Cautare in site
x inchide

Miron Mariana Diana

Adaugata la de

Visez la acea zi de iarna in care voi sta din nou la fereastra cu o cana de lapte cald(cu ness) in mana si afara va ninge neincetat !!!!E o imagine care mi-a lipsit in ultimii 15 ani ,iar copiilor le e total necunoscut acest „tablou”…E duminica,o zi mohorata de iarna,fara pic de zapada.Doar atmosfera din casa arata ca se apropie Craciunul (bradul,luminitele aprinse si caldura din sufletele noastre). :)) As putea spune ca am cam „exagerat” astazi cu laptele:dimineata paine cu dulceata alaturi de lapte cu cacao,la amiaza pui in lapte a la Jamie iar seara a culminat cu o „tiropita” de casa(placinta cu branza sarata).Foile de placinta sunt un aluat foietaj de la Cuina Banateana iar umplutura are in componenta sa:500 grame cas sarat,2 oua,100 grame gris,50 grame margarina,500 ml.lapte. Margarina se topeste intr-o cratita ,se rastoarna grisul tot odata si se amesteca bine 1-2 minute.Apoi se adauga laptele cald,amestecand mereu pana se face ca o crema.Cand aceasta se mai raceste putin se incorporeaza bine cele 2 oua,iar cand s-a racit complet crema adaugam si casul sarat sfaramitandu-l.La sfarsit se adauga sare (daca mai este nevoie-se gusta)piper si un varf de cutit de nucsoara,Se asambleaza foaie,umplutura si iar foaie .Cu un cutit se taie foaia de deasupra in ce forme doriti(triunghiuri,patrate,romburi)si se da la cuptor la 190 de grade pentru 50-60 de minute.

Instagram @lauralaurentiu

Poate îți place și: