Cautare in site
x inchide

Mașina de spălat rufe și uscătorul de rufe Fram cu pompă de căldură – review de produs

Adaugata la de

Știți când vă dați seama că a crescut copilul? Când își exprimă dorința să-și spele rufele (la propriu) cât se poate de privat, într-o mașină de spălat separată. Și cum baia fetei mele este destul de măricică, ne-am pus de acord să îi facem pe plac. Mai mult, să-i luăm și un uscător de rufe. Pe motive 100% estetice, ea și-a ales produsele Fram. Mai precis, a fost cucerită de culoarea superbă a mașinii de spălat, pe care ”împerecheat-o” cu un uscător de rufe negru, de la același producător. Baia ei e amenajată în tonuri gri deschis-bleu-verde pal, are și plante (spre deosebire de noi, mult mai practici), un tablou cu mușchi, în fine, am înțeles raționamentul cu mașina de spălat verde.

masina de spalat verde brandul fram

Despre brandul Fram am amintiri foarte îndepărtate.

Mai precis, îmi amintesc că în casa bunicilor mei era un frigider Fram, primul frigider pe care-l țin eu minte, cu un finisaj de furnir de lemn. Era așezat în sufragerie și arăta exact ca oricare obiect de mobilier. Avea două tăvițe în care se puteau face cuburi de gheață sau înghețată și pare-se că eram foarte atrasă de el, căci îl deschideam adesea și fără motiv, doar ca să mă uit în el. Evident, bunică-mea nu era deloc bucuroasă de pasiunea mea pentru frigider.

În fine, mă bucur că acest vechi brand românesc revine pe piață și nu doar cu frigidere, ci cu tot felul de electrocasnice. Cele mai multe dintre ele sunt definite de linia Retro Wave a brandului, cu încântătoare culori și design în stilul anilor 60. Și, apropo, că tot îi cunoaștem pentru frigidere, sunt absolut superbe noile frigidere Fram! Îmi pare rău că nu am unde să mai pun niciun electrocasnic, pentru că pur și simplu m-au cucerit! În aceleași culori ca de bomboane se găsesc și mașini de spălat vase.

frigidere fram noile frigidere fram

 

Mașina de spălat Fram FWM-V714T2GRD+++

Revenind la mașina de spălat cea verde, aceasta are o capacitate de 7 kg rufe/ciclu de spălare. E suficientă și pentru o familie medie, dar mai pentru o singură persoană!  Mașina este dotată cu display digital. Are 15 programe de spălare, cu fruncții diferite, inclusiv un program rapid de doar 15 minute. Pe lângă faptul că are culoarea asta frumoasă, are destule funcții și tehnologii avansate de spălare, făcând tot ce ar face o mașină de spălat modernă. Viteza de centrifugare este ajustabilă, cea maximă fiind de 1400 RPM. Clasa energetică a mașinii este D, ceea ce înseamnă că un ciclu normal de spălare (cu mașina plină, 7 kg de rufe) te costă cam 50 de bani (69 kW la 100 de spălări).

masina de spalat fram display digital culoare verde

În plus, mașina de spălat verde de la Fram este dotată cu toate sistemele de siguranță pe care ți le-ai putea dori: control balans, detecție spumă, blocarea accesului copiilor. Atât viteza de centrifugare, cât și temperatura de spălare sunt ajustabile. Se poate programa să pornească cu start întârziat, între 1 si 23 ore. Este dotată cu funcție anti șifonare, care e chiar eficientă, fiică-mea e foarte încântată că nu îi șifonează deloc costumele. Are și un sistem de detectare al gradului de încărcare, reglând automat consumul de apă.

Culorile în care această mașină de spălat este disponibilă sunt inox crom, cafeniu
pastelat, roșu pastelat, verde pastelat, crem lucios, negru lucios și gri. Nu am cum să vă arăt poze cu toate, că o am doar pe cea verde. Să știți, însă, că m-am uitat în catalog și, cel puțin verdele, este la fel în realitate ca în poze.

Uscător de rufe Fram FHPD-V8T2BKA++ cu  pompă de căldură

Acesta este uscătorul pe care l-am potrivit peste mașina de spălat cea verde, produsă de Fram. Mie mi-ar fi plăcut să fi fost tot verde, dar există doar negru. Fiică-mii i-a plăcut și, până la urmă, mașina de spălat fiind accesorizată cu ușa neagră, se potrivesc chiar bine.

uscator de rufe cu pompa de caldura fram si masina de spalat verde fram suprapuse

Le-am suprapus cu cel mai simplu accesoriu de suprapunere pentru uscător peste mașina de spălat. Toate cele mai complexe – cu sertăraș, cu grilaj retractabil – pe care le-am găsit erau albe și s-ar fi văzut între mașină și uscător. Ei bine, una ca asta nu s-a aprobat de către utilizator, care e destul de pretențios, de altfel. Important este că s-au potrivit ca dimensiune și că acel accesoriu simplu le-a stabilizat perfect. Nu se simte niciun fel de vibrație, chiar dacă merg amândouă în același timp.

Uscătorul de rufe are capacitatea de 8 kg.

Pare mai mare decât a mașinii, dar mi-am dat seama că se referă la rufe umede, nu uscate! E firesc, așadar, să cântărească mai mult. Uscătorul are 15 programe de uscare și clasa energetică A++. Este dotat cu funcție de start întârziat iar programele de uscare sunt adecvate pentru tot felul de țesături. Rufele ies uscate, moi, foarte puțin șifonate. Zgomotul pe care îl generează este discret, dacă ieși din baie și închizi ușa nu îl mai auzi. Evident, este un uscător cu pompă de căldură, așa că va emana căldură în timpul utilizării, dar în niciun caz nu devine atât de cald în baie încât să nu-ți mai vină să intri acolo (chiar și pe vreme de caniculă a fost absolut acceptabil).

uscator de rufe cu pompa de caldura fram

Fiica mea a uscat tot felul de țesături în el. Alegând programul potrivit (bumbac, sintetice, delicate etc) și gradul de uscare (poți seta să iasă ușor umede, perfecte pentru călcat sau uscate complet), este foarte mulțumită. Are și uscătorul, la fel ca mașina de spălat, o funcție anti șifonare. Se pare că funcția asta e foarte eficientă pentru costumele ei, care aproape că nu mai necesită călcare.

Una peste alta, suntem toți mulțumiți: fata că-și spală rufele în propria intimitate și că îi plac aparatele, noi că e ea mulțumită și că, într-adevăr, mașina de spălat și uscătorul Fram sunt o achiziție bună și eficientă. Doar instalatorul ne-a dat puțină bătaie de cap, amânându-ne de vreo două ori! Dar ne-a trecut supărarea! Lucrul a fost bine făcut și ne-am dat seama că, dacă n-ar fi atât de căutat, ar însemna că nu-i atât de mare meseriaș.

Instagram @lauralaurentiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *