
Salata calda de radicchio cu pui si portocale





Va propun azi o reteta de salata foarte rapida, foarte frumos colorata si cu multe beneficii pentru sanatate. Radicchio e o leguma foarte sanatoasa, aceasta „cicoare rosie” contine acid folic, potasiu, cupru si vitamina C, numai ca in acelasi timp e putin amaruie si de aceea unii sunt mai retincenti in privinta lui (sau ei? :P) . Dressingul dulceag-acrisor al acestei salate ii mai taie din amareala, insa, dar daca va temeti cu adevarat de tenta amaruie salata se poate face in exact acelasi mod cu frunze de spanac tanar (baby spinach) sau salata iceberg.
00:0800:2000:104usor
Ingrediente Salata de radicchio cu pui si portocale:
- 2-3 radicchio mici spre mijlocii
- 2 catei de usturoi
- 4 felii de paine integrala (toast)
- 2 portocale
- 50 de ml. de ulei de masline
- 250 de grame de carne fiarta sau fripta de pui, fara os si piele
- 1 lingura de frunze de tarhon proaspete
- 1 lingurita de miere de albine
- 3 lingurite de mustar frantuzesc (cu boabe intregi)
- 2 linguri de otet balsamic de buna calitate
- sare si piper dupa gust
Preparare:
Cele trei radicchio, frumoase si colorate, in poza de mai jos (oare subst. radicchio o fi feminin sau masculin? Iaca dilema, sa zicem ca sunt „fete”, ca cicoarea in romaneste este „fata” si ea :)) ).
Pentru reusita retetei, esential este sa va pregatiti totul dinainte: radicchio se curata de cotor, care se scobeste cu varful cutitului (e cel mai amar) apoi se taie felii groase de 2-3 cm. si se desparte in bucatele, painea se taie in cubulete, carnea se rupe fasii-fasii, tarhonul se toaca, portocala se decojeste si se taie cubulete, pastrandu-se si sucul, usturoiul se curata si el, se prepara dressingul, amestecand mierea cu mustarul si otetul si sare dupa gust, apoi ne apucam de treaba, care nu va dura decat 2 minute:
1. intr-o tigaie rece se toarna uleiul de masline, se pun cateii de usturoi aplatizati cu lama cutitului, apoi tigaia se pune pe foc (poza 1).
2. deindata ce cateii de usturoi devin usor aurii se scot din ulei si se arunca (menirea lor a fost doar sa aromatizeze uleiul), in tigaie adaugandu-se painea taiata cubulete (poza 2). Se amesteca usor painea ca sa se rumeneasca usor pe toate partile, apoi se scoate din tigaie si se pastreaza separat.
3. in tigaie se adauga radicchio rupt in bucatele si se amesteca rapid pret de 1 minut (poza 3).
4. Se adauga carnea de pui rupta bucatele, portocala cu tot cu zeama, tarhonul si se macina un pic de piper (poza 5), si se mai soteaza maximum 1 minut impreuna.
Se scoate salata intr-un bol, se adauga dressingul si cubuletele de paine prajita, se amesteca si se serveste imediat.
E o combinatie castigatoare: frumoasa, gustoasa si sanatoasa :). Pofta buna!
Lasă un răspuns