Cautare in site
x inchide

Fructele de aronia – un miracol pentru sănătate!

Adaugata la de

Azi vreau să vă povestesc despre o afacere locală de la mine, din Banat, plantația Aronia Charlottenburg. Satul Charlottenburg e un loc pitoresc, izolat de traficul, aglomerarea și poluarea urbană, situat la doar 35 de kilometri de casa mea, ceea ce-l face o destinație perfectă de weekend, pentru noi. E unicul sat rotund – pur și simplu circular – din România, extraordinar de frumos, înconjurat de dealuri line, păduri seculare și livezi. Plantația ecologică de aronia din Charlottenburg se întinde pe aceste dealuri frumoase, ocupând o suprafață de 15 hectare.

charlottenburg timis

Pe aceste dealuri cresc și plantele de aronia ale oamenilor harnici și pricepuți de la Aronia Charlottenburg. Ferma de aronia este un proiect relativ nou în Romania, beneficiile consumului fructelor de aronia nu sunt foarte bine cunoscute în țara noastră.  După cum mi-au spus, oamenii de la Aronia Charlottenburg sunt motivați de pasiunea pentru o viață sănătoasă și de dorința de a promova consumul de produse naturale. Așezarea fermei în satul Charlottenburg a fost decisă după multă cumpănire. S-a optat pentru această locație deoarece solul și clima sunt ideale pentru planta de aronia. În același timp, tinerii investitori au fost motivați și de frumusețea locului și de posibilitatea de a lucra în liniște, respirând aer curat de țară. Lipsa poluării din aer sau din apă este benefică și pentru plante, care au posibilitatea să se dezvolte în voie.

PUBLICITATE

Pe scurt, despre satul Charlottenburg

Privit de sus, satul este într-adevar dispus într-un cerc, cu case plasate la distanțe atent calculate unele de altele. Această organizare se păstrează încă din 1771, când Charlottenburg era un sat de coloniști germani și avea doar 30 de case așezate într-un cerc de 210 metri în diametru.

În prezent, este singurul sat cu o astfel de organizare, fapt care atrage turiști din țară și din afară. Pe lângă forma neobișnuită a satului, turiștii sunt atrași și de frumusețea sufleteasca a oamenilor locului; oameni care țin la tradiție și duc mai departe moștenirea culturală rămasă din moși-strămoși. Pentru a-i proteja aspectul unic și tradițiile, satul a fost declarat, în întregime, monument istoric de Ministerul Culturii și Cultelor. Motive de a vizita satul sunt destule, iată. Unul în plus este și plantația Aronia Charlottenburg, unde cei care o conduc cu pricepere și pasiune abia așteaptă să vă dezvăluie beneficiile consumului de aronia. Despre toate acestea am vorbit în clipul video de mai jos, prezentând, în același timp, și gama de produse Aronia Charlottenburg, toate 100% naturale.

 

În continuare, citiți mai multe informații, prezentate detaliat, despre cât de benefice pentru sănătate sunt aceste fructe de aronia.

10 motive să bei suc de aronia în fiecare zi

Aronia este un fruct cu numeroase beneficii pentru sănătate, fapt atestat de mulți medici și oameni de știință. Cea mai accesibilă modalitate de a o include în dieta noastră este sub formă de suc natural. Citește în continuare și vei descoperi 10 motive pentru care merită să incluzi produsele din aronia în dieta ta zilnică.

aronia benefica pentru sanatate

1. Reglează glicemia și previne apariția diabetului

Numeroase studii au dovedit că fructele de aronia reglează glicemia și stimulează producția de insulină în corp. Iar asta nu e tot. Studiile au arătat și că fructele de aronia pot preveni apariția diabetului și pot regla nivelul de zahăr din sânge. Aceste beneficii se datorează faptului că aronia conține antocianine — pigmenți naturali care s-au dovedit utili în tratamentul diabetului zaharat, cât și în scăderea riscului de obezitate și boli de inimă. Astfel, sucul de aronia ajută orice persoană diagnosticată cu diabet sau care are un istoric de îmbolnăviri cu diabet în familie și dorește să prevină instalarea bolii.

2. Reduce riscul de apariție a cancerului

Datorită numărului mare de antioxidanți, aronia reduce și riscul de apariție a cancerului la sâni, plămâni, ovare, pancreas, piele și colon. Totodată, consumul regulat de suc de aronia întărește organismul când trece prin chimoterapie și îl ajută să se refacă mai repede și mai puternic. Drept urmare, mulți cercetători au ajuns la concluzia că aceste fructe minune sunt un adevărat adversar împotriva cancerului și ar trebui să completeze tratamentele clasice folosite de doctori.

3. Apară și întărește sistemul imunitar

Plin de vitamine și de minerale esențiale pentru corpul uman, sucul de aronia mai are un beneficiu important: ne apără și ne întărește sistemul imunitar. Fie că vorbim de vitamina C, vitamina A, vitamina E sau de Fier, Zinc și Calciu — sistemul nostru devine puternic și rezistent datorită lor. Corpul nostru devine mai puternic în lupta cu virusurile, bacteriile și microbii care ne amenință sănătatea.

4. Te protejează împotriva gripei

Există studii care au demonstrat că aronia poate opri reproducerea virusului gripal. Acest efect benefic se datorează faptului că fructele de aronia sunt bogate în acid elagic și miricetină — 2 micronutrienți foarte utili pentru corpul uman. Amândouă substanțele au proprietăți antioxidante, care îndepărtează toxinele din corp şi îl protejează de moleculele periculoase cunoscute ca radicali liberi. Drept urmare, aronia ne protejează organismul de virusuri respiratorii și ne scade șansele de infectare.

5. Reglează tensiunea și scade șansele de infarct

Beneficiile sucului de aronia nu se opresc aici, întrucât acest superfruct este bun și pentru inimă. Datorită conținutului ridicat de potasiu, aronia reglează tensiunea arterială și scade șansele de infarct miocardic. Cu doar 100ml pe zi vei avea un sistem cardiovascular sănătos, alături de o inimă puternică și rezistentă.

6. Previne și tratează infecțiile urinare

Infecțiile urinare sunt una dintre cele mai comune probleme de sănătate, care afectează în special femeile. Este important să le tratăm corespunzător și să le prevenim apariția pe cât posibil. Aici intervine sucul de aronia, care este adesea recomandat atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea infecțiilor urinare. Sucul conține acid chinic, care previne aceste infecții, și reduce dezvoltarea bacteriei E. coli — factorul principal care stă la baza infecțiilor urinare.

suc de aronia beneficii pentru sanatate

7. Protejează ochii împotriva cataractei și inflamațiilor

Pe lângă celelalte beneficii pentru sănătate, sucul de aronia este benefic și pentru ochi. Fructele conțin o cantitate mare de caroten, care previne distrugerea celulelor și protejează ochii împotriva formării cataractei. Totodată, aronia conține și flavonoide — antioxidanți puternici care protejează ochii de razele UV și de inflamații.

8. Ajută la scăderea grăsimii și creșterea masei musculare

Fie că vrei să dai jos câteva kilograme sau să-ți crești masa musculară, sucul de aronia îți vine în ajutor și pe acest plan. Fiind bogat în vitamina C și având compuși fenolici, consumul său regulat reduce inflamația și previne bolile care duc la obezitate. În plus, aronia conține acizi naturali care reglează nivelul de zahăr din sânge, ceea ce reduce pofta de dulce și de mâncăruri grase. Toate acestea fac din sucul de aronia un aliat puternic care, alături de exercițiile fizice, te ajută să revii în formă.

9. Îți oferă mai multă energie

Te poți gândi la sucul de aronia ca la un cocktail de vitamine. De la Vitamina A și Vitamina B, până la Vitamina C, K, P sau Q — sucul de aronia le conține pe toate, în diferite doze. Pe lângă că întăresc imunitatea, aceste vitamine îți cresc energia pe tot parcursul zilei. Îți oferă o stare generală de bine, datorită căreia te poți bucura de viață la capacitate maximă.

10. Te liniștește și te calmează

Nu în ultimul rând, sucul de aronia are și beneficii psihice. Studiile au demonstrat că acesta reduce semnificativ simptomele de anxietate și depresie. Eficiența sucului a fost comparată de doctori cu medicamentele de calmare, care sunt prescrise pentru reducerea anxietății. Prin urmare, consumul său regulat îți va oferi o stare de calm și te va liniști chiar și în perioadele mai agitate din viață.

Bea suc de aronia și ai grijă de sănătatea ta

Sucul de aronia este printre cele mai sănătoase băuturi pe care le poți consuma vreodată. Are grijă atât de corp, cât și de minte, și este benefic la orice vârstă. Ca să te bucuri de toate beneficiile sale trebuie să bei doar 100 ml pe zi. Asta înseamnă că o cutie de 3l de suc îți va ajunge o lună întreagă. Sucul produs sub brandul Aronia Charlottenburge este complet natural și până în prezent a fost consumat de mii de oameni atât din țară, cât și din străinătate. Unul dintre acești mii de oameni convinși de beneficiile acestui suc minunat sunt eu însămi. După o cură de două luni cu sucul de aronia, pot să vă spun că nu am mai răcit deloc, cu toate că în fiecare toamnă mă bântuia guturaiul. Mă simt plină de energie, optimistă și cu poftă de viață.

Sucul de aronia se poate comanda de aici. De asemenea, există 126 de magazine partenere Aronia Charlottenburg, în toată țara. Îl poți găsi în rețeaua magazinelor DM sau poți căuta un alt magazin din zona ta, accesând acest formular.

Să vă fie de folos!

Instagram @lauralaurentiu
Ne gasesti si pe

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

− 1 = 6

PUBLICITATE
PUBLICITATE