Cautare in site
x inchide
placinta cu branza si urzici=1

Placinta cu branza si urzici

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 08.04.2011
4.8
(26)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.8 / 5. Voturi 26

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21 comentarii la Placinta cu branza si urzici

  1. Simina spune:

    Apreciez mult retetele dvs si de abia astept sa incerc aceasta placinta :) Dar am o mica nelamurire in cazul ei – 25 de grame de drojdie uscata sau drojdie proaspata? Multumesc mult!

  2. Florin S spune:

    Florin S-Toronto, Canada.

    Draga Laura, am ajuns sa-ti citesc blogul in ruma cu cateva saptamani, datorita unui clip de pe youtube primit de la o verisoara de-a mea din New Jersey, USA. Da, crezi sau nu, romanii de pretutindeni iti urmaresc clipurile culinare sau iti incearca retetele de pe blog .:-) Intrebarea mea este: reteta asta de placinta cu branza si urzici(urzici la Toronto nu gasesc decat eventual in parcuri si nu vreau sa ma lege astia ca distrug flora locala ) este aceeasi cu reteta ta de „paturata pe crumpi” cu care am inceput incursiunea mea culinara alaturi de tine si goshtii tai? La o simpla privire mie asa imi pare, ca ai facut acelasi lucru doar ca ai copt la cuptor in loc sa o pui pe crumpi. Sa fiu sincer pe crumpi ma tem sa o pun ca sa nu iasa cleioasa. Dar reteta ta m-a dus cu gandul la reteta unei doamne swaboaice care a fost bunica mea de suflet si care facea o tocana de pui cu niste galuste- gogosi din aluat simplu pe paine pe care le aseza cand era tocana aproape fiarta si le „oparea” dupa metoda pe care ai folosit-o la paturata. Faina treaba! Multam mult pentru ca ne scrii cu atata detaliu cum sa facem mancarurile tipic banatene. Eu as spune ardelene, ca familia mea se trage din zona Alba Iulia iar „meine schwaben grossmother” era de la Aurel Vlaicu. Success in cuina banatana si multam fain inca o data. No servus! :-)

    • lauralaurentiu spune:

      Florin, iti multumesc pentru atentia si interesul pe care il acorzi blogului meu. Sunt incantata sa aflu ca pot fi de folos atator oameni, unii ajungand pana la articolele mele de foarte departe.

      Raspuns la intrebare: nu, nu este deloc aceeasi reteta, pe mine chiar ma uimeste ca ti s-a parut asemanatoare. :) Aluatul placintei cu branza si urzici (poti renunta la urzici sau le poti inlocui cu o mana de spanac sau de leurda) este unul dospit, contine drojdie si se lasa la crescut.
      Aluatul paturatei pe crumpi este un aluat simplu, nedospit, din apa si faina. Ai dreptate, paturata pe crumpi este la origine o mancare svabeasca. Daca respecti timpul de gatire si procedeul (sub capac, la foc mic) nu va fi catusi de putin cleioasa.
      Sper sa te fi lamurit, daca mai ai intrebari le astept. Spor la treaba si sa ne auzim cu vesti bune!

      • Florin S spune:

        Laura, scuze ca nu am citit reteta cu atentie. :-) Da, ai scris clar ca trebuie 25 gr de drojdie dar eu vazand pozele si citind mai mult printre randuri am crezut ca e reteta de paturata. Cum Dumnezeu intinzi foaia asa de subtire? Se vede treaba ca chiar esti maestra, ca iti iasa asa de subtire si fina foaia ca si foaia de „apfel strudel” a lui Mother a mea. Oricum voi incerca reteta ta cu siguranta, cu prima ocazie si iti voi scrie sa-ti spun cum mi-a iesit.

        Doar ca voi folosi spanac in loc de urzici iar leurda sa fiu sincer nici nu stiu ce este. Cum altfel ii mai spune romaneste? Or fi si aici in Toronto frunzele astea ca aici lumea mananca toate frunzele posibile, dar nu stiu eu cum le mai zice nici macar romaneste daramite in engleza… ;-)

        Multumesc mult pentru promtitudinea cu care raspunzi mesajelor si pentru minunatiile de retete pe care le postezi pe blog.

        Categoric eu sunt de-acum unul dintre fanii constanti ai tai.

        Am gasit chiar dupa prima cautare retete de produse de patiserie pe care le stiu din copilarie cum ar fi pogacelele cu jumari, covrigii sarbesti, cornuletele, dar cel mai tare m-am minunat cand am vazut ca ai incercat si ti-a iesit extraordinar de bine galaktoboureko, desert pe care nu m-as fi gandit sa-l incerc niciodata acasa ci doar sa-l cumpar de la placintariile grecesti de pe Danforth, o strada renumita greceasca din Toronto.

        Inca o data multumesc!

        Numai bine tie si familiei tale…si continua sa faci ce ai facut aici pana acum.

        Nu m-ar mira sa ajungi urmatoarea „Sanda Marin”- biblia culinara a mamei mele de cand eram copil si pana azi.

        Servus! Florin

      • lauralaurentiu spune:

        Florin, iti multumesc foarte mult pentru cuvintele pline de caldura. Daca te ajuta cu ceva, in engleza leurda este cunoscuta atat ca si wild garlic cat si ca si ramsons. Denumirea stiintifica este allium ursinum. Sunt niste frunze care se recolteaza primavara si au un gust pronuntat de usturoi.

        2013/4/24 Disqus

  3. Mihaela spune:

    am pornit de la un taran din piata ce vindea spanac si am ajuns aici, gustos drum :)
    cu siguranta am asa revin, 

  4. Valentina spune:

    Am incercat reteta si a iesit foarte buna! Eu am pus stevie, asta aveam la indemana cand am vazut postarea ta, si nu am mai avut rabdare sa ajung in piata :P. Abia astept sa ne mai incanti cu alte retete de sezon.

    • Anonim spune:

      Valentina, exceptionala inspiratia ta de a folosi leurda, cred ca a iesit o nebunie! Am vazut placinta si pe blogul tau, multe felicitari, arata nemaipomenit :). Iti multumesc pentru ca ai incercat-o, sa va fie de bine!

  5. Fabdo spune:

    Pare grozav de buna. O voi incerca cu spanac. Ce fel de branza? Telemea e buna?

    • Anonim spune:

      Eu am pus branza de vaci bine stoarsa, pe care framantat-o cu putina sare. Cred ca ar merge si cu telemea, dar sa nu fie prea sarata. Merge feta, ricotta… ce vrei tu! Chiar a fost gustoasa. :)