Cautare in site
x inchide

Ana Maria L. Berghian

Adaugata la de

Si in acest an mama mea a pregatit aceste cornulete fragede. Se topesc pur si simplu in gura…. Ne place sa le servim dimineata mai ales in prima zi de Craciun cu lapte cald. Atat eu cat si surioara mea savuram laptele impreuna cu cornuletele pregatite de mamica noastra draga.
Cornulete Fragede
Ingrediente :
500 g faina
200 g untura(unt)
1/2 lingurita sare
o lingura zahar
20 g drojdie
100 ml lapte
200 g smantana
4 galbenusuri ou
coaja rasa de la o lamaie
150 g unt (pentru uns aluatul)
Mod de preparare :
Dizolvam in laptele caldut drojdia impreuna cu sarea si o lingura de zahar si lasam la dospit. Adaugam la faina maiaua, cele patru galbenusuri de ou, smantana, coaja de lamaie, untura si framantam pana obtinem un aluat elastic.
Untul se topeste. Aluatul se imparte in 4 parti. Fiecare parte se intinde, si se unge cu untul topit, apoi se presara cu putina faina.
Rulam partea intinsa si unsa, dupa care il impartim in 10 bucati. Procedam la fel si cu celelalte trei bucati de aluat ramase. Dupa ce sunt taiate le lasam la dospit pentru 25 – 30 minute. Fiecare bucata o intindem subtire, se pune umplutura , le rulam, le dam forma de cornulete dupa care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc pana se rumenesc usor. La final se pudreaza cu zahar praf.
Ana-Maria L. Berghian

Instagram @lauralaurentiu

Poate îți place și: