Cautare in site
x inchide

Claudia

Adaugata la de

Chiar daca sunt la dieta, ma bucur ca am descoperit o prajitura care se face usor si imi ajunge pentru doua zile. Este o prajitura ideala pentru sarbatorile care urmeaza si ma incanta de fiecare data cu aroma ei.
Iata reteta: vom folosi o tava pentru cozonac si vom preincalzi cuptorul.
Pentru blat avem nevoie de 3 oua, 4 linguri tarate de ovaz (macinate sau nu), 2 linguri tarate de grau, 2 linguri amidon, 3 linguri indulcitor pudra, 1 lingurita cacao degresata, 1 plic ness, 1 lingurita praf de copt.
Pentru crema ne trebuie 250 g branza de regim, 6 linguri lapte praf degresat, 1 lingurita cacao degresata, 1 pachet ness, indulcitor.
Pentru sirop folosim 200 ml lapte degresat, esenta de rom, indulcitor, 1 plic ness.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam galbenusurile. Intr-un alt castron amestecam bine toate ingredientele uscate pe care apoi le vom incorpora in compozitia de oua, cu ajutorul unei linguri, amestecand usor.
Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 minute.
Intre timp preparam siropul: incalzim laptele si-l amestecam cu celelalte ingrediente, apoi il lasam la racit.Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam sa se raceasca, apoi il intepam din loc in loc cu ajutorul unei scobitori. Scoatem blatul din tava si-l taiem pe lung in doua parti egale pe care le punem la loc in tava si le insiropam. Dam la frigider pentru cateva ore.
Face serile mai frumoase, alaturi de o cana cu lapte cald :)

Preparam apoi crema, amestecand bine toate ingredientele.
Scoatem prajitura de la frigider si o asamblam, tot in tava. Se poate servi dupa ce sta cateva ore la frigider.

Instagram @lauralaurentiu

Poate îți place și: