Cornuri pufoase in doua culori umplute cu rahat, nuca, magiun, sau prune uscate si savurate impreuna cu o cana de lapte cald.Aceast desert mi-l amintesc prima data cand ma gandesc la un moment cu lapte drag mie.
Cand mama ni le pregatea nici nu mai conta ca este mic dejun, pranz, sau cina, noi le savuram cu aceeasi nesfarsita placere langa o cana generoasa de lapte cald.Mirosul imbietor ne dadea gata, asa ca, luam cate doua-trei cornuri aburinde de cum scotea tava din cuptor.Ne placeau tare mult.
In ziua de azi, eu am continuat traditia mamei si fac aceste cornuri cu tot felul de umpluturi, iar copiiilor mei le plac enorm de mult.Cand ii vad cu ce pofta le mananca, parca ma vad pe mine cu cativa ani in urma:)
Pentru aceste pufosenii delicioase in doua culori am framantat faina cu lapte cald, oua, drojdie,le-am lasat la dospit, apoi le-am umplut cu bomboane de brad si stafide ”inecate” in esenta de lamaie.Dupa ce le-am scos de la cuptor le-am ”dat o baie” intr-un sirop de zahar cu lamaie.
Le servim obligatoriu alaturi de o cana de lapte si in orice moment al zilei.
Sunt absolut delicioase!
Savurati cu placere!

Angelica Nistor
Adaugata la 2013-12-17
de
Laura Laurențiu
Cele mai noi rețete video