Buna dimineata, dragilor! Ei da, dupa ce atata vreme nu am scris nimic, iata ca acum incep de dimineata, pana la urma, inca suntem in prima luna a anului si pentru acest blog culinar ziua de azi, 25 ianuarie 2012 chiar inseamna un nou inceput. Incepand de azi, am renuntat definitiv la platforma blogger si blogul culinar Retetecalamama.ro este gazduit de acum inainte pe un hosting privat.Blogul pentru platforma wordpress pe care evoluam de azi vine cu unele modificari privind aspectul si functionalitatea, despre care vreau sa vorbesc cate putin in continuare, desi sunt covinsa ca prin explorarea blogului veti gasi tot ceea ce aveti nevoie. Partea de aspect si programare a fost realizata de Webcore Timisoara, aceiasi parteneri care s-au ocupat si de precedentul blog.1. un meniu unic si modern:
In print screen-ul de mai sus puteti vedea ce se intampla la o trecere cu mousse-ul pe deasupra butonului „Retete” din meniu, se deschid cele noua categorii principale pe coloana din stanga a meniului, iar cand se trece cu mousse-ul pe desupra fiecareia dintre aceste categorii, apare in dreapta ultima reteta adaugata in aceasta categorie. teti naviga la reteta, dand click pe titlul sau imaginea acesteia, sau puteti vizualiza toate articolele din categorie dand click pe titlul acesteia.2. Casuta de cautari personalizata (pentru cautari in acest blog) situata imediat deasupra caruselului cu recomandari, pe dreapta. Pentru a gasi o reteta anume, nu ezitati sa o folositi, alaturi de meniu.3. In sidebar veti regasi widgetul „Categorii si Recomandari”, dand click pe unul sau celalalt din butoane puteti accesa lista categoriilor pentru a alege una pe care sa o vizitati sau puteti vizualiza recomandarile mele.4. Pentru a ma contacta, nu ezitati sa folositi formularul de contact accesibil din butonul „Contact” din meniu.5. Daca doriti sa deveniti fan al paginii de facebook, in sidebar se gaseste un widget care va permite sa of aceti, incare puteti vizualiza si fluxul feed al paginii; deasemenea, aveti posibilitatea sa o faceti apasand butonul „facebook” din header (daca preferati twitter, este un buton si pentru asta).6. Daca doriti sa va abonati la newsletterul Retete ca la mama, imediat sub widgetul facebook se gaseste un formular de abonare, pur si simplu va introduceti adresa de email si apasati pe „go”; veti fi directionati la formularul de inregistrare, completati cu datele personale (First Name=numele de botez si Last Name=numele de familie) apoi apasati butonul „join”. Veti primi un email de confirmare apoi veti fi informati periodic cu noutatile de pe acest site.7. Daca sa va abonati la postari (prin feedburner), gasiti formularul de inregistrare in subsolul paginii, pe dreapta, sau pueti accesa butonul din header.8. Daca sunteti interesati de conectarea prin google friend connect, widgetul se gaseste in subsolul paginii, pe stanga.9. Formularul de comentarii este plasat dupa widgetul cu postari asemanatoare (dati cursorul mai jos), este acelasi formular pe care l-am utilizat si in trecut asa incat cei inregistrati si-au pastrat toate privilegiile. Nicio grija, comentariile mai vechi nu s-au pierdut, dureaza ceva pana se vor sincorniza apoi vor fi toate la locul lor.Pentru orice nelamuriri, va rog sa comentati sau sa imi trimiteti un mesaj prin formularul de contact.Ei, dupa cum vedeti, chiar daca nu am postat retete, nici degeaba nu am stat, fiind ocupata pana peste cap cu aceasta… infrastructura, sa-i zicem!Acum o sa ma laud cu o frumoasa ceata de colindatori pe care i-am primit cu drag de Craciun:…si in final, va promit ca dupamasa o sa incepa sa apara si retetele, care sunt pregatite demult!
Lasă un răspuns