Supa crema de mazare cu oua de prepelita
Am primit de curand o provocare interesanta, aceea de a publica pe blog cateva retete cu tematica „7 zile de sanatate”. Provocarea vine de la Philips si am acceptat-o cu multa placere, asa incat seria retetelor gustoase, sanatoase si usor de preparat va continua cu noi retete ce vor fi publicate in curand, dar si cu un concurs simpatic pentru voi. Prima reteta la care m-am gandit este o supa crema de mazare cu oua de prepelita, dragalasenia vizibila in fotografia de mai jos. Sa nu va ganditi cumva ca daca nu o veti dichisi la fel ca mine se va schimba mare lucru: supa crema de mazare va avea acelasi gust superb si aceeasi culoare de un verde pastel delicat, chiar mi-as dori sa vad propriile voastre idei de prezentare atat a acestui preparat cat si a celor care vor urma.
Ingrediente Supa Crema De Mazare Cu Oua De Prepelita
- 500 de grame de mazare boabe proaspata sau congelata (eu am folosit congelata)
- 200 de grame de cartofi, cantariti gata curatati
- 1 ceapa de marime medie
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de ulei de masline
- 500 de ml. de supa concentrata de pui (sau 1 litru de supa de legume)
- 100 de ml. de smantana lichida pentru gatit cu 15% grasime
- 12 oua de prepelita
- 1 legatura buna de menta
- 1/2 de pahar de otet
- sare si piper
- pentru servit: crutoane, smantana, ulei de masline
Preparare Supa Crema De Mazare Cu Oua De Prepelita
Inainte sa trecem la prepararea propriuzisa, vreau sa va mai spun ca sunt onorata sa fiu una dintre primele persoane alese de catre oamenii de la Philips pentru a testa noul blender vertical Philips Avance SpeedTouch, un aparat cu un design modern si cu multe posibilitati in plus fata de cel din dotare, pe care il cheama… tot Philips, desigur. :) Cred ca sunt la a 5-a sau a 6-a generatie de blendere verticale Philips, asta inseamna ca am destule date ca sa le compar.
1. Ceapa se curata si se toaca marunt, cartofii curatati si spalati se taie in cubulete, usturoiul se zdrobeste, se masoara si se cantaresc toate celelalte ingrediente.
Desigur, am economisit ceva timp apeland la unul din accesoriile lui Philips Avance SpeedTouch, care mi-a maruntit ceapa in cateva secunde.
2. Se pune uleiul intr-o oala de marime potrivita si se incinge pe foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana ce se inmoaie. Se adauga cartofii taiati cuburi si se mai calesc, amestecand continuu, 1-2 minute. Se adauga supa fierbinte si 1/2 de litru de apa fierbinte (sa fie in total 1 litru de lichid, fie un amestec de supa foarte concentrata si apa, fie 1 litru de supa de legume). Se adauga 1 lingurita de sare si se fierb cartofii 10-15 minute, pana sunt complet moi. Se adauga mazarea si se mai fierbe pana ce se inmoaie bine.
Pasarea supei
3. Dupa ce mazarea s-a inmuiat bine se trage deoparte de pe foc. Se aleg frunzulitele de menta cele mai frumoase si se pastreaza pentru decor, restul se adauga in supa si se mixeaza cu blenderul vertical pana ce se obtine o crema.
In aceasta faza am putut aprecia cat de util este butonul care controleaza puterea motorului noului Philips Avance SpeedTouch, cu cat se apasa mai tare, cu atat motorul lucreaza la o turatie mai mare, ceva in genul pedalei de la masina de cusut electrica.
Dupa ce se mixeaza, recomand ca supa sa fie trecuta si prin sita, va avea o textura mult mai fina si in plus va fi si mai usor de digerat, retinandu-se in sita pielitele mai tari ale bobului de mazare. Se adauga in supa smantana lichida si se potriveste cu gustul cu sare si piper.
4. Se pune supa pe foc mediu spre mic ca sa se infierbante bine.
Oua de prepelita posate
Intre timp se prepara ouale de prepelita posate: se da in clocot o craticioara cu apa, se adauga 1/2 de pahar de otet. Ouale se sparg pe rand in cate un castronel, se da focul la minimum si apoi se amesteca energic in apa cu otet, asa incat sa se creeze un „vartej”. Se plonjeaza ouale pe rand in mijlocul acelui vartej si se poseaza timp de aproximativ 30 de secunde, adica pana cand se observa ca se formeaza din nou clocote. Se scot ouale de prepelita cu o spumiera si preparatul e gata de asamblat.
Eu am pus cate 3 oua de prepelita la o portie de supa, sa nu va ganditi ca e mult! Un ou de prepelita are in jur de 9 grame, de 5-6 ori mai putin decat un ou de gaina normal, asa incat cele 3 oua ale mele corespund cantitativ unei jumatati de ou. :)
Servire
Supa se garniseste cu ouale de prepelita, care se presara cu sare si piper proaspat rasnit, picaturi de ulei de masline extravirgin si/sau smantana lichida, frunzulite de menta (sa stiti ca adaugarea mentei nu e deloc intamplatoare, gustul acesteia se potriveste exceptional cu mazarea, iar supa nu va fi catusi de putin mentolata, doar va avea un gust armonios, perfect echilibrat, de nici nu ai banui de unde unde vine) si crutoane.
Crema de mazare fierbinte si cu gust bogat, ouale posate perfect, cu galbenusul moale si cremos, ce poti sa iti doresti mai mult? Eu va doresc pofta buna si stati pe aproape, vor urma noi retete cu Philips Avance SpeedTouch si surprize frumoase pentru voi!
Lasă un răspuns