatelor ci mama mea. Totusi, in fiecare an, vin cu o propunere de fel principal, fara carne, si cu un desert. Anul acesta voi pregati acest Dom de mamaliga umplut cu hribi, este o bucurie de arome pamantesti, peste si sos dur cu parmezan.
Cu totii stim sa pregatim mamaliga, nu? Malai, apa, sare si putin unt. Le-am fiert bine apoi am umplut un bol, mic, rotund cu mamaliga si am scobit in mijloc.
Hribii i-am luat congelati, i-am aruncat in tigaie si i-am lasat sa scada bine. Am adaugat usturoi zdrobit, smantana dulce si sare. Am lasat sa se reduca tot si am umplut dom-ul.
Am prajit 2 patratele de mamaliga pentru decor si am adaugat hribii gatiti.
Am pus, intr-o casoleta, smantana dulce, am fiert putin. Am adaugat o mana de parmezan ras si marar. Gata si sosul.
File-ul de salau l-am parlit, pe partea cu pielea, cu torta, cateva secunde si l-am terminat in cuptor.
Am montat farfuria si mi-am mancat testul…
Bucurati-va de Sarbatori!
Lasă un răspuns